Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
19062013105.jpg

Спремни за летово. :)
Планот ни се смени, ќе се држиме околу Македонија, сите дестинации не се уште точно утврдени но ќе гледаме да поминеме што повеќе.
Да си го промовирам плус новиот блог, ќе пуштам репортажи тука секојдневно. :)
http://makadamblog.wordpress.com/

Ми дадоа ваков заден менувач, бидејќи не се разбирам од квалитет и се друго може да ми објасните малце повеќе и дали може да се намести на 18 брзинец? Иначе како нов е зачуван.

$(KGrHqZ,!pYFDZ65vPEMBQ7i6iQSr!~~60_3.JPG

19062013105.jpg

Спремни за летово. :)
Планот ни се смени, ќе се држиме околу Македонија, сите дестинации не се уште точно утврдени но ќе гледаме да поминеме што повеќе.
Да си го промовирам плус новиот блог, ќе пуштам репортажи тука секојдневно. :)
http://makadamblog.wordpress.com/

Имаш преден држач за дисаѓи Crosso се продава потполно нов на реклама 5 за 25 евра, мислам дека е навистина фер цена.

Ми дадоа ваков заден менувач, бидејќи не се разбирам од квалитет и се друго може да ми објасните малце повеќе и дали може да се намести на 18 брзинец? Иначе како нов е зачуван.

$(KGrHqZ,!pYFDZ65vPEMBQ7i6iQSr!~~60_3.JPG

Ова е постаро моделче (реткост кај нас) на заден менувач и мислам дека е компатибилен само со Shimano шалтер. Може да го ставиш да пробаш, како што читам на странскиве форуми го возат на 3 х 6 брзинци. Исто така зависи и од тоа каква касета имаш, барем така викаат луѓе кои ги возат.
Ѕирни тука.

Имаш преден држач за дисаѓи Crosso се продава потполно нов на реклама 5 за 25 евра, мислам дека е навистина фер цена.

Знам го имам видено и по фејсбук, но сега сме во тесно со пари, се штеди на големо.:)

Го сменив тоа задниот менувач. Сега преде, иначе деновиве и Шимано запчаник ќе ставам исто заден. :D

Cannondale woodtly F500 cena 450 evDSC_0369.JPGDSC_0382.jpgDSC_0383.jpgDSC_0384.jpgDSC_0385.jpgDSC_0386.jpgDSC_0388.jpg
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 01:53 ---
Scoot Contessa cena 400 ev.DSC_0381.jpgDSC_0372.jpgDSC_0375.jpgDSC_0376.jpgDSC_0378.jpgDSC_0380.jpg
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 01:57 ---
Trotinet donesen od Shvajcarija-4000 denDSC_0370.jpg

Дечки да ве прашам нешто. Кочниците на мојот точак се обични механички, но приметувам дека во последно време кочењето се повеќе ми заслабува. Дали има начин да ги притегнам/стегнам кочниците да кочат како на почетокот кога го купив ?

Дечки да ве прашам нешто. Кочниците на мојот точак се обични механички, но приметувам дека во последно време кочењето се повеќе ми заслабува. Дали има начин да ги притегнам/стегнам кочниците да кочат како на почетокот кога го купив ?

Имаш механички дискови или пак имаш Ви Брејк.
Претпоставувам подразбираш Ви Брејк кога велиш обични механички. Во секој случај треба да се променат пакните оти се изабени.
Јас користам Baradine, но користев и Avid претходно и од двата бренда сум задоволен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom