Другарче, премногу дпмне пост ми пишуваш, ама ок ќе ти одговорам на се.
Не си полицаец, него си се препознал во постот мој па да вратиш одма, ок. Син сум на бивш бранител на оваа и претходната држава и сум имал прилики да бидам што сакам. За жал сум магистер и си терам друг бизнис, и тоа е друга тема. Поентата не ми е да мерам кур со џандарчиња кои не се способни ментално а и физички да се справат со мене и околината, него ја пишувам реалноста, која власта ја применува 10 години наназад. Сум се изнагледал како прогледуваат низ прсти и тоа не е ништо ново.
Јас одамна не сум видел спремен џандар, иако имам многу пријатели меѓу нив и специјалните единици, посебни алфашите, но не ми е целта кој колку и зошто. Така да не ми продавај муда за бубрези и класична дпмне пропаганда, кога 90% од џандариве поим немаат за што се вработени и како оди вработувањето. Од гомна вадат специјални единици, џандариве по улици и овие што драјваат по улици без никаква култура не ми се репер за безбедност, сигурност, а најмалку култура. Така да што повеќе да додадам?
За тоа дали имам муда или не, да бев геј ќе ти дадев да ги зачешаш ама не сум па си ги чешам сам од сабајле. А мерење кур со мене нејќеш, пошто не си ми дораснат.
Во врска со твоето прашање, полицијата не ми направила ништо, не дај боже да проба

така да жал ми е што се пронајде во мојот пост, но јас ја напишав само реалната слика во нашата државна (не)безбедност. Не сум насилник по природа, баш сум мирољубив, владеам борбени вештини и спортувам но за здрав памет, нешто што пола народ овде го нема. Така да не се клади пред време, пошто ќе изгубиш.