Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 55537

Армонтизерот кој го гледаш на мојов точак го земав 2.000 денари на попуст и со истиот точак и возам на водно по козји патеки инаку еве веќе пола година ниеден проблем не видов со него :) и уште супер си фукционира
Без навреди, тогаш не знаеш како функционира и што е амортизер во вистинска смисла на зборот штом овој ти е "супер". Сигурно многу пати си паднал заради неговата минимална т.е. никаква функционалност, "тако речи", кинески шит. :) Подобро не збори многу и присобери некој денар и купи вистински амортизер, па тогаш ќе ја осетиш неспоредливата разлика. Не е само одот горе - доле на вилушката и да речеш дека е супер, има и други работи што многу влијаат на возењето за кои можеш да прочиташ секаде на нет. :)

Без навреди, тогаш не знаеш како функционира и што е амортизер во вистинска смисла на зборот штом овој ти е "супер". Сигурно многу пати си паднал заради неговата минимална т.е. никаква функционалност, "тако речи", кинески шит. :) Подобро не збори многу и присобери некој денар и купи вистински амортизер, па тогаш ќе ја осетиш неспоредливата разлика. Не е само одот горе - доле на вилушката и да речеш дека е супер, има и други работи што многу влијаат на возењето за кои можеш да прочиташ секаде на нет. :)
Јас разбирам што е вистинска смисла на зборот армонтизер но сакав да кажам дека за низ град врши работа тоа ми беше целата работа а инаку имам договорено нов точак да земам сега во април :) така да овој сега што ми е ќе си го паркирам или евентуално ќе го продадам него да те прашам што мислење имаш за точаците Drag? :) Бидејќи таков веќе имам порачано

Јас разбирам што е вистинска смисла на зборот армонтизер но сакав да кажам дека за низ град врши работа тоа ми беше целата работа а инаку имам договорено нов точак да земам сега во април :) така да овој сега што ми е ќе си го паркирам или евентуално ќе го продадам него да те прашам што мислење имаш за точаците Drag? :) Бидејќи таков веќе имам порачано
Drag е бугарски бренд на велосипеди од средна класа. Не сакам да те обесхрабрувам, има Drag велосипеди што носат одлични делови од програмата на Shimano. Не знам кој го имаш порачано за да дискутираме понатаму. Пиши барем модел или пак ѕирни тука па кажи :
http://www.dragbicycles.com/?menu=category&id=9

ZX4

еве :) Untitled.png

А инаку мислење ако може ако не ти проблем и за овој точак ...
Бидејќи јас се одлучив за Drag братучетми планира овој да го земе во готово 558306_490706064273244_26924980_n.jpg

Corratec X-Vert HALCON
Цена: 33.900,00 денари
Цена за преднарачка: 27.200,00 денари

Спецификација:
Рамка: Ultra Light Tubing, Powershape Technology, Alloy 6061 SIZE 39 - 44 - 49 - 54
Амортизер: RST CAPA ML
Заден Мен.: Shimano Alivio M430 9 Spd.
Преден мен.: Shimano ACERA, M390
Шифтери: Shimano ACERA, M390
Кочници: Tektro HDC-300 Hydr. Disc, 180/160mm
Пренос: Suntour XCR T414, 44-32-22
Тркала: ZZYZX Cross Attack 3.0 Disc
Гума: Continental X-King, 2.2
Седло: Corratec
Стем: ZZYZX Alloy
Управувач: ZZYZX Alloy Rise R. 620mm. 9°, 25mm. 31.8.

ZX4

еве :) Прегледај го приврзокот 55564

А инаку мислење ако може ако не ти проблем и за овој точак ...
Бидејќи јас се одлучив за Drag братучетми планира овој да го земе во готово Прегледај го приврзокот 55565

Corratec X-Vert HALCON
Цена: 33.900,00 денари
Цена за преднарачка: 27.200,00 денари

Спецификација:
Рамка: Ultra Light Tubing, Powershape Technology, Alloy 6061 SIZE 39 - 44 - 49 - 54
Амортизер: RST CAPA ML
Заден Мен.: Shimano Alivio M430 9 Spd.
Преден мен.: Shimano ACERA, M390
Шифтери: Shimano ACERA, M390
Кочници: Tektro HDC-300 Hydr. Disc, 180/160mm
Пренос: Suntour XCR T414, 44-32-22
Тркала: ZZYZX Cross Attack 3.0 Disc
Гума: Continental X-King, 2.2
Седло: Corratec
Стем: ZZYZX Alloy
Управувач: ZZYZX Alloy Rise R. 620mm. 9°, 25mm. 31.8.
Drag - от не лош како за почеток, има поосновни делови но со време може да го надградиш на подобро. :) А за која цена ти го нудат/нарача ??

Corratec се мислам германски бренд на велосипеди (ако не се лажам), имаат доста интересни моделчиња ама и солени цени. Овој моделов на братучед ти е еден од основните модели т.е. стартер модели на Corratec. Приметуваш дека деловите горе-доле се слични (некои за класа подобри) како кај тебе на Drag - от, минимална разлика, ама рамката е подобра. и за 27.000 ден. е Ок. :)

Drag - от не лош како за почеток, има поосновни делови но со време може да го надградиш на подобро. :) А за која цена ти го нудат/нарача ??

Corratec се мислам германски бренд на велосипеди (ако не се лажам), имаат доста интересни моделчиња ама и солени цени. Овој моделов на братучед ти е еден од основните модели т.е. стартер модели на Corratec. Приметуваш дека деловите горе-доле се слични (некои за класа подобри) како кај тебе на Drag - от, минимална разлика, ама рамката е подобра. и за 27.000 ден. е Ок. :)
за Drag - от се договорив за 22.000 денари да го земам на 12 рати :) а точакот на братучетми повеќе ми се свиѓа на изглед :D само некако цената повеќе ми е :) и затоа јас се одлучив за Drag - от бидејќи и некоја опрема ќе земам па се на се да ме фати некаде до кај 27,000 :) инаку фала на мислењата па ќе го постирам здравје боже април месец со што сум се подновил :D

за Drag - от се договорив за 22.000 денари да го земам на 12 рати :) а точакот на братучетми повеќе ми се свиѓа на изглед :D само некако цената повеќе ми е :) и затоа јас се одлучив за Drag - от бидејќи и некоја опрема ќе земам па се на се да ме фати некаде до кај 27,000 :) инаку фала на мислењата па ќе го постирам здравје боже април месец со што сум се подновил :D

Земи го драгот, не му ја мисли. Пред 8-9 години возев драг точак, абе немаше ни амортизер, ни ништо, само седиште и тркала што би се рекло. За делови да не зборам. И уште го имам точакот и ни еден дел се нема расипано, а каков таков имал. Гума само еднаш ми се има дупнато, кочниците си работат екстра, се е топ. Квалитетни се овие драг. Земај што побрзо и уживај :)

Земи го драгот, не му ја мисли. Пред 8-9 години возев драг точак, абе немаше ни амортизер, ни ништо, само седиште и тркала што би се рекло. За делови да не зборам. И уште го имам точакот и ни еден дел се нема расипано, а каков таков имал. Гума само еднаш ми се има дупнато, кочниците си работат екстра, се е топ. Квалитетни се овие драг. Земај што побрзо и уживај :)
Фала веќе сум одлучил и онака толку ми е и кесото одврзано :D Инаку ти беше од ново лисиче или се лажам :unsure:

Jas imam i sega tocak :D Inaku vozis downhill ? slicni pateki kako kozjite na vodno?

Сега не ми е тука точакот. Имам возено еднаш на водно, ама немам кацига и затоа избегнувам такво возење. :)

Денес до Водно, немам некоја друга слика, не сликав многу. Убаво времето, за назад пред стемнување се враќавме и малку ладно беше ама се стопливме ништо страшно.
8342284501_bb28fa20cc_c.jpg

И да се пофалам, добив ракавици вакви на фејсбук од Бајкстоп преку наградна игра некоја.:P
9270ef04bcf46fd89b1a3fc6622dae8f87858e55_o.jpg

+ Видео:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom