Општи дискусии за игри

Jas samo 5-ka imam igrano.
50 saati hype neviden. Wow grafika wow oruzja i seta taa sloboda vo igrata, no posle toa epten jak burnout.
I za zal ne ja zavrsiv.

Работи кецот. Има пач за тоа. Се инсталира и работи играта нормално. 1.4 мислам дека беше.
На кој мислиш

или ова

или ова

Последно уредено:
овој линк. Ако не ти работи, пробај да ги инсталираш прво 1.1 па 1.4.

еве ти уште еден линк за 1.1 ако ти притреба

ОК ... ќе пробам деновиве.... ама ме јаде јанѕа , 32 инчен монитор на 2560 x 1440 резолуција, ако играта не ја подржува нативната резолуција на мониторот сликата ќе биде срање.

Sto bi kupile:

Ghost of Tsushima (Director's Cut) za 28e
Expedition 33 za 23e
Ili Elden Ring SotE za 34?

Ne razbiram zosto se uste DLC-to na Elden Ring e tolku skapo, i me nervira da bidam iskren, no ne mi paga na pamet da ne go igram i zatoa sum vo trilema momentalno.

Znam deka nisto od ova ne treba da se skokne, no cisto me zanima na sto bi mu dale prednost, a sto bi vredelo da se ostavi za podobri vreminja (podobar popust) :)

Sto bi kupile:

Expedition 33 za 23e

Ne razbiram zosto se uste DLC-to na Elden Ring e tolku skapo, i me nervira da bidam iskren, no ne mi paga na pamet da ne go igram i zatoa sum vo trilema momentalno.

Znam deka nisto od ova ne treba da se skokne, no cisto me zanima na sto bi mu dale prednost, a sto bi vredelo da se ostavi za podobri vreminja (podobar popust) :)
Не знам зошто GoT би ја купувал, па уште скоро за 30 евра, кога тоа е една четвртина од претплатата за PS+, а таму ја имаш вклучена во претплатата со уште 300 игри. Да беше Ghost of Yotei, таа и јас ја меркам. Старава не треба да фрлаш пари за неа.

Да не се разбереме погрешно, играта е прејака, само 28 евра за неа кога можеш за малку повеќе пари да ја имаш free... Не знам.

Не знам зошто GoT би ја купувал, па уште скоро за 30 евра, кога тоа е една четвртина од претплатата за PS+, а таму ја имаш вклучена во претплатата со уште 300 игри. Да беше Ghost of Yotei, таа и јас ја меркам. Старава не треба да фрлаш пари за неа.

Да не се разбереме погрешно, играта е прејака, само 28 евра за неа кога можеш за малку повеќе пари да ја имаш free... Не знам.
Se izvinuvam, trebase da spomnam deka stanuva zbor za PC verzii, ne PS.
Ova se ceni na Instant Gaming, na drugite platformi se duri i poskapi.

Se izvinuvam, trebase da spomnam deka stanuva zbor za PC verzii, ne PS.
Ova se ceni na Instant Gaming, na drugite platformi se duri i poskapi.
А, ОК, тоа е друг муабет! Тогаш, не знам колку ти значи, ама од мене препорака за GoT. (y)

Sto bi kupile:

Expedition 33 za 23e

Expedition 33 не се ни мисли, заслужено goty, мене ми е во топ 5 игри воопшто. Музика, приказна, глума, гејмплеј, абе игра со душа. Turn based, но кога си во елемент и со тактика е како real time тепање. Јас ја бинџнав експресно, глава не кренав, сега гледам жена ми ја привршува, на крај е. Најмногу наградуваната игра на game awards, замисли дури повеќе од the GOAT Elden, a плус и комјумитито ја прејзаше и ја поддржуваше бидејќи навистина беше освежување, и тоа во прилично квалитетна година за видео игри.

Elden DLC, пишав за ова дека мене ми се виде како продолжение, како втор дел. Многу контент, босови и финиширање на приказната. Како за омилена игра воопшто, јасно дека ќе трубам дека исто мораш. Двете според мене се must. Ако мора нешто прво, би ти рекол DLC-то бидејќи како што поминува време од оригиналот, се помалку ќе ти се игра тоа и ќе стигна на ред кога цела некогаш ќе ја преигруваш. За мене беше црешата на шлагот. Ми ја зацементира како најдобрата игра во мојот живот.

Ghost купи ја кога стварно ќе ја играш, а до тогаш ќе падне и на цена обичната верзија. Не мислам дека треба да се зема предвид со оние погоре воопшто. Јас не ја ни паметам веќе, Јотеи или како и да е не ја ни играв бидејќи изгледаше како истата игра која не нуди повеќе од првата. Кеш граб ми стоeше и ќе беше океј ако не објавија дека само на тоа ќе работат и после Јотеи. Не фала од мене.

Или на крај може да ја купиш за 10тина денови Crimson Desert која нема да е full price на излегување ако не се лажам 50-60 ќе биде и ќе ја играш кога цел свет ќе ја игра, а другиве да ги фатиш на летни попусти. Јас ништо не сум почнал поради нејзе. Изгледа перверзија, 100 игри во една.

Expedition 33 не се ни мисли, заслужено goty, мене ми е во топ 5 игри воопшто. Музика, приказна, глума, гејмплеј, абе игра со душа. Turn based, но кога си во елемент и со тактика е како real time тепање. Јас ја бинџнав експресно, глава не кренав, сега гледам жена ми ја привршува, на крај е. Најмногу наградуваната игра на game awards, замисли дури повеќе од the GOAT Elden, a плус и комјумитито ја прејзаше и ја поддржуваше бидејќи навистина беше освежување, и тоа во прилично квалитетна година за видео игри.

Elden DLC, пишав за ова дека мене ми се виде како продолжение, како втор дел. Многу контент, босови и финиширање на приказната. Како за омилена игра воопшто, јасно дека ќе трубам дека исто мораш. Двете според мене се must. Ако мора нешто прво, би ти рекол DLC-то бидејќи како што поминува време од оригиналот, се помалку ќе ти се игра тоа и ќе стигна на ред кога цела некогаш ќе ја преигруваш. За мене беше црешата на шлагот. Ми ја зацементира како најдобрата игра во мојот живот.

Ghost купи ја кога стварно ќе ја играш, а до тогаш ќе падне и на цена обичната верзија. Не мислам дека треба да се зема предвид со оние погоре воопшто. Јас не ја ни паметам веќе, Јотеи или како и да е не ја ни играв бидејќи изгледаше како истата игра која не нуди повеќе од првата. Кеш граб ми стоeше и ќе беше океј ако не објавија дека само на тоа ќе работат и после Јотеи. Не фала од мене.

Или на крај може да ја купиш за 10тина денови Crimson Desert која нема да е full price на излегување ако не се лажам 50-60 ќе биде и ќе ја играш кога цел свет ќе ја игра, а другиве да ги фатиш на летни попусти. Јас ништо не сум почнал поради нејзе. Изгледа перверзија, 100 игри во една.
Mnogu retko kupuvam aktuelni igri.
Pricina? -Del poradi toa sto se skapi (obicno nad 50), del poradi faktot sto otsekogas sum bil so apla stara konfiguracija i morav da gi izbegnuvam novite igri :icon_mrgr:
No go promeniv toa i momentalno sum vo trend, spremen za toe to toe so bilo sto i da se frli kon mene :rolleyes:

No imav i iskluchoci za koi voopsto ne se dvoumev i gi plativ na release, i pokraj toa sto znaev deka iskustvoto nema da e bas smooth, kako na pr. Elden Ring i Diablo 4. Zatoa i ja preigruvav ER odnovo.

Da se navratam na problemot. Sprotivno na toa sto rekov pogore... Expedition 33 kako za relativno aktuelna igra (i kako potencijalen dobitnik na goty za godinava) mislam deka e na fenomenalna cena. Duri i zacuduvacki sto e tolku evtina.
A pojma nemam od igrava. Bukvalno nisto nemam videno za igrava, osven toa sto gledam deka duri ja stavaat i pred ER. A toa mora da go proveram licno.

Ne veruvav deka mozam da ja gledam kako takva, no nekade procitav deka imala Souls-like elementi koi bi mozele da vlijaat kaj mene.

A koga sme kaj ER- Planirav da ne pravam pauza posle vtoriot playthrough i da go kupam DLC-to, no valjda ke si ceka druga prilika. Poso realno tuka ima najgolem prostor za discount vo idnina.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
ako za relativno aktuelna igra (i kako potencijalen dobitnik na goty za godinava) mislam deka e na fenomenalna cena. Duri i zacuduvacki sto e tolku evtina.
A pojma nemam od igrava. Bukvalno nisto nemam videno za igrava, osven toa sto gledam deka duri ja stavaat i pred ER. A toa mora da go proveram licno.

Ne veruvav deka mozam da ja gledam kako takva, no nekade procitav deka imala Souls-like elementi koi bi mozele da vlijaat kaj mene.
Expedition 33 е толку бидејќи и на рилис не беше фул прајс, ако не се лажам 40-50 беше, затоа сега цената што ја гледаш има смисла. Тема на муабет беше долго зошто “ААА” наплаќаат толку кога не вадат игра ни до колена. За плејка на работа еден уште во Јануари ја продаваше 33 евра for teh lulz:

IMG_1343.jpeg

IMG_1341.jpeg

:pos:

Инаку не, Elden e сосема друг ранк. Колку и да ми се допадна Expedition 33, не доаѓа ни близу до Elden. А не осетив соулс елементи исто така, во Silksong повеќе го осетив тој класичен… гет гуд одошто во Expedition 33, така да не го очекувај воопшто тоа. Игра која пак кошташе третина од новиве а им одржи лекција.

Dali nekoj igral Victoria 3 na Paradox, da spodeli mislenje i iskustvo?

Igram EuropaUniversalis 4 vekje nekoe vreme, i sakav da ja probam Victoria, ama igrata izgleda ogromna, milion parametri.

Neznam dali ja vidovte najavata za dlss 5 od nvidia, ima premnogu kritiki za ai slop i narushuvanje na artistickata gledna tocka na kreatorite na igrata ama sepak samata tehnologija e

Ocekuvam za brzo mozebi ne so ovaa verzija na dlss, da uklucis igra od ps2 ili ps3 era i da izgleda kako vcera da izlegla...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom