Обединета Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата T1p43
  • Време на започнување Време на започнување

дали Македонија во иднина ќе се обедини

• Да

Гласови: 84 58,3%
  • Не

Гласови: 60 41,7%

• Вкупно гласачи
    144
Далеку сме од времето кога требаше да се бориме за таа земја, сега како што сите знаеме, никој не води војна за да има поголема земја, модерната војан е војна за превласт и кеш, Maкедонија попрво ќе ја снема отколку да се обедини така да, анкетава нема везе...

сега како што сите знаеме, никој не води војна за да има поголема земја,

Не. Храбриот се бори за слава, лакомиот за богатство, магарето за магарица, свињата за лајно.

Македонија обединета??? - не дека не сакам И ТОА МНОГУ САКАМ, али мнооооогу тешко :(

ова ептен негативна енергија ширите околу темава, не знам, може, сакам, тешко како баби да ве е.бам...
Обединете и точка
поплачки и такви глупости да не видам

многу би сакал да се обедини али тоа е невозможно мислам ... нема веќе спојување на територии и сл. не би дозволили ни Грците ни Американците мислам што корист ќе имаат

concrete напиша:
.........................- по третата македонско-римска војна, по освојувањето на македонското кралство од римјаните, Македонија била поделена на 4(четири) тн. „републики”, помеѓу кои бил најстрого забранет секаков сообраќај, трговија и преминување на границите од домицилното население (македонците). За причините поради кои тоа е напаравено - divide et impera не би навлегувал сега. (Секоја сличност со состојбите по Втората светска војна е сосема „случајна”).

..............ili ova denesniov vizen Gulag, nametnat od EU mnogu nesto mi lici na ova od gore napisano od Mijakov , ili nesto samo mi se pricunuva..???

Како што напишав погоре - Секоја сличност ... е сосема „случајна”!!!

Обедиента Македонија!!!!...многу убаво звучи..ама дефинитвно неостварливо...прво Грците и Бугарите можат за два саати да стигнат до Скопје ...ќе не прегазат како мравки...дај не се занесувајте...ние не може ова што го имаме да го задржиме а не да се шириме

Koga će vlezime vo Evropska unija, koj ni branit da se ujedinime?
pa sega zdravje duri vlezime-ko sne čekale tolku, će pričekame ušte malu.
Prirodno e da se ujedinime,pa koga togaš.će si pričekame.aj...živeli...

Go2bed напиша:
Обедиента Македонија!!!!...многу убаво звучи..ама дефинитвно неостварливо...прво Грците и Бугарите можат за два саати да стигнат до Скопје ...ќе не прегазат како мравки...дај не се занесувајте...ние не може ова што го имаме да го задржиме а не да се шириме

Пак анти македонски збориш. Тоа дека е тешко да се обединиме е факт, ама дека Грците и Бугарите можат да не прегазат така лесно како ти шо викаш не личи за еден патриот како што се декларираш.

dragan_ns напиша:
Koga će vlezime vo Evropska unija, koj ni branit da se ujedinime?
pa sega zdravje duri vlezime-ko sne čekale tolku, će pričekame ušte malu.
Prirodno e da se ujedinime,pa koga togaš.će si pričekame.aj...živeli...
А знаеш кога ќе биде тоа? На „Свети Никад“!

asterix_m напиша:
Пак анти македонски бориш. Тоа дека е тешко да се об единиме е факт, ама дека Грците и Бугарите можат да не прегазат така лесно како ти шо викаш не личи за еден патриот како што се декларираш.
Астрикс, човекот си е многу реален и не паѓа во еуфорија на патриотизмот. Добро, што викаш да им објавиме војна на кинезите?

Mandrak напиша:
Астрикс, човекот си е многу реален и не паѓа во еуфорија на патриотизмот. Добро, што викаш да им објавиме војна на кинезите?

Никој не рекол дека треба да војуваме со некој, само ме нервира кога некој дефетистички се оденсува кон сопствената држава и народ. Ке не прегазели и незнам шо, де !!!

Едно големо семејство со татко тиранин а мајка деспот и курва бабилонска = ЕУ!
Пак ќе не тепаат по уши.

Ѕвер, прав си. Токму така е и никако поинаку.
А зошто имаш хрватски симболи на аватарот?
Таму живееш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom