Општество на искривени вредности

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Svetot e poln so labilni karakteri , lesno zavodlivi ........ , ovci :

додека пак почнуваат како идоли да си прават луѓе како Кристијан Голубовиќ,ликовите од Ране,Лејди Гага,Боки 13 и др...во најлош случај почнуваат и да се однесуваат така...

Zarem ne e najdobro sekoj prvo sam da se preispita , i sekoj sam da si najde care ?

Neka mi kaze nekoj koja e razlikata pomegu Boki 13 i " Zenski orkestar "

Neka mi kaze nekoj koja e razlikata pomegu Boki 13 i " Zenski orkestar "

Разликата е во тоа што Женски оркестар е претстава и овие глумат во одреден период и тоа е дел од нивната работа глумци си глумат за пари (си гледал сигурно Македонски народни приказни или Бинго како дел од нивните други ангажмани) и сигурно не со го видел некој од нив да се шета по улица облечен како во женски оркестар, а Боки 13 си лечи комплекси правејќи негово слика дека он ете е the thing и таа слика ја проектира 24 часа и се обидува да си најде професија како таквото глупирање би го наплатил т.е он наплаќа со сензацинализам (насловни на весници, Боки 13 ја скршил шојлата во женското ВЦ во XXX клуб), тоа е разликата меѓу глумците и the thing

Дрн дрн јариња. Уште 15 вакви теми да се направат џабе е. 21-от век ни го наметнува овој стил на живеење. За некоја година ќе бидеме како дебелине Американци кои не се тргаат од компјутерите и ќе живееме од социјалното кое кај нив е барем доволно за живот, кај нас тешко. Ако му се обезбеди на детето телевизор/интернет не чини, ако му се одземе пак не чини. Да се искоренат овие навики исто така не е можно така да џабе е се. Ти како родител можеш да превземеш нешто али има убаво објаснето Блекаут не да го изолираш детето, ќе се чувствува запоставено и тоа ќе доведе до поголема бунтовност кај него и непочитување на твоите правила. Не викам јас да му се даде се и што сака да прави, туку да му се дозволи нешто во границите на нормалата и за се друго постои разговор.

Дрн дрн јариња. Уште 15 вакви теми да се направат џабе е. 21-от век ни го наметнува овој стил на живеење. За некоја година ќе бидеме како дебелине Американци кои не се тргаат од компјутерите и ќе живееме од социјалното кое кај нив е барем доволно за живот, кај нас тешко. Ако му се обезбеди на детето телевизор/интернет не чини, ако му се одземе пак не чини. Да се искоренат овие навики исто така не е можно така да џабе е се. Ти како родител можеш да превземеш нешто али има убаво објаснето Блекаут не да го изолираш детето, ќе се чувствува запоставено и тоа ќе доведе до поголема бунтовност кај него и непочитување на твоите правила. Не викам јас да му се даде се и што сака да прави, туку да му се дозволи нешто во границите на нормалата и за се друго постои разговор.

Можеби за тебе е џабе,ова работа е чисто индивидуална и лична....а и изговорот ти е нема што,како само Американците да живеат во овој 21 век па на нив да се угледуваме,постојат и Швеѓани,угледајте се на нив...на крајот на краиштата и сопствен стил на живеење треба да си наметнеме,а не само плагијати од филмови и шпански серии да правиме од нашите животи...

Можеби за тебе е џабе,ова работа е чисто индивидуална и лична....а и изговорот ти е нема што,како само Американците да живеат во овој 21 век па на нив да се угледуваме,постојат и Швеѓани,угледајте се на нив...на крајот на краиштата и сопствен стил на живеење треба да си наметнеме,а не само плагијати од филмови и шпански серии да правиме од нашите животи...

Оф .. кој од кај нас живее како Швеѓаните? Ти можеби? Главите ни се полни со Американско срање поради телевизијата и интернетот. Сегде околу нас го има тоа американското. И поради тоа што се стремиме да влеземе во Европа ги имитираме другите земји, не сум јас за тоа крива. И ти ако сакаш изолирај си го детето, јас ќе му дозволам доста работи на моето а пред се правилен развој и обилни разговори околу тоа што е добро,што не.

Во гените на македонецот е да се прилагодува на туѓото. Историјата покажала дека со тие прилагодувања сме опстанале уште од самата појава на првиот македонски народ.
И логично е да потпаѓаме под влијание на големите сили. Не за џабе се викаат големи.
Шведска никогаш не била пласирана кај нас во ниту една сфера од животот. Како би имале увид во тоа како живеат таму.

Јас само знам, дека ние и да сме и да не сме под влијание на „убавините“ на западот, сепак ќе останеме едни од ретките кои уживаат во слободното време додека низ сите други пософистицирани земји главен акцент е ставен на работата.
Се менуваат навиките и се менуваат начините на живот. Не значи дека ако порано не било вака, дека ни сега не треба да биде.
Единствено, треба да се прилагодуваме на средината но сепак да ја задржиме основната вредност - достоинството.

Разликата е во тоа што Женски оркестар е претстава и овие глумат во одреден период и тоа е дел од нивната работа глумци си глумат за пари (си гледал сигурно Македонски народни приказни или Бинго како дел од нивните други ангажмани) и сигурно не со го видел некој од нив да се шета по улица облечен како во женски оркестар, а Боки 13 си лечи комплекси правејќи негово слика дека он ете е the thing и таа слика ја проектира 24 часа и се обидува да си најде професија како таквото глупирање би го наплатил т.е он наплаќа со сензацинализам (насловни на весници, Боки 13 ја скршил шојлата во женското ВЦ во XXX клуб), тоа е разликата меѓу глумците и the thing

Znaci nema razlika .

Toa se pravi za para , toa e shou biznis , toa e zabava za narodot .
Takva zabava vo totalitarna Jugoslavija pravele i Monsi , Karamela i mnogu , mnogu drugi .

Boki bi bil zabranet samo vo " Hitlerova Germanija " , takov " nemoral" samo vo toa opshtestvo bilo zabraneto .

[
Znaci nema razlika .

Има и те каква разлика, дали е исто Сталоне да се однесува како Рамбо 24 часа или Шварценегер да биде Терминатор 24 часа, мешате основни концепти на глума т.е некој вас ви ги претставил грешка. Женски оркестар е претстава во кои глумците глумат за пари Игор Џамбазов водел Бинго Јовица Михајловски глумел како чичко Кумплук итн. Правите разлика меѓу глума и сензационализам.

Се минува драги мои па така и ова.Преодна фаза е,и таа ќе мине не знам што толку ви смета.Сте се фатиле за тоа ко слеп за стап.
Младината ова,младината она.Сменети вредности,морал,култура ова она.Преод на една во друга генерација се дешава,овие "вознемирувања на силата" се нормални.

Има и те каква разлика, дали е исто Сталоне да се однесува како Рамбо 24 часа или Шварценегер да биде Терминатор 24 часа, мешате основни концепти на глума т.е некој вас ви ги претставил грешка. Женски оркестар е претстава во кои глумците глумат за пари Игор Џамбазов водел Бинго Јовица Михајловски глумел како чичко Кумплук итн. Правите разлика меѓу глума и сензационализам.

Ne sum siguren deka Boki spie so spavacica , no znam deka on toa go pravi za pari , znam i deka e pouspeshen od Goce Todorovski vo toa .

Rabotata e koj kolku e uspeshen .

Ne sum siguren deka Boki spie so spavacica , no znam deka on toa go pravi za pari , znam i deka e pouspeshen od Goce Todorovski vo toa .
Rabotata e koj kolku e uspeshen .

А во што мериш кој колку е успешен, во тоа колку насловни ќе наполни??? Па Боки13 на својот последен неодржан концерт во Скопје едвај продал 9 билети (и тоа не е самостоен концерт), и тоа за тебе е успешност. Гоце Тодоровски има направено многу повеќе претстави, многу повеќе играни серии, филмови итн и луѓето не го препознаваат како некој лик што играл туку како Гоце Тодоровски, е сега работата е што ти за тоа не знаеш, бидејќи на ТВ (Пинк или А1 што ги гледаш) тоа го немаат кажано, од едноставна причина што главните уредници на тие телевизии мислат дека Сека или некоја друга тешка селска к*тина, која им поминала низ нивниот кревет е многу подобро отколку да пуштат некој добар филм или претстава или некоја добра музичка група, која не мора да биде од запад имаме и ние на балканот наши добри групи. Работата е што ти стануваш роб на тие уредници немаш твој вкус за убаво и добро, па што пуштат на ТВ тоа, твојот вкус не го формираш ти туку ти го формира некој идиот од телевизија.

Се минува драги мои па така и ова.Преодна фаза е,и таа ќе мине не знам што толку ви смета.Сте се фатиле за тоа ко слеп за стап.
Младината ова,младината она.Сменети вредности,морал,култура ова она.Преод на една во друга генерација се дешава,овие "вознемирувања на силата" се нормални.
Секоја постара генерација упатува критики до помладата, било и ќе биде...муабетот -ах, оваа младина, ние сме биле поинакви...го слушам од средно школо. А во суштина се се сведува на тоа дека младината just wanna have fun.

постојат и Швеѓани,угледајте се на нив...
чисто ме интересира...во што на пример, во кои карактеристики да се угледаме на швеѓаните. Кои се доблестите кои ние треба да ги земеме предвид (на пример 5-6 доволни се). Стварно имаше и други теми за тоа кое оптшество е идеално, кое е напредно...

А во што мериш кој колку е успешен, во тоа колку насловни ќе наполни???

Kako shto rekov , toa shou biznis , zabava za narodot .
Kako se meri uspeshnosta vo toj biznis ?

Pa mislam , nema potreba da ti objasnuvam deka toa se napolnetite naslovni i parite zaraboteni od nastapite .

Toa shto Goce Todorovski ima poveke ulogi kako ZENA , ne e poradi uspeshnosta vo negovata profesija tuku poradi godinite koi gi ima .
I da , vo taa profesija uspeh e da si na " Pink " ( tamu Toshe ja ispeja najubavata verzija na Zajdi , Zajdi ) ` so pojavata na Pink veke nema da vozish Jugo 45 , kakvo shto vozi Goce Todorovski na svoi 40 godini staz .

Koj toa ima potreba od cuvanje na moralot , etikata i dali namerata e iskrena i dobronamerna ili toa e ushte eden evtin blef , bezobrazno licemerie i ushte edno amoralno odnesuvanje vo nizata ?

"..додека пак почнуваат како идоли да си прават луѓе како Кристијан Голубовиќ,ликовите од Ране,Лејди Гага,Боки 13 и др...во најлош случај почнуваат и да се однесуваат така..."

Zashto istiot dushegriznik ne gi zeme kako primeri verskite vodaci vo mojata drzava , verski vodaci koi se vozat vo ekstremno skapi avtomobili i ne davaat ni edno deni za vozobnova na zapustenite vekovni verski hramovi , verskite vodaci koi proneverile milion evra , zashto oni ne se zemeni kako pricini za toa navodno Општество на искривени вредности ?

Zashto kako negativni primeri se klovnovite , dvorskite ludi , zabavuvacite na narodot , koja e namerata , koja e celta ?

Cistenje na opshtestvoto od " nepodobni " , voveduvanje na sankcii protiv amoralnite i nivno prevospituvanje , kazni protiv smrtnicite , FASHIZAM ?

Zashto ne se zemeni za primer kriminalcite koi se vlezeni vo politikata , onie koi kradat milioni i milioni evra . Onie koi ostavile iljadnici bez rabota , bez imot , bez nadez , zashto toa ne se vinovnicite za navodnoto Општество на искривени вредности ?

Site gorespomenati " golemi ribi " , bez iskljucok , ne odat da go slushaat Boki 13 , ne, nikako , Boki za niv e evtin , amoralen , kic . DA , DA , oni odat na" Ohridsko Leto " - slushaat seriozna muzika , odat na opera da go slushaat Boris , vo teatar kede shto sakaat da bidat videni i da vidat , e tie istite od " nerazbirlivi pricini " ne se zemeni kako primer za toa kakvo ni e opshtestvoto , i KOI VREDNOSTI se priznavaat vo nego .
Ne treba da prashuvam dali e toa obrazot , cesta ili vlasta , parite , mokta .

Оф .. кој од кај нас живее како Швеѓаните? Ти можеби? .

Да те прашам,ти да не живееш како Америте случајно??... А јас,јас како и секој обичен човек тука живеам како просечен Македонец,туку муабетот ми беше друго,сите сте фатиле Американци а врска немате како живеат они...но како и што кажав,треба да си наметнеме свој стил,не да гледаме се од другите...

--- надополнето ---

Koj toa ima potreba od cuvanje na moralot , etikata i dali namerata e iskrena i dobronamerna ili toa e ushte eden evtin blef , bezobrazno licemerie i ushte edno amoralno odnesuvanje vo nizata ?

"..додека пак почнуваат како идоли да си прават луѓе како Кристијан Голубовиќ,ликовите од Ране,Лејди Гага,Боки 13 и др...во најлош случај почнуваат и да се однесуваат така..."

Zashto istiot dushegriznik ne gi zeme kako primeri verskite vodaci vo mojata drzava , verski vodaci koi se vozat vo ekstremno skapi avtomobili i ne davaat ni edno deni za vozobnova na zapustenite vekovni verski hramovi , verskite vodaci koi proneverile milion evra , zashto oni ne se zemeni kako pricini za toa navodno Општество на искривени вредности ?

.

Што бе друже,да не се пронајде во реченицата,па нон-стоп неа ја рецитираш:)....туку ти се чудам на мозокот,како и на сите кои припаѓате на таа "идеологија",се мислите Груевски она,Груевски ова сите ебани теми ги политизирате...не се секирај,оваа тема не е нарачана од Груевски ниту од било кој штаб на било која партија,ова го работам од срце,се со цел да се подобрат работите...но очигледно за тебе тоа е фашизам...а садење ганџа е продемократска работа,да те ебу шупаљ...

--- надополнето ---

Секоја постара генерација упатува критики до помладата, било и ќе биде...муабетот -ах, оваа младина, ние сме биле поинакви...го слушам од средно школо. А во суштина се се сведува на тоа дека младината just wanna have fun.

чисто ме интересира...во што на пример, во кои карактеристики да се угледаме на швеѓаните. Кои се доблестите кои ние треба да ги земеме предвид (на пример 5-6 доволни се). Стварно имаше и други теми за тоа кое оптшество е идеално, кое е напредно...

Имаат Швеѓани многу,но нив ги дадов онака колку да се земе во предвид...и темата не е создавање идеално општество(кое впрочем и никогаш не е создадено),туку една критика на постоечкото...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom