On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Josif напиша:
хахах, и ова го немав видено. пуштено ми се неколку торенти за даунлоад, плус од веб симнувам, па по сите правила би требало максимум да биде искористен линкот. ама :

понекогаш се прашувам, како им успева :pos2:

бај д веј, направив едно мало програмче за пингање. можете да го симнате тука.
правено е во делфи, и секој коментар/совет/слично се добредојдени.

Незнам дали примети ама последниве 2 недели само ти мрчиш. Како е можно само кај тебе да има проблем. Дај среди си го прво компјутерот, може да имаш ништо закачено и тоа да ти прави проблем. Не е логично таков да ти е интернетот заради оннет.

Jane напиша:
Незнам дали примети ама последниве 2 недели само ти мрчиш. Како е можно само кај тебе да има проблем. Дај среди си го прво компјутерот, може да имаш ништо закачено и тоа да ти прави проблем. Не е логично таков да ти е интернетот заради оннет.
хаха човек диши , не се нервирај, ми беше интересна сликата и ја пратив, не се замарам со оффнетот, до крајот на месецот треба да го раскинам договорот.
и жити се, ај кажи ми каде виде мрчење у претходниот пост?

Jane, ти текнува дека и ние така почнавме да се жалиме за проблемите, двајца без тројца. Може за несреќа нема никој друг на форумов што е закачен за таа базна. Башка нонет си го признале проблемот... Остај го нека си ја искаже маката.

абе не е да си кажам мака или слично, интересна ми стана сликата и пуштив и други да ја видат. форумот е за муабети за оффнет (добри или лоши) и не ми е јасно шо треба да напишам за некој да не го свати мрчење. имам нешто да кажам , го кажувам, отворена е тема и разговараме

Josif напиша:
абе не е да си кажам мака или слично, интересна ми стана сликата и пуштив и други да ја видат. форумот е за муабети за оффнет (добри или лоши) и не ми е јасно шо треба да напишам за некој да не го свати мрчење. имам нешто да кажам , го кажувам, отворена е тема и разговараме
Не, него мислев да си го провериш компјутерот да не е до тебе, па да си го средиш и ти интернетот. Да го исчистиш од глупости кои евентуално може да ти го ебаваат интернетот. Инаку тоа мрчиш не мислев баш така да се изразам, го кажав у лоша смисла али јебига глаава ме скина денеска незнам ни јас што правам. :smir:

Jane напиша:
Не, него мислев да си го провериш компјутерот да не е до тебе, па да си го средиш и ти интернетот. Да го исчистиш од глупости кои евентуално може да ти го ебаваат интернетот. Инаку тоа мрчиш не мислев баш така да се изразам, го кажав у лоша смисла али јебига глаава ме скина денеска незнам ни јас што правам. :smir:
:salut::helou:
се ми е ок со компјутерот, проверено.
туку пробајте го тоа програмчето шо го имам ставено у потписот, јас го правев и добро би ми дошле коментари, предлози, багови или слично.
и гарантирам дека нема вирус во него!

Abe jas sum na onaja antenana ohrid na kale. Nekoj da ne znajt so e problemot nesto? Zs neam internet po eden - 4 saata dnevno:):):) I kaj se obrakate za informacii? Mene samo mi go stavija internetot i da gi nemat :):)

Josif напиша:
:salut::helou:
се ми е ок со компјутерот, проверено.
туку пробајте го тоа програмчето шо го имам ставено у потписот, јас го правев и добро би ми дошле коментари, предлози, багови или слично.
и гарантирам дека нема вирус во него!
Abe ja zedov programava i so ako ja zedov ko vrska neam za so e:):):) Daj kazi podetalno ako sakas

Martin$ напиша:
Abe ja zedov programava i so ako ja zedov ko vrska neam za so e:):):) Daj kazi podetalno ako sakas
:)
у суштина, кога ќе стиснеш пинг, добиваш нешто вакво:

Reply from 64.233.183.103: bytes=32 time=342ms TTL=239

тоа шо го гледаш time=342ms варира, и во нормални услови треба да ти биде околу 50-60ms на пример (кога е се во ред со интернетот).
ако добиваш Request time out значи дека паќетот е загубен(или времето е над 4000ms) = немаш интернет.
ако играш онлајн игри, пушти го програмчето и ако ја видиш таа бројка над на пример 300-400, и ако многу варира, не се мачи да играш :)

Josif напиша:
:)
у суштина, кога ќе стиснеш пинг, добиваш нешто вакво:

Reply from 64.233.183.103: bytes=32 time=342ms TTL=239

тоа шо го гледаш time=342ms варира, и во нормални услови треба да ти биде околу 50-60ms на пример (кога е се во ред со интернетот).
ако добиваш Request time out значи дека паќетот е загубен(или времето е над 4000ms) = немаш интернет.
ако играш онлајн игри, пушти го програмчето и ако ја видиш таа бројка над на пример 300-400, и ако многу варира, не се мачи да играш :)
Ахаааа епа корисно е многу значи. :):) А да ве прашам јас нешто:):):) Зошто овај Офф Нетов кога ќе се ЦОННЕЦТ :) ми пишува 10.0Мбпс, а пишуваше 100.0Мбпс :)

Martin$ напиша:
Ахаааа епа корисно е многу значи. :):) А да ве прашам јас нешто:):):) Зошто овај Офф Нетов кога ќе се ЦОННЕЦТ :) ми пишува 10.0Мбпс, а пишуваше 100.0Мбпс :)

тоа 10мбпс и 100мбпс апсолутно ништо не ти менува, оффнет ти пуштаат 512/128 кбпс (понекогаш :) ),а таа брзина е за локалната мрежа, помеѓу тебе и базната станица на која си приклучен (или првиот нивни рутер, не сум сигурен).

уствари, ич нема шо да се замараш оти е 10мбпс :helou:

Josif напиша:
тоа 10мбпс и 100мбпс апсолутно ништо не ти менува, оффнет ти пуштаат 512/128 кбпс (понекогаш :) ),а таа брзина е за локалната мрежа, помеѓу тебе и базната станица на која си приклучен (или првиот нивни рутер, не сум сигурен).

уствари, ич нема шо да се замараш оти е 10мбпс :helou:
Фала Јосиф :):) Иначе како што напишав во претходните постови, на сред сурфање ќе снема интернет и после не можам да се конектирам:( Шо е сега тука финтата ? :)

Martin$ напиша:
Фала Јосиф :):) Иначе како што напишав во претходните постови, на сред сурфање ќе снема интернет и после не можам да се конектирам:( Шо е сега тука финтата ? :)

одкај тебе можеш да се дисконектираш и пак да пробаш да се конектираш (лично никогаш не ми успеало кога ќе снема интернет:uvo:)
бројот на оффнет е 02 3099 9999 (не знам за други градови дали има други броеви), па пробај јави им се, кажи си го проблемот ( и ова не ми успеало :) ).
мој совет ти е да попуниш еден лист шо они ќе ти го дадат, за намалување на сметката ако не ти е во ред интернетот, а после тоа да се надеваш на подобри денови :toe:

Josif напиша:
одкај тебе можеш да се дисконектираш и пак да пробаш да се конектираш (лично никогаш не ми успеало кога ќе снема интернет:uvo:)
бројот на оффнет е 02 3099 9999 (не знам за други градови дали има други броеви), па пробај јави им се, кажи си го проблемот ( и ова не ми успеало :) ).
мој совет ти е да попуниш еден лист шо они ќе ти го дадат, за намалување на сметката ако не ти е во ред интернетот, а после тоа да се надеваш на подобри денови :toe:
Ова првово подвлеченово нема надеж:):):) Го имам преживеано то.
А ова второво дај нешто повеќе за него интересно звучи :):):)

Martin$ напиша:
Ова првово подвлеченово нема надеж:):):) Го имам преживеано то.
А ова второво дај нешто повеќе за него интересно звучи :):):)

епа за тоа второто, одиш у некоја канцеларија на оффнет и викаш (силно): дајте ми лист да попунам приговор за намалување на сметка и ќе ти објаснат шо и како треба да го попуниш, и здравје после 2 месеца (толку траеше разгледувањето на моите приговори) најверојатно ќе добиеш одговор. во секој случај после 20 дена од поднесувањето на приговорот јави се на 3099 9999 и прашај дали има одговор на твојот приговор.
ако нешто ти менува, мене ми одобрија 250 денари попуст :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom