Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Јас барав цена за CS code 4 што е околу 60 долари. Пред да скокне доларот добив цена од 6000д. Што беше нешто помалку од дупло. Тоа е Македонија...

www.lamnia.com е добар избор за порачување марка ножеви. Фински сајт е па очекувано американските ножеви се малку поскапи ама европските не се. Плус вика бесплатна испорака до МК. Миланист има искуство па нека каже повеќе ако е расположен... ☺

Moze li nekoj so naracuval maceti od internet da mi kaze dali se isplati povekje od tuka da ja kupis, dali pravat problem na carina, kolku e carinenje i sl?

Се што можеш порачај го од интернет. И да ти мавнат царина и ддв ќе испадне поефтино одколку во продавница. Дискутиравме скоро, кај нас освен за Викторинокс и Мора, нема официјален застапник за друг бренд на ножеви, и ценита по кои ги продаваат се далеку повисоки од препорачаната малопродажна цена (MSRP). Од ламниа немам порачавано лично, еден пријател порача од таму и да, поштарината беше 0 (нула) денари, затоа си имаше царина и ДДВ, на пак вредеше.

Во Арми шоп-от , а можеби и во Хубо имаше и трамонтина мачети за 1000 денари или таа нешто.....а тоа вреди да се купи.

п.с. stefan111, разгледај ја темава сите прашања што би сакаш да ги поставиш се веќе одговорени.

Или да напраиш еден срч со зборот мачета ☺

Срч = search - обично означено со лупа и служи за пребарување. Да видиш што се можеш да најдеш само...
Пробај, не каса :) А ако сум згрешил па сепак каса ти си секогаш спремен сигурен сум ќе се снајдеш :)

Срч = search - обично означено со лупа и служи за пребарување. Да видиш што се можеш да најдеш само...
Пробај, не каса :) А ако сум згрешил па сепак каса ти си секогаш спремен сигурен сум ќе се снајдеш :)
Море, јас го пишувам како с'рч, тој апострофот е како гласот... прашај го Абрако, кај нив има таква буква, кај нас нема. Јас цело време кога цепам на акцент, го ставам тој апостроф на место на тој (сите самогласки изговори ги наеднаш) глас, како на пример: си го тр'ам грбот, е*ати к'сметот, се ч'л'мам оти иам неш ново итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom