Дали некој има линк за проверка дали електронската здравствена картичка е готова?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
оди на мое осигурување точка ком, логирај се со матичен и бројот на книшка и ќе видиш најдоле : статус на ЕЗКДали некој има линк за проверка дали електронската здравствена картичка е готова?
оди на мое осигурување точка ком, логирај се со матичен и бројот на книшка и ќе видиш најдоле : статус на ЕЗК![]()
Ехее, јас година дена ја чекав картичката и испадна ми го згрешиле името, затоа не ми ја давалеФала за линкот.Ова ќе биде хаос. Имам поднесено барање, а пишува дека немам.
![]()
Ехее, јас година дена ја чекав картичката и испадна ми го згрешиле името, затоа не ми ја давале![]()
А дали некој знае каде може човек да се обрати во врска воопшто со осигурувањето?
Нема матичен затоа што мислам дека нема статус во здравствен систем. А нема затоа што до скоро како студент беше осигуран преку мене, сега кога му е факултетот во мирување, мојата фирма не може да го покрива, а по некоја логика (не е невработен) не може да се регистрира ниту преку агенција за вработување. Затоа барам чаре каде да прашаме за решение ...или па ако имал некој ваков проблем.
И за мене факултет во мирување беше ново и не ги знам постапките. Откако се стави во мирување, не можев да однесам потврда за редовен студент па автоматски не е повеќе осигурено лице преку мене. Нема статус на невработен затоа што документите му се на факултет, нема статус на на вработен заради истото (не работи, а доколку се вработи ќе треба да се префрла вонредно). Не знам, како крајно решение можеби ќе морам да се консултирам во социјално или во фзо ама не знам каде, која служба. Малце повеќе е заплетканоЈас барав логика за да можам да сфатам, не може да го пријавите од причина што е студент во мирување? Дали прашавте за пријавување со средно образование? Значи да се пријави со статус завршен IV-ти степен?
И за мене факултет во мирување беше ново и не ги знам постапките. Откако се стави во мирување, не можев да однесам потврда за редовен студент па автоматски не е повеќе осигурено лице преку мене. Нема статус на невработен затоа што документите му се на факултет, нема статус на на вработен заради истото (не работи, а доколку се вработи ќе треба да се префрла вонредно). Не знам, како крајно решение можеби ќе морам да се консултирам во социјално или во фзо ама не знам каде, која служба. Малце повеќе е заплетканопа ако сте имале некој случај или имате идеја...