Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
...а??? :sneaky:
2mhj13r.jpg

Види сега -немам намера да се потсмивам, дека тоа може да послужи како реквизит за филм за примитивни луѓе од неолитот ... ако си го правел ти се пак честитки за трудот .(y)Нјама да е лошо ако сепак видиш на интернет - един нож од какви делови се состои -Што е закосение, рикасо, и тн.......инаку- тоа е едно железо наденото во парче коска.;)
......се извинувам ако не сум напишал правилно!!!

Последно уредено:
Види сега -немам намера да се потсмивам, дека тоа може да послужи како реквизит за филм за примитивниот луѓе од неолитот ... ако си го правел ти се пак честитки за трудот .(y)Нјама да е лошо ако сепак видиш на интернет - един нож од какви делови се состои -Што е закосение, рикасо, и тн.......инаку- тоа е едно железо наденото во парче коска.;)
......се извинувам ако не сум напишал правилно!!!
.....железото, во случајов ..челик е сам Бог знае од какво потекло, ковано и острено на нејасен начин .., другото е ирвасов рог, а направијата седела во мраз којзнае од кога....:)
Ја открив темава и ме заинтересира.., а ножот го постирав како поздрав.. И јас собирам ножеви, но до сега не сум нашол време и да направам некој, иако човек добива идеи.... За сега само ќе ве читам...

Каде да си најдам Танто другари ?
Танто е само вид/стил на сечило, многу фирми прават ножеви со танто сечило. Ако си на буџет оди на алиекспрес или ибеј или гиарбест и порачај си нешто од Ганзо, со кај 1000д. ќе биде. Јас го имам овој и да ти кажам право не е попрактичен од заоблените сечила.

Катаните и јапонските ножеви немаат танто врв (не како што тоа го презентираше колд стил и како што остана да се вика танто-со врв како триаголник).

Можеби има на битпазар нешто. А ако сакаш qustom тогаш стојам на располагање.

sakam da kupam za podarok od klasicnite nozevi so metalna futrola sto bea kako standardna oprema od JNA, t.e.sega i na ARM ???

Ножов ќе го понудам овде, сечивото е многу специфично не е за прв нож сигурно.

Сечивото е ова http://brisa.fi/knife-blades/lammi/lammi-150.htm

Ковано е 1930 година, само сечивото чини 48 евра, поштарината чини 15 евра.
Ножот го продавам 4000 денари со футрола.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom