On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Jane напиша:
Имам и Wifi и WADSL, ама сега го користам само WADSL-от. До пред 3 дена го користев WiFi-то и со него пробував да се поврзам како што пишаа во еден од погорните постови, ама не можеше. Инаку WiFi-то уште го имам и ако некој има би пробал пак ако може да разменуваме меѓу нас.
Со Wi-Fi-то можеш да се поврзеш,знам како ама не ти кажувам.....
Со wadsl-ot неможеш бидејки се работи за сосема друг вид на wireless интернет, у никој случај неможат да се споредат тие два субјекти, биди си радосен што си имаш wadsl пошто многу луѓе плачат да го имаат, и не се замарај со такви меѓусебни конекции пошто не е здраво за твојот компјутер :), сепак имаш 8ГБ за лапање...уживај у нив :wink:

TpH_Bo_OkO напиша:
А зошто не кажуваш да не е забрането.

Нема закон за тоа никаков така да, не е забрането, имам подоле напишано зошто не кажувам а и нема потреба од такво нешто чисто ради тебе затоа што се изложуваш на непотребен ризик и ти и твојот компјутер...
Башка, имаш веадеесел :) пак ќе ти кажам сурфај си и нека не те боли дулето :wink:

TpH_Bo_OkO напиша:
Со wadsl-ot неможеш бидејки се работи за сосема друг вид на wireless интернет, у никој случај неможат да се споредат тие два субјекти, биди си радосен што си имаш wadsl пошто многу луѓе плачат да го имаат, и не се замарај со такви меѓусебни конекции пошто не е здраво за твојот компјутер :), сепак имаш 8ГБ за лапање...уживај у нив :wink:
:raz:

Незнам зошто тогаш се пофали дека знаеш, а не сакаш да кажеш што воопшто не си ќутеше. Да не му изгори компјутерот или пак да не споулаве он лично ако најде нешто преку мрежата на sharing?

Кажав дека знам само колку да им потврдам на луѓево дека има таква опција, а не го кажав начинот затоа што.....замисли што ќе се деси ако сите WiFi корисници знаат како може да упаѓаат у туѓи компјутери???Не се сите со добра намера...ќе пишува после по весници Wi-Fi-то е вакво Wi-Fi-то е онакво, зашто да се скрши таква добра интернет врска?
Сите шо имаат дома компјутер и интернет мислат дека можат да станат хакери...зошто да им дадеме прилика??

TpH_Bo_OkO напиша:
Кажав дека знам само колку да им потврдам на луѓево дека има таква опција, а не го кажав начинот затоа што.....замисли што ќе се деси ако сите WiFi корисници знаат како може да упаѓаат у туѓи компјутери???Не се сите со добра намера...ќе пишува после по весници Wi-Fi-то е вакво Wi-Fi-то е онакво, зашто да се скрши таква добра интернет врска?
Сите шо имаат дома компјутер и интернет мислат дека можат да станат хакери...зошто да им дадеме прилика??
Незнам дали знаеш ама јас можам да ти влезам сега во компјутер со тоа што ти ја знам IP адресата затоа што си пишал на форумов. Значи никогаш нема 100% сигурна заштита, ако сакаш да му помогнеш на дечкото тоа што прашува помогни му па дури и преку приватна порака за да незнаат другите, а не се фали тука јавно дека знаеш нешто ама не сакаш да го кажеш. Тоа мене ми звучи како празно фалење.

Vardarce зашто си толку самоуверен дека можеш да влезеш кај некој во компјутер ?

\\62.162.240.155 primer. i ke ti pokaze sto seruva na primer , mozes da se konektiras na negov printert i da mu printas

ako ima Remote Desktop Connection togas e uste pointeresno

Јас па прво помислив дека не кажуваш зошто работиш во оннет, но сега видов дека причината била друга.
Всушност тоа што прашував беше File Sharing. Јас во Network Places ги гледам сите компјутери кои имаат WiFi и се поврзани на мрежата на оннет. Но незнам зошто кога ке пробам да отворам некој компјутер и да видам кои фајлови ги ставил како Shared Files за корисниците од мрежата да ги земат ми се закочува Windows Explorer-от и се рестартира (не компјутерот, само експлорерот). Значи јас не барам да им влезам во компјутерот. Сакам само со некој што има WiFi да размениме некое програмче или филмче (немој само да ми кажеш иди на пазар и купи си го на CD).
Инаку на интренет постојат милион алатки со кои можеш да ја видиш IP адресата на сите со кои си поврзан. Можеш да ги видиш сите отворени порти и преку нив да влезеш во компјутерот. Така да заштита не постои. Ако може да се упадне во системот на NASA, Пентагон и FBI тогаш верувај ми дека може и кај тебе и кај билокој друг. Преку IP адресата може да ти се дознае се за тебе (име, презиме, точна локација...) него ај да не забегуваме :oftopic: ако знаеш кажи како најлегално можеме да разменуваме фајлови (не како да упаднам во нечиј комјутер).

тоа е грешка на провајдерот,тој треба да си ги среди тие работи и шо се расправате за тоа ?

ilefx напиша:
Vardarce зашто си толку самоуверен дека можеш да влезеш кај некој во компјутер ?

А зошто па ти си толку самоуверен дека неможам да влезам? Доста беше гомна јадење кој што може да се вратиме на темата. Значи тоа што Јане го бара да му се објасни е потполно легално односно сите компјутери што се гледаат во мрежата и што имаат нешто на sharing ставено слободно може да им се пристапи и да се копира од кај нив. Значи тука нема ништо нелегално ако некој сака да му помогне на Јане нека му помогне ако не нека не се фали дека знае.

Точка сеа назад на темата.

abe jane toj postot so go pisav so angry ip scanner itn itn .. mene mi rabotese i od nekoi 100 korisnika otvoriv 15-20(koj kako si stavil share)
problemot sto ti se pojavuva so ukocuvanje na winexplorer ili folderot od kaj sto gi javuvas e samiot windows, mene isto mi se slucuva i na domasnata mreza i na fax i na dr. mesta.
samo treba malce "pejshns" i ke ti se otvori ili ke it pobara password. taka da probaj, ja ne fakjam od doma wifi pa da razmenime nesto. (najvise na wifi imam postignato 3 MEGA BAJTI dl, t.e. 30mbit eden wifi klient i eden lan, a wifi so wifi ako uspees poise od 2MB ondak EXTRA)
inace mislam ova e greska na on.net. namesto toa kartickite da gi napravea so wep/wap kodovi ili neso slicno, oni fakticki napravia otvorena konekcia, "SKOPJE WIFI" i site moze da se zakacat, da mavaat igrici i fajlovi da menjavaat.

laki_gaki напиша:
inace mislam ova e greska na on.net. namesto toa kartickite da gi napravea so wep/wap kodovi ili neso slicno, oni fakticki napravia otvorena konekcia, "SKOPJE WIFI" i site moze da se zakacat, da mavaat igrici i fajlovi da menjavaat.
Абе ќути не кажувај јавно, ќе ги сменат и после к*рац sharing.

Раскољников напиша:
Абе ќути не кажувај јавно, ќе ги сменат и после к*рац sharing.
Значи ти имаш WiFi. Ај да пробаме да рамениме нешто. Ако нејќеш овде пиши ми на пп или на МСН

Jane напиша:
Значи ти имаш WiFi. Ај да пробаме да рамениме нешто. Ако нејќеш овде пиши ми на пп или на МСН
Не бе друже, АДСЛ имам, ако планирам да ставам ВиФи, па кога ќе ставам, ќе пробаме, ОК?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom