Обединета Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Денес во грчки весници стои:

Преразгледување на Букурешкиот договор од 1913 г,редефинирање на границите на Балканот и создавање на Голема Македонија- е она за што мечтаат скопјаните.

По барањата за признавање на македонско малцинство во грција, претседателот на ТМРО Ванчо Шехтански дека договорот од Букурешт е со важност од 99 години,така да во 2012 истекува и треба да се разгледа можноста за обединување на окупираните делови на Македонија.
Договорот во Букурешт со кој Македонија е разделена на три дела, е најтрагичната дата во историјата на македонскиот народ и историја рекол Ванчо Шехтански, и ја повикал владата да го постави ова како официјално прашање .
image.php

Да те исправам, не е Голема, туку ЦЕЛОСНА или ОБЕДИНЕТА Македонија.

Toa e edna od pricinite zasto se menja imeto ...

da Vi pojasnam

subjektivitet na edna drzava odnosno pravno ne ke moze drzavata nasa da se povika na pozitivnite strani od toj Bukurestanski dogovr koj istekuva 2012 ako se smeni imeto vo:

Ustavna republika Makedonija posto ke znaci deka RM nastanala so ustav od 91 pred toa ja nemalo !

I zatoa Grcite sakaat da go proturkaat toa ime .

Druga rabota e imotite ...

tuzbite ako nemame drzava RM ne ke moze da pominat ako subjektivitetot pocinja od 1991

Ova e zaebano pravno prasanje koe ne mozam sea da Vi go pojasnam na kratko no nakratko sto mozam e deka vo taa grmuska lezi zajakot ... cakata so imeto e tuka

a ne e tolku civ bil Aleksandar

znaci od prakticna procesno pravna pricina Grcite pritiskaat bidejki se raboti za MNOGU PARI, , MNOGU MNOGU MNOGU PARI

da ne zboram spored covekovite prava otstetite koi se dolzni da gi plati Grcija kon decata begalci od egejskiot del...

No , posto ste pretezno deca a ova e delikatna pravna materija da ne tupam radi toa e celava zaebancija so Grcite .

The end

ШЕХТАНСКИ :tapp:

кажаното е во ред, но ја губи тежината кога ка кажува келавко....

Атина нема да се одкаже ни од милиметар дел од Е.Македонија.Тој дел е најплоден и без него атињаните ќе умрат од глад.Затоа цело време купуваат оружје.Македонија со Атина во војна нема никакви шанси.

Атина нема да се одкаже ни од милиметар дел од Е.Македонија.Тој дел е најплоден и без него атињаните ќе умрат од глад.Затоа цело време купуваат оружје.Македонија со Атина во војна нема никакви шанси.

И порано немала шанса ни со Атина ни со Персија ама “домашниот есап никогаш на пазар не излегува“.

Atina sekogas ja osloboduval nekoj drug. 1821-1829 g. ja osloboduvaa Anglija, Francija, Rusija, Germanija...
1913 g. pak istite drzavi i ja dadoa Epir, Tesalija i pola Makedonija.
1948 g. da ne bese USA i UK, Grcija ke ja izgubese egejska Makedonija.

Sega, ako USA resi da se menuvaat granicite na Grcija, ke se smenat, bez razlika kolku oruzje trupa Atina.

Da zememe eden drug primer. Do 1990 g., Gruzija bese podrzuvana od SSSR, a kon Gruzija bea pripoeni Juz. Osetija i Abhazija. Do 1940 g., vo ovie delovi apsolutno mnozinstvo cinea domorodcite- abhazite i osetite, no Stalin i masovnio ubiec Berija naseluvaa masovno gruzini za da se smeni etnickiot sostav na spomnatite teritorii. Taka, vo 1990 g. osetite i abhazite stanaa samo 18% od narodot na uz. Osetija i Abhazija, a mnozinstvo bea gruzinite. Seto toa se smeni posle 1990 g. Rusija zastana na strana na osetite i abhazite, a gruzinite-dosljacite bea proterani od ruskite sili.
Koj garantira deka istoto nema da se sluci so egejska Makedonija ili pak pirinskiot del na Makedonija?

No, samite grcki nacional-fasisti i sovinisti ne` pottiknaa da razmisluvame deka mozna e promena na granicite na Grcija, taka sto sama Grcija si e vinovna za toa, so nejzinata sovinisticka agresija na se` sto e makedonsko.

И порано немала шанса ни со Атина ни со Персија ама “домашниот есап никогаш на пазар не излегува“.

E za ova mora da se soglasam so tebe.

Grcite bile iznenadeni kako Filip, varvarinot od Makedonija, koj ne bil elin i nemal nisto zaednicko so elinit ja zajaknal tolku Makedonija,, sto ja zagrozuvala Atina i nejzinite elinski sobratski drzavi.

Se` tece, se` se menuva.

Мислев на директен воен судир Атина-Македонија.Е сега ако ги имаме Турција и САД зад нас то е друго...:helou:

Боже мој...
дај им да гледаат бар на едно око...
и да сфатат дека ова што денеска го имаат го губат ден по ден...

додека они како диносауруси во некој полусон маштаат за `Голема Македонија`.
Не...не е неостварливо.
Ама:
1.Тоа е проект за кој што треба макотрпно и болно да се работи барем 50год.
2.Кошта многу крв и пари.
3.Поголемиот дел од населението во Македонија ниту реално го посакува,ниту пак го заслужува таквото `можно` сценарио.

Затоа:
http://uk.youtube.com/watch?v=pOwwcY4jbjU
Pogledaj dom svoj, andjele
I skini paucinu s ociju
Videces prizore potresne
Videces nesrecne i bolesne
Videces cemer, smrt i jad

Pogledaj stado, andjele
Sve sami bogalji i prosjaci
Slepi tumaraju u gomili
Svima su kicmu polomili
Od tebe ocekuju spas

Pogledaj bagru, andjele
Njihova dusa je prokleta
Svima su stavili amove
Sebi sagradili hramove
Ruke im ogrezle u krv

Andjele, andjele, andjele
Ruke im ogrezle u krv

Podigni mac svoj, andjele
Seti se krstaskih ratova
Seti se preklanih vratova
Kad dodjes bogu na istinu
Nek' ti u dusi vlada mir

Uslisi molitve, andjele
Dabogda pocrkali dusmani
Pa budi andjeo osvete
Neka na svojoj kozi osete
Sta znaci beda, strah, i bol

Sta znaci beda, strah, i bol

Pogledaj dom svoj, andjele
I skini paucinu s ociju
Videces prizore potresne
Videces nesrecne i bolesne
Videces cemer, smrt i jad

Videces cemer, smrt i jad.

АЈДЕЕЕЕ ГРЦИВЕ ЗАБЕГАА..... Јас мислам дека сега е право време да почнеме да ги реализираме планивите т.е. да го подготвиме теренот за да си го вратиме назад она што ни беше одземено... Јас сум сигурна дека ќе успееме... Само пред тоа треба добро да се подготвиме за есенското заседание на О.Н. ќе биде клучно за изнесување и промовирање на македонските идеи, ставови и барања за решавање на нашите проблеми.... Сега е право време за делегатите, промоторите и лобистите дасе растрчаат малку

Kupuvanjeto oruzje ne znaci deka atinjanite se spremat nekogo da napadnat, tuku evropa (francija) vide deka mnogu pari od evropskite fondovi se odlevaat so sekakvi skandali pa resi del od tie pari da si vrati prodavajki im oruzje. Da raszmislime poinaku:
1.Toa oruzje treba da go koristat okolu 40% makedonci vo grckata armija
2.Atinjanite ja imaat falangata vo atina
3.Koj e motivot da otvori front ... protiv kogo?

Pomina vremeto na gragjanski vojni.

Зашто живеете во заблуда дека букурешкиот договор има рок на траење??

Зашто живеете во заблуда дека букурешкиот договор има рок на траење??

Токму така,Букурешкиот договор како ни сите договори “немаат крај додека не им дојде крајот“,впрочем затоа се договори.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom