Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Зимно време мене точачето ми одмара (расклопено - конзервирано) под кревет, на топло. :D Одржавање кондиција во теретана. Инаку знам дечки кои го качуваат Водно, дури и кога има снег. Има една посленовогодишна тура (на 1-ви или 2-ри, рано наутро) до врв на Водно, не знам како ја возат после славење. :sleep:
хахха одвај, на шкрги :D
лани баш бев на први, од славење директива на точак, светки ми искачаа пред очи од мука ххаха, годинаве неее, таква грешка не правам...
еве фотки од лани
https://www.facebook.com/trbogazov/media_set?set=a.10153646693605125.1073741863.828615124&type=3

не ми се расклопува точачето, сакам на Пролет дирекно да си фатам јаки тури убави да возам, иначе мучно ми е додека пак се вратам у ритам, кондициски...

Најдобрите брендови за МТ бајкови како и делови и опрема за 2014-та, според Синглтрек.
а јас мислев дека Schwalbe Nooby Nic се тапа гуми, иако нестандардни (не ги даваат фабрички) сепак ми беа во пакет со бајкот :D

Може линк од текстот?
Ме интересира по кој критериум се правени градациите. Гледам од кочниците, Магура на последно место (а сум читал многу пофални критики) а Шимано на прво (а еве баш и овде ги критикуваа, барем тие од пониските класи), а Формула никаде ги нема...

После за обрачите, гледам некои брендови за кои не сум слушнал, а фалат брендови како DT Swiss, итн...

Ова е жива глупост.Незнам само по кој критериум некој ги правел тестовиве.

Кој го правел ова ептен бил забеган.Хајес кочници пред магура.:facepalm:или пак шимано на прво место:tapp:
a DT swiss нигде го нема :cuc:

Сум гледал секакви тестови,и во многумина имало лаги,ама ова е врвот на глупоста

Никаде шимано не бил пред Аvid.A на многумина тестови магура и avid се менуваат.Шимано добива високи оценки само во мид ранге класата,односно со најевтините хидраулики и тоа највеќе поради тоа што се лесни и достапни за одржување.

Овие тупациве магура ја ставиле на последно место,а шимано на прво.Интересно ако ништо друго барем ме насмеаа доста ова:pos:

Последно уредено:

Кој го правел ова ептен бил забеган.Хајес кочници пред магура.:facepalm:или пак шимано на прво место:tapp:

Сум гледал секакви тестови,и во многумина имало лаги,ама ова е врвот на глупоста

Никаде шимано не бил пред Аvid.A на многумина тестови магура и avid се менуваат.Шимано добива високи оценки само во мид ранге класата,односно со најевтините хидраулики и тоа највеќе поради тоа што се лесни и достапни за одржување.

Овие тупациве магура ја ставиле на последно место,а шимано на прво.Интересно ако ништо друго барем ме насмеаа доста ова:pos:
Извини, ама еве и Бајк радар вика така. Еве го тестот. Сигурно и тие се глупаци како Singletracks. :facepalm: Кога ги спомна Hayes, си чул ли за Stroker Ace моделот ?? Очигледно не. Ама битно се насмеа и убаво е по здравјето. :D

Последно уредено:

читав и јас.Знам дека Hayes се најлоши и секој ги избегава.И да ова им е ептен глупо.Уште поглупи сме ние кои го читаме ова.:(

Кај мене на таблет, лаптоп и телефон е голема сликата и супер се гледа. Резолуцијата на сликата е 630х5111 пиксели и треба супер да се гледа. Сигурно е нешто до таблетот. Пробај на друг уред. Еве линк.
Па незнам не верувам дека е проблем со таблетот ете на линкот супер ми отвори, и со ниедна слика до сега сум немал проблем. Е може да е проблем зашто е 630 х 5к
Беше доста долга сликата а и би требало да биде ама па беше прилично тесна и ништо не се читаше.
Како и да е небитно ја погледнав сега.
Иначе еве нешто интересно што сретнав денес низ продавнициве додека се шетав.
bfc6e86ca3a636e5724013c811dab868.jpg

Па незнам не верувам дека е проблем со таблетот ете на линкот супер ми отвори, и со ниедна слика до сега сум немал проблем. Е може да е проблем зашто е 630 х 5к
Беше доста долга сликата а и би требало да биде ама па беше прилично тесна и ништо не се читаше.
Како и да е небитно ја погледнав сега.
Иначе еве нешто интересно што сретнав денес низ продавнициве додека се шетав.
bfc6e86ca3a636e5724013c811dab868.jpg
Да, фет бајк, ептен станаа популарни во странство. Чудовиште од точак. :)

Да, фет бајк, ептен станаа популарни во странство. Чудовиште од точак. :)
Незнаев дека има некој ваков монструм направено ама се јави некоја љубов на прв поглед.
Е ова да се искомбинира со внатрешни брзини и пренос на каиш место на ланец и ништо повеќе не барам :)

Незнаев дека има некој ваков монструм направено ама се јави некоја љубов на прв поглед.
Е ова да се искомбинира со внатрешни брзини и пренос на каиш место на ланец и ништо повеќе не барам :)
Ќе бараш... снежни патеки за да го возиш на нив. ;)
(а овде слабо нешто снег во последно време)

Ќе бараш... снежни патеки за да го возиш на нив. ;)
(а овде слабо нешто снег во последно време)
Да покажуваше на форумов и локација од каде испраќам постови како на некои од социјалниве мрежи ќе пишуваше дека е пратено од Шведска. Ок добро нека не те залажува што пишувам моментално од шведска и тука уште нема снег :)
За овие предели такво бајкче мислам дека би било измислено

Да покажуваше на форумов и локација од каде испраќам постови како на некои од социјалниве мрежи ќе пишуваше дека е пратено од Шведска. Ок добро нека не те залажува што пишувам моментално од шведска и тука уште нема снег :)
За овие предели такво бајкче мислам дека би било измислено
Хаха, ѕверов вози по секаков терен, само малку е зезнат за качување угорници заради "малите" гуми т.е. големото триење. За ова треба бајаги кондиција. :)

Види го овој (Santa Cruz) фул суспенжн, со ова DH спустот ќе ти биде како да возиш XC. :D

s780_WHAT_THE_Santa_Cruz_V10_Fat_Bike.jpg

Последно уредено:
Уште да живеевме со стандард како западњаците, и да можеше човек да има по 7-8 велосипеди за најразлични намени. Тогаш со задоволство би сакал да имам еден фетбајк... :-/

Мене па воопшто не ми се допаѓаат дебеливе. Многу тешки ми изгледаат, тешки за возење, напорни. А во последно време се многу популарни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom