Одделување од старото друштво

• Креатор на темата Креатор на темата Болиглава
  • Време на започнување Време на започнување
Имам 1 најдобар другар и со него сум цел живот (буквално) и мислам дека што и да се случи нема да престанеме да комуницираме, а секако дека имам и други другари кои ми се многу блиски но 1 е најдобар другар, другите може и да се менуваат во зависност од фактори кои неможе да ги контролираме

Друштво како друштво, цел живот трпи промени. Едни доаѓаат, други си одат, но само неколку остануваат заедно засекогаш. Она кое го имам сега како друштво, е нешто кое мислам дека потполно одговара на мојот карактер и на моите сфаќања. Како што кажа и Фантом погоре, во секое друштво мора да има нели и по еден со кој и нема баш да делиме мислење, но тоа е балансот на природата. За нешто да функционира како што треба потребно е да има, како добри, така и лоши вредности и карактеристики.
Причини за одделување од друштво не би можел да наведам. Едноставно не сум сигурен дали издавањето на некоја тајна, лажењето или исмевањето би биле поголема болка која би ме натерала да се оттргнам. Сепак на ова не ни сакам да размислувам затоа што знам дека оние кои се сега со мене, се оние на кои им значам онолку колку тие на мене.

Тука си сосема во право. Но сите луѓе се различни такада не е реално со сите од друштвото да имаш толку блиски односи.

Sum se odvoila od mnogu luge so koi sum pominala pogolem del od mojot zivot i za nikogo od niv ne zalam ic.Sme se druzele sme delele tajni i dobri i losi momenti no preku nekoi raboti koga gi gledam nemozam da preminam.Sum davala bezrezervno prijatelstvo i pocit sprema tie luge a tie koga se ozenile/omazile kako da se drugi licnosti 100% smeneti a jas istata eeeee nemoze taka.Za sekoj od niv sum imala vreme za druzba, za sovet, so trpenie slusaj nivni problemi mi ja crpele mojata pozitivna energija za da koga zaplovuvaat vo bracni vodi da se izmenat.Pa takvo drustvo t.e prijateli ne mi ni treba pa makar sama da ostanam oko ne mi trepnuva za takvi egoisticni luge.

Немало некоја конкретна лоша причина баш напротив, мислам дека луѓето се менуваат особено на наши години што е нормално и можеби спротивностите станувале се позабележителни и како еден вид пречка....одалечувањето немора да значи дека е последица од некој конфликт, јас ок стојам сеуште со тие другари со кои сум се одалечила на видување онака ќе напрајме муабет....али можда пред се одалечувањето било поради некои слабости во нивниот карактер или пак нивното менување на карактерот и за една вечер сосема друг карактер имаат, или пак можда друга варијанта јас не сум ги упознала боље па моја грешка да било....гледам да не раздлабочувам теми од минатото сепак супер времиња ми беа тие...благодарна сум на тие луѓе и секад ќе ги поштуем

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom