Number Station

• Креатор на темата Креатор на темата leomeogeo
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ме изначуди, се слушаат два гласа еден женски кој вика: Једина, једина и така неколку пати и кажува бројки (таа мислам дека е србинка) а во истото тоа се слуша машки глас кој брои и тој е македонски човек, така мислам па сега...

не знам зошто многу викаат дека е полски или чешки јазик

wow темава е луда, прв пат среќавам вакво нешто...патем пробав и јас да фатам некоја од тие фреквенции но ништо...наместив на АМ и SW но нема ништо освен шумење...но ме интересира дали тие бројки постојано се повторуваат на истата фреквенција-истите или се менуваат ?

Проитав дека ги користат некои разознавачки или воени организации за пренесување на важни информации од една во друга земја, но зошто го користат радиото за комуникација, кога на денешно време има мнгу посовремени уреди преку кои може да се комуницира ?

Дали некој има некоја фантазија или претстава што би можеле да значат ?

нешто ти е до приемникот или до антената бидејки на SW има доста радиа кои емитуваат (ако си во град) а ако си во село или планина нема слободна фрекфенција и се е исполнето. Тамо полесно се факаат тие станици бидејки користат по мала моќ на предавателите.
Па еве и јас викам сега има интернет со многу енкрипции на податоците, има сателити исто со енкрипции. Не ми е јасно + и преку сателит и E-Mail може да се пренесат тие бројки а и многу поевтино ке ги фати одколку да пукаат со 10-50 па и 100kW во воздухот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom