Односот на професорите и персоналот од студентски прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Фити
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Добро бе кога ќе сфатат професориве и овие од студенстки прашања дека тие постојат за студентите а не студентите за нив. Некој патува по 2 часа троши по 1000 денари за еден обичен потпис и на крајот професорот да му речи "извини колега ама моментално имам гостин дојди друг ден" или "колега ги сменив посетните саати дојди кога имам посетни саати", или овие од студенски прашања нешто не им се погодило е****то од сабајле па сите други им се криви.
Дали тоа горе споменативе патат од комплекс на Богови или мене така ми се чини.

Лугето од студентски бар тие на економски се фини а за другите факултети незнам

На ПМФ тие од студентски се од Господ бељата. Да можат вечно ќе останат заклучени во тоа канцеларијата.:) Не знам од што патат, ама патат од нешто дефинитивно. И многу пати имам заприметено се креваат на ниво на професори, па дури и на деканот, имаше случај кога не сакаа да направат нешто, иако беше по наредба од деканот. Јбг тоа е, ќе си ги трпиме дури студираме.
А за професорите, секаде се исти со чесни исклучоци.

кај мене тие шо ми се у рекорд офис (студентски прашања) се срцки! :) 4 дадички од кои 2 се трудни и така... :)
не сериозно.. ептен се фини и Кога и да отидеш и за што и да отидеш нема шанси да не завршиш работа... се ке напраат само за да те услужат...
сонциња бе.. мн си ги сакам :):back:

и јас анита си ја сакам...срценце премногу е фина :)

Лугето од студентски бар тие на економски се фини а за другите факултети незнам

Ај да го напишеше ова на 1ви април па да речеш шега ќе сфатев, ама вака? Или тебе ептен ти се погодувало секој пат кога ќе отидеш или ние сме сите во заблуда што ги пцуеме цело време.

кај мене тие шо ми се у рекорд офис (студентски прашања) се срцки! :) 4 дадички од кои 2 се трудни и така... :)
не сериозно.. ептен се фини и Кога и да отидеш и за што и да отидеш нема шанси да не завршиш работа... се ке напраат само за да те услужат...
сонциња бе.. мн си ги сакам :):back:

На приватен факултет си?Ем ај рајт?

hahah iam slusnato pravi angelcinja bile:) sto sakas toa dobivas neso prosto neverojatno..puka od ljubeznost i usluzluvost...na site fakulteti :(:nenene:

јес ју ар.. на американ колеџ сум поточно :)

Затоа си задоволен од студентски,иди нека смеат да ти се раздерат или да не ти завршат работа за парите што им ги оставаш.
Ние по државниве зависиме од моменталното расположение на тетките.

Затоа си задоволен од студентски,иди нека смеат да ти се раздерат или да не ти завршат работа за парите што им ги оставаш.
Ние по државниве зависиме од моменталното расположение на тетките.

знам т.е не знам али ми кажува девојката како е а и од други имам слушано.. значи треба стварно да ги молиш за да ти завршат некоја мизерна работа шо може да се заврши у рок од 10 минути. него кога е веќе таква ситуацијата.. зашто не превземете нешто? преку студентски сојуз едно друго организации курци палци.. мислам.. овој проблем и проблемот со професорите за потписи за оцени и слично стварно се влечат со години.. знаеме сите дека ти земаат плата од студентите али стварно не ми е јасно шо им е интересно да се иживљаваат.. демек еве кој сум јас или што е работава?

сериозно.. треба да превземете некоја алтернатива ова да се реши...

знам т.е не знам али ми кажува девојката како е а и од други имам слушано.. значи треба стварно да ги молиш за да ти завршат некоја мизерна работа шо може да се заврши у рок од 10 минути. него кога е веќе таква ситуацијата.. зашто не превземете нешто? преку студентски сојуз едно друго организации курци палци.. мислам.. овој проблем и проблемот со професорите за потписи за оцени и слично стварно се влечат со години.. знаеме сите дека ти земаат плата од студентите али стварно не ми е јасно шо им е интересно да се иживљаваат.. демек еве кој сум јас или што е работава?

Абе лесно изгледа вака ,организирајте се,ама кај нас никад нема да ги оправиме студентски прашања,ја немав проблем некој посебен пошто студирам по Ектс ама стариве генерации си знаат што мака е тоа.Џабе ти е се...
Ептен сега пошто идат предвремени па да им предложам на УКИМ да го достават тоа до министерство.:pos::pos:

Абе лесно изгледа вака ,организирајте се,ама кај нас никад нема да ги оправиме студентски прашања,ја немав проблем некој посебен пошто студирам по Ектс ама стариве генерации си знаат што мака е тоа.Џабе ти е се...
Ептен сега пошто идат предвремени па да им предложам на УКИМ да го достават тоа до министерство.:pos::pos:
види.. подобро да се направи барем нешто него да не се направи ништо...
проблемот неможе вечно да трае нели... кад тад еден ден мора да почне да се средуваат работите.. тие во УКИМ нека превземат некоја иницјатива нека поднесат некоја молба жалба шо ти ја знам таму до министерство за образование.. нека им викнат на крај телевизија ( препорачувам А1 пошо од мравка праат слон ) па се надевам дека барем нешто од нешто ке појде на поарно..

види.. подобро да се направи барем нешто него да не се направи ништо...
проблемот неможе вечно да трае нели... кад тад еден ден мора да почне да се средуваат работите.. тие во УКИМ нека превземат некоја иницјатива нека поднесат некоја молба жалба шо ти ја знам таму до министерство за образование.. нека им викнат на крај телевизија ( препорачувам А1 пошо од мравка праат слон ) па се надевам дека барем нешто од нешто ке појде на поарно..

Абе замисли дека проблемов се влече од кога постои факултетот како институција кај нас...Да не ме разбереш погрешно да беше на државен ќе видиш за што ти зборам долга и широка е приказната,вака си плаќаш високи пари за студии заштитен си,те третираат како што треба и тоа е тоа.:smir:

За првото да ти додадам, башка ќе си платиш за повеќето "услуги", а ќе мора и да молиш и да слушаш никаква учтивост и човечко однесување (секако со чест на исклучоци).

А овие од студентски сојуз се лигуши што не мрдаат ни 1% за студентите. Важно секоја недела си играат фудбал со професорите во балон со нашите пари за спортски активности, Студентски парламент и останати глупости.

Алтернатива само на шамари да се задига се по ред, изгледа со убаво не бива во државава ништо:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom