Opeth

Член од
10 август 2006
Мислења
104
Поени од реакции
1
ROBOCOP напиша:
HAHA koj kreativni be ima takvi bndovi kolku sakas so lopata da gi rines.ako nekoj slusa deathmetal onda zemi slusaj CANNIBAL CORPSE ili KATAKLYSM ili bendovi od toj tip.ova skandinavski metal e GAY METAL.inace ja ne slusam metal kolku da se znae samo!!!!!!ako sakate death metal skandinavski zemete DISSMEMBER slusajte toa e odlschool deathmetal i koga oni imaat muzika praeno opeth bile u gradinka.
кога веке ми беше избришан првиот пост..ке го скратам малку овој...:)
1.Преслушај ги за да процениш дали се креативни...
2.Canibal Corpse во друга тема + Opeth не свират чист деатх
3.Прашај некој што слуша метал доколку ти самиот не слушаш
4.Прочитај ја биографијата за Opeth па самиот ке заклучиш кога тие биле во градинка
5.НЕ ме рчкајте за Opeth!!!

ps.ве молам (до модераторите и администраторите) да не ми го биршете овој пост бидејки се потрудив да биде како што треба (поучен од предходниот)

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
ROBOCOP напиша:
HAHA koj kreativni be ima takvi bndovi kolku sakas so lopata da gi rines.ako nekoj slusa deathmetal onda zemi slusaj CANNIBAL CORPSE ili KATAKLYSM ili bendovi od toj tip.ova skandinavski metal e GAY METAL.inace ja ne slusam metal kolku da se znae samo!!!!!!ako sakate death metal skandinavski zemete DISSMEMBER slusajte toa e odlschool deathmetal i koga oni imaat muzika praeno opeth bile u gradinka.
a...am...Opeth se daleku od klasicen t.e. cist death metal...se kladam deka od niv imas preslusano edvaj dve pesnicki i si davas pravo da velis deka se GAY...pa od sekoas vladejt edno pravilo: KOGA NESTO NE MOJS DA RAZBERIS, VELI DEKA E GAY...taka e najlesno...ama i naj gay;)

Член од
10 август 2006
Мислења
178
Поени од реакции
2
abre lugje ja rekv deka sega ne slusam metal a do pred godina so praev u prosli 10 godini slusav sekakov metal doma imam 3000 albumi taka da nemojte da mi vikate deka ne sum gi slusal.samo rekov deka ne se tolku kolku so mislite vie.ima bendovi na kup takvi. :) kga ja gi imav opeth tuka lugje ne znaea so e deahtmetal.

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
ROBOCOP напиша:
abre lugje ja rekv deka sega ne slusam metal a do pred godina so praev u prosli 10 godini slusav sekakov metal doma imam 3000 albumi taka da nemojte da mi vikate deka ne sum gi slusal.samo rekov deka ne se tolku kolku so mislite vie.ima bendovi na kup takvi. :) kga ja gi imav opeth tuka lugje ne znaea so e deahtmetal.
Sekogash ima nekoj shto znae bolje. Ne go sporam tvoeto mislenje ROBOCOP, no mislam deka ne e fer da procenuvash kako drugite bi trebalo da mislat za nekoj bend samo zatoa shto go slushale 2 godini podocna od tebe. A ako ima milion drugi takvi bednovi, te molam nabaci nekoe ime, album, whatever, bash bi sakala da chujam. (ova go kazuvam bez najmala ironija, sekogash sum zainteresirana za nova dobra muzika)

Член од
10 август 2006
Мислења
104
Поени од реакции
1
ROBOCOP напиша:
здраво и на тебе...по што заклучи дека се gay?а ако си слушал 10 години метал најискрено верувам дека за една група би имал подобар коментар од gay...

N

NightFuneral

Гостин
:toe:Abe ROBOCOP....i so ako 10 godini si slusal metal,i so ako imas 3000 albumi doma?Ja otkri Avstralija slucajno...a?Nemoj da mislis deka ako so 10 godini i 3000 albumi,nema eden den da ti se izbaci dete od 6to odd,so duplo poise znaenje za muzika od tebe,i on ke kaze deka koga toj gi slusal DISSMEMBER ti pojma si nemal.Taka da ne e bitno so si prael ti 10 godini,koga nekoj moze toa za 10 meseci.I temata bese striktno otvorena za Opeth,a ne za vregagnje na luge koi gi postuvaat opeth,i pocnale u skoro vreme da gi slusaat,taka da ti treba da bides sreken,sto lugeto pocnuvaat da slusaat kvalitetna muzika,a ne da gi pljukas.:toe:

Член од
10 август 2006
Мислења
178
Поени од реакции
2
haha abre ne ve plukam nego samo kazuvam moe mislenje.e sea ja so porano sum bil del od undergorund deathmetal scena toa e druga rabota ja sea ne ni slusam metal vise go iziveav toj period.a samo vi kazuvam deka ima mnogu podobri bendovi od opeth.ne se do tolku dobri ko so gi praite.ne me svakjajte pogresno ali rekov gay za opeth u smisla kao sporedba so drugi deathmetal grind/gore bendovi,koi se 100000 pati poekstremni i podeathmetal od niv.e sea ja posledno so sum slusal bilo toa taka da izvinete ako ve uvrediv.a toa so moze nekoj da sobere 3000 albumi za 10 meseci e cisto pozerstvo i ne e nekoj prav pokazatel za toa kolku nekoj bil del od scena i za negovoto znaenje posto moze da soberes i 10000000 albumi za godina ama so koa ne si gi slusal site.ja sve sto imam doma sum go islusal i ne sum go zel za 10 meseci.DISSMEMBER RULZ.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
зошто не слушаш веќе метал, како можеш тоа да го изживееш, што слушаш сега ? турбо?

само немој да ги ставаш опет у контекст со гринд/гор бендови:pos2:

Член од
10 август 2006
Мислења
104
Поени од реакции
1
ROBOCOP напиша:
haha abre ne ve plukam nego samo kazuvam moe mislenje.e sea ja so porano sum bil del od undergorund deathmetal scena toa e druga rabota ja sea ne ni slusam metal vise go iziveav toj period.a samo vi kazuvam deka ima mnogu podobri bendovi od opeth.ne se do tolku dobri ko so gi praite.ne me svakjajte pogresno ali rekov gay za opeth u smisla kao sporedba so drugi deathmetal grind/gore bendovi,koi se 100000 pati poekstremni i podeathmetal od niv.e sea ja posledno so sum slusal bilo toa taka da izvinete ako ve uvrediv.a toa so moze nekoj da sobere 3000 albumi za 10 meseci e cisto pozerstvo i ne e nekoj prav pokazatel za toa kolku nekoj bil del od scena i za negovoto znaenje posto moze da soberes i 10000000 albumi za godina ama so koa ne si gi slusal site.ja sve sto imam doma sum go islusal i ne sum go zel za 10 meseci.DISSMEMBER RULZ.
другар плукни посилно не стигна до тука...Opeth не свират чист деатх...не можеш да ги споредуеш..Они свират progressive death/domm па така да...глеам колку ги имаш преслушано чим ги споредуеп со Canibal Corpse

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Forest Gamp напиша:
a sto e voku frka okolu grupava ?
demek tolku se dobri ?
Да, се, за да се увериш и самиот симни го албумот Blackwater park...па ако ти се сфиѓаат, симни цела дискографија...

Член од
16 декември 2005
Мислења
38
Поени од реакции
4
a ovie nesto svirat so derenje, takvi gluposti ?
kao uste milion drugi sto ne znaat da napraat nesto pokreativno i originalno
kako mozete za vakvi stvari da trosite prostor ....
loso, mnogu loso

Член од
10 август 2006
Мислења
104
Поени од реакции
1
Forest Gamp напиша:
loso, mnogu loso
како можеш ти да користиш воздух?или толку си ограничен што даваш мислење без да знаеш кој се?најди ми ти нешто покреативно..

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Forest Gamp напиша:
loso, mnogu loso
Нивната музика е нешо многу повеќе од само дерење...пошо не си ги слушнал ќути.

Kajgana Shop

На врв Bottom