Onion Rings

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Ми текна пред 2 дена, да направам тоа... не знаев рецепта, знаев дека треба да се похуваат. Обично похувам тикви прво во матени јајца, па во брашно со презла ама не бев сигурен за onion ring-зите.

Фала ти mary_jane

доколку некој го направи рецептчево, нека пише за резултатите :)

Направено. :)
Знам, дебели ми се прстените.
Знам, може изгледаат и прегорено, но неверојатно беа вкусни. :) Потврдено од Французин и од Италијанец. :cool:

270058_2206174962456_1489862527_32539122_606314_n.jpg

со точено пивце како идат ммммммм :)

помфрит со сирење, похуван кромид, и точено пивце у Торос :P

Добра работа се овие ама само за мезе и препорачливо со некој додаток како сос,а може и со пиво. Ова од искуство нели како прв пат кога им седнав,се заборавив и после маки мачев од стрвоста :icon_lol:

п.с. со презла пржени по филинг е.

Ми требаше само првите 3 реда да ги прочитам и дома ми се допадна рецептот:D(y)

Ги имам во St Patrick ирскиот паб пробано. Топ се за закуска со точено пивце(y)

Onion Rings
(малку поинаква рецепта)

Потребни состојки:
- 3-4 главици кромид
- 2 чаши јогурт
- 1 чаша бело брашно
- 1 чаша пченкарно брашно
- 1 лажица лут буковец
- сол, вегета, зачини по желба

Подготовка
Кромидот се сече на прстени. Во подлабок сад се става јогуртот и се додаваат прстените да отстојат околу 1 час. Белото брашно, пченкарното брашно, буковецот сол, вегета и зачините се мешаат заедно.
Прстените се вадат од јогуртот, се валкаат во смесата со брашното и се пржат на загреано масло околу 2-3 минутки. Откако ќе се испржат се ставаат на салфета за да се упие маснотијата.

kromid.jpg

Перверзно вкусни ;)

Кој ќе ми ги прави во домашни услови, частам пиво? :)

Интересно јадење кое често го нарачувам кога искачам на јадење. А кога ќе ти текне дека јадеш кромид :) , ама нема што вкусен е вака :D. А со пивце како иде ехеее...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom