Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Ај и овде да прашам, гледам на нет, (незнам дали се шпекулации) имаат инсталирано игри (поточно: The Elder Scrolls III - Morrowind)... дали некој овде знае како се инсталира игри на Линукс оперативен систем?
Wine
http://www.winehq.org/

И ? :noze: нов сум на линукс, набрзина некое ревју ке може ли... фала
review?
review значи да дадам оценка на програмот и да кажам шо ми се сфиѓало а шо не.
ти бараш туториал, ама на погрешното место.
try google

Ипак нем да го имаш тоа играчко исксутво со Wine. Пред скоро искочи Steam за Linux и има некоја игра за него, али не е гага... :) Исто преку софтвер центарот имаш категорија игри, разгледај од таму дали ќе ти фати нешто око. Имаше една слична на Unreal Tournament и доста ја пуцаа

пред некој ден ми се појави вакво нешто19012013072.jpg, сега не можам никако да го уклучам лаптопот.(од оние малите црните е - за наставници....)

Земав HP лаптоп, и гледам дека на почетокот има LINUX SUSE, и ми се отвара start-up за подесување.
Сега сакам да го тргнам, избришам линуксот и да си ставам Windows 7.
Како?:)

Земав HP лаптоп, и гледам дека на почетокот има LINUX SUSE, и ми се отвара start-up за подесување.
Сега сакам да го тргнам, избришам линуксот и да си ставам Windows 7.
Како?:)

Зимаш двд со 7ца, форматираш си хард диско и инсталираш седмица.

Зимаш двд со 7ца, форматираш си хард диско и инсталираш седмица.

Добро иам ја цд. А се брише автоматски линуксот или шо? Шо се дешаа со него? Кај иде? Пошо нејќам два оперативни системи.

Добро иам ја цд. А се брише автоматски линуксот или шо? Шо се дешаа со него? Кај иде? Пошо нејќам два оперативни системи.
Коа се форматират дисковите, се оде у неповрат. И линуксо не е исклучок.

Коа се форматират дисковите, се оде у неповрат. И линуксо не е исклучок.

Значи дали со инсталација на windows се прави формиратирање? И дали се брише линуксот? Тоа ме интересира пошо читав дека врз него се инсталира wndows. Иам ја цд-ња не е тоа проблем, проблем е што не знам со линукс да работам, а сакам да го нема.

Иначе лаптопот е нов, денес е купен. Со веќе инсталиран линукс.

Значи дали со инсталација на windows се прави формиратирање? И дали се брише линуксот? Тоа ме интересира пошо читав дека врз него се инсталира wndows. Иам ја цд-ња не е тоа проблем, проблем е што не знам со линукс да работам, а сакам да го нема.

Иначе лаптопот е нов, денес е купен. Со веќе инсталиран линукс.
Не се форматира цел диск. Се форматира само таа партиција кај што е линуксот, мењање фајлсистем итн. При инсталација на виндоусот би требало да го детектира линуксот и да ти даде неколку опции.

Ми треба помош околу Linux Mint 14. На официјалниот форум на Linux Mint најдов како се инсталираат Bumblebee драјвери за Nvidia ама сега незнам на кој начин да проверам дали работат драјверите, односно дали работи Nvidia графичката. Ако знае некој нека помага.

помош околу vectorlinux 7.0 го средив на еден стар пц,ама сега е проб што не знам како да средам да има интернет,многу не сум со линукс ствар активен. Ако има некој да знае,како би средил и кога би знаел како да проверам што фали да вметнам во системот, позз
[MERGETIME="1366038341"]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom