Никакво "општо" мислење не влијае на мене повеќе од моето лично мислење, мојот личен став. Често имам и проблеми ради тие ствари, али не ми смета, задоволство ми е да го искажам, ако некој ме сватил ок, ако не ме сватил онда не заслужува дообјаснување.
Многу апстрактен муабет ќе се прави на темава, затоа еве, ќе дадам неколку примери од моја гледна точка:
Стил на однесување/став/објекување - Се шо е за општата маса кул, за мене е досадно, баш зашо на нив им е кул а ја ги глеам со презир, се облакам строго прикладно на пригодата. У школо и на нај топлото строго носам фармерки, иако сеа е шема да си у бермуди, многумина незнаат дека не е пристојно, не сите твои предпоставени сакаат да ги гледаат твоите влакнести нозе. Од друга страна, се обалакам како ми е удобно, како ми е кејф. Не ме занима никакво мислење на било кој шо не го познавам, или па на оние шо не ми се блиски и не ми значат. Сите дур седат на клупа, ја знам да си седнам доле, без гајле, да си пијам пифце, хм, прљаво било? Хм, јака муда, постои машина за перење алишта.
Музика - Wow, колку еднолично општество од оваа гледна точка. Се следи мода еј, пример, сеа е шема да се слуша транс, многумина шо на прв поглед не ја сакале музиката, се форсирале само за да бидат мангупи, врти сучи продужиле да ја слушаат. Слушам шо сакам. Ако велам дека слушам метал и ДнБ, незначи дека незнам да си рокнам дискографија на СајпресХил или да слишам Фолтин или Раја Рам...
3. Општо познати ставови -
3.1 Предпоставени - Моите врсници мислењето на предпоставените го зимаат како точно пред да размислат. Многу пати ми се случило да се дебатирам со професори на теми на кој знам дека сум информиран а знам и дека грешат, 100 пати ми се случило да се убаци некој од клас и да проба да го брани професорот и да се избламира, мајкуму, ако више се расправам со него, ваљда знам шо зборам? Пред некоја недела се расправав со најпростата професорка по математика, ме убедуваше дека пирамида со основа триаголник има основа и 4 страни? Њот? Јас: Професроке, ако е права, 4 страни, ако не е, основа и 3 страни. Таа: Не не, бла бла бла. Под дифолт контрира без да се слуша, егото не и дозволува да признае дека греши.
3.2 Поговорки земени за точни - Многу пати знаат мој врсници да се вадат на "За се има прв пат" и "Битно е да се учестува"
Као прво, нема за се прв пат, муабетов можеме да го разглабаме до безкрај и у право ќе сум. Као второ, само пички и лузери викаат битно е да се учествува, жити се еј, од коа е битно само да се учествува бе, си изгубил си изгубил, демек не сакал да победи, или се едно ќе му било да е прв или последен па, битно е да се учествува.
Знам.
/Wall of text
Нишо интересно, не го читај.
Едит: Wtf? Тек сеа видов колку текст има

Damn d[-.-]b