Затоа што би настанал хаос.
Каде што има хаос нема прогрес.
Каде што нема прогрес нема иднина.
Каков е светот без иднина?
Каде што има хаос нема прогрес.
Каде што нема прогрес нема иднина.
Каков е светот без иднина?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Која иднина ... е па таа иднина каде што нема да се прекршуваат законите. Зарем нема да е таа совршена?A koja idnina i po koja cena,toa sakav da te prasam
Истото го велам ... да да ни судат... ако правиме нешто недозволено...Ne jas ne se zbuniv.Procitaj podobro,pisav da ostavime na drzavniot aparat da sudi sto e ispravno
Да се вратиме во сегашноста. Знаеш како функционира Јапонија? Од мали деца - се спремаат за да се корисни. Не велам дека таму нема криминал, но е намален во минимални граници. Нешто слично е и Катар. Луѓето се задоволни. Немаат потреба од криминал. Затоа тие треба да се пример, како треба да се однесува остатокот од светот...
Никој не зборува за во еден ден да се промени тоа. За таква промена, такво одење во наредно ниво... потребни се 5 можеби 10 генерации. Постепено...Umoren sum i legnuvam da spijam ama pred toa ke te prasam,pod koja cena? Mene da mi recat od utre ako ne pies kafe na sabajle svetot ke bide sovrsen,jas bi se drzel do kafeto. Srekja sto ne e na nas da odlucuvame za idninata.Pozdrav
A, кој гарантира дека еден наркоман во моменти на кризи нема да посегне по криминал? Нели, разумот во такви моменти не е на прво место?Општествено штетни и персонално штетни!
Според мене криминалот најмногу му штети на општеството со прекршувње на јавен мир т.е. правила кои служат за некој кодекс за одесување и се неопходни за функционирање, одземање на ресурси и итн.
Значи тоа само по себе иде како највисок облик на човечкото девијантно однесување.
Самоубиството, алкохолизмот, наркоманијата ... се се тоа лични избори, мене општеството не ме натерало да станам џанка, јас сама сум донела избор дека тоа сакам да бидам.
Значи тие појави сами по себе се штетни но не се во таков размер за да ги наречеме општествено штетни.
Сите ќе видат наркоман на улица за кој можеби ќе им прелета некоја мисла низ глава и ќе замине за некои 5 минути, но ако некој ги ограби и фирмата во која работеле се затвори, нема баш да биде само 5 минутна мисла која нема многу да те засега.