OnNet WADSL - начин на поврзување

• Креатор на темата Креатор на темата Dejan]
  • Време на започнување Време на започнување
Ај па може ќе се премислам да се вратам :pos:

Macedalien напиша:
Кога избираш провајдер, насекаде во светов, опремата е бесплатна. Им ја ”наплаќаш” со самиот чин што се обврзуваш да останеш кај нив една или две години. Не само што е во право Јаков туку и логички е така. :wink:
Ne zaboravaj. Nie ziveeme vo MAKEDONIJA! Ova ne e Francija pa da ti davaat besplatna oprema. Ovde i na kabelot i na strafovite gledaat da ti zarabotat.

Acid напиша:
И ти бе друже, ко петтоодделенче прашуваш. Ѕирни ги понудите на интернет провајдерите, се е објаснето на нивните сајтови. Дури имаат и телефон оставено, за тие да ти објаснат доколку не ти е јасно. :)
Меѓу мене и тебе ;), значи во доверба.
Јас и се осеќам како петтодделенче кога станува збор за Интернет и компјутери.
А што ти па да не знаеш како се цитира литература по Хардвар или Ванкувер???? :pos: :pos: :pos:
Шала на страна. Прашувам овде зашто овде прво и основно ако некој знае објаснува. Ако се јавиш кај провајдерите(што го правам редовно) не објаснуваат него раскажуваат однапред спремна приказна во која пола муабет е мафтање.
Плус тоа кај понудата за вадсл има една опција со 1300ден месечно и една со 2340 месечно. У првата треба залог од 12.000(за изнајмената опрема) у втората не треба значи логички е дека во вториот случај ја купуваш опремата. Сакам да кажам дека не е се така јасно особено не за мене, овој, оној, на Јанко баба му и други потенцијални сурфери. :)

Ne. Vo vtoriot sluchaj (plakjanje preku banka) ne se ostava depozit od 12.400 zatoa shto bankata garantira za tebe. Znachi, togash ne treba da plakjash kesh, no zatoa imash malku pogolema pretplata. Vo toa e razlikata. :-)

Vo dvata sluchai dogovorot e na 2 godini i opremata se dava samo na koristenje.

A ti na sto sakas da ti se dade? Normalno e deka e za koristenje.

За се постои стандард односно точка на демаркација или во превод точка каде што одговорноста на провајдерот престанува.Во Америка провајдерот е одговорен само за линкот додека корисникот си ја обезбедува останатата опрема и е одговорен за неа.Меѓународен стандард пак е провајдерот да се грижи како за линкот така и за опремата со што му се олеснува работата при решавање на одредени проблеми кои влијааат на крајниот корисник

Bratce! Toa ti e Amerika. Nie sme mnoogu "ponapred" od Amerika.

Samo uste edno malku malogragansko ama prakticno prasanje.
WADSL moze da se deli kako ADSL na telekom so go delat po 5 dusi odednas.
Znam deka od Onnet se lutat ama mi e gajle ako moze da si zemam ako ne zdravje.

Вака! СЕКОЈ ИНТЕРНЕТ МОЖЕ ДА СЕ ДЕЛИ!!! Самиот Пепи на "Јанко јаде бурек" го кажа тоа и сеуште нема решение како да се спасат од тоа. Самиот Windows XP има опција да го дели интернетот со компјутерите во мрежа.

Ima li nekoj ovde koj koristi ili ima nekakvo iskustvo so ova?
Osven ona janko na tv so kaza deka bilo super za da mu gi titntra na Cemerikik ne sum cul drug muabeti. Valjda nekoj ima nekakvi soznanija kako e dobro e vredi za parite ili ne?

Jakov напиша:
Ima li nekoj ovde koj koristi ili ima nekakvo iskustvo so ova?
Osven ona janko na tv so kaza deka bilo super za da mu gi titntra na Cemerikik ne sum cul drug muabeti. Valjda nekoj ima nekakvi soznanija kako e dobro e vredi za parite ili ne?

WADSLot se valjda biznis paketite sto gi prodavaa po firmi, sega malce pokomercijalo pocnaa, tugji iskustva imam cueno i dvete se negativni, zboram za biznis paketi preku canopy sto bi trebalo da se analogni na WADSL.
Od Hera i od British Council imam cueno onaka reakcii od drugarcinja sto rabotat tamu.....epten nestabilno, cesto pati pagja vrska, i internet i CPEto.
A konkretno za WADSL nemam cueno osven Janko koj izigravase ciganka i gi ispofali.
btw od secret sources :), i Trendo ima WADSL i toa 10mbita :kez:

Nie na skolo imame WADSL i brzinata ide otprilika kako 512, a ne 768 kako sto pisuva, najverojatno zosto povrzani se okolu 30 kompjuteri a konekcijata e edna i se deli so d-link ili Linksys ruter (neznam dali e bezicen). Ne sum primetil da nema internet, osven ednas koga padna cela mreza.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom