Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Верувај или не, информацијата е директно од една институција под Кале....
Не е рекла - кажала!

После 4 месеци пауза еве нешто ново.....конечно да направам нешто за мене.
Мора2000 сечиво, инокс, вулканфибер, стабилизирана тиркизна бреза:

.

Последно уредено:
^:aplauz:
Предобар е, одлична работа.

dali moze da mi predlozete dobar noz folder za podarok. tatko mi ima nabrgu rodenden i sakame da mu podareme noz posto pred kratko vreme go izgubi negoviot EDC noz koj sto go imase preku 15 godini. mn vazno e da ima dobro secilo pa zatoa sakam da znam koj celik go predlagate. budzetot e 250-300 evra

За 250-300 евра имаш огромен избор, само што се тоа се сведува на онлајн купување. Викторинокс имаш во Домнет во Скопје.

dali moze da mi predlozete dobar noz folder za podarok. tatko mi ima nabrgu rodenden i sakame da mu podareme noz posto pred kratko vreme go izgubi negoviot EDC noz koj sto go imase preku 15 godini. mn vazno e da ima dobro secilo pa zatoa sakam da znam koj celik go predlagate. budzetot e 250-300 evra
Дај кажи колку години има барем отприлика човекот. Каков нож имал дали воопшто знаеш? Пошто е возрасен и не му го знам вкусот би го препорачал мојот апсолутен фаворит во категорија на џентлеменски фолдери: lionsteel ti spine
323_1.jpg

Направен во Италија (а кој друг) еден е од најубавите фолдери воопшто. Треба да е некаде околу 300+ Евра. Кај би го купил... Е тоа е друга приказна.
BTW и ја би моиве деца ко тебе да размислуваат еден ден :)

На мене ми е интересно да узнаам има ли во Македонија производител на фолдери со сопствен регистриран бренд ? Кога ќе даваш 300 евра барем да се да стимулира родното производство и економија! :D

На мене ми е интересно да узнаам има ли во Македонија производител на фолдери со сопствен регистриран бренд ?
Ова е барем лесно - нема таков! Можеби има некој како миланист low volume custom производител ама нема некој со поголем обем.

На мене ми е интересно да узнаам има ли во Македонија производител на фолдери со сопствен регистриран бренд ? Кога ќе даваш 300 евра барем да се да стимулира родното производство и економија! :D
Нема таков за фолдери, а нема ниту луѓе што даваат....па ај да речеме 100 евра за рачно правен нож, не па 300 евра. Кога би имало интерес можеби би било поинаку.
Јас правам ножеви 10-ина години, и ножевите што се порачани за луѓе од Македонија е помал од 10. Другото е направено за странство и онака, без порачка за да имам нешто на лагер. Приказната би била поинаква кога би имало побарувачка.

Последно уредено:
И јас не бев заинтересиран има ли кај нас таков производител на фолдери и наскоро најдов еве овие Manly со оригинална система за заклучување .... за жал нивниот сајт гледам не работи може да е привремено ... како се гледа може да се нарачаат и индивидуални со напдпис
dsc08604-1.jpg

dsc08606-1.jpg

020724998.jpg

027742161.jpg

018534232.jpg

manly_comrade.jpg

1296130256_qygg5227_DSC08598cs.jpg

а овој е автоматски
025217825.jpg
dsc08599.jpg

заборавив да пишувам за нивните цени -почнуваат од некаде 50 евра за обичен, ако е нарачан цените растат

Последно уредено:
Бугарскиве фолдери изгледаат одлично, стварно мајсторски! Проблемот ми е што се малку пре традиционални за денешниов пазар. Мислам дека малку повеќе „тактички“ изглед би продавал повеќе. Frame lock наместо back lock итн. е тоа што се продава сега повеќе. На форумите низ светов главно за тактички ножеви се збори. Традиционалните дизајни на фолдери мислам дека се продаваат добро кај повозрасна популација која полека оди во историја...

Колд Стил можеш да го најдеш главно вон Македонија.
Некој ја препорача оваа финска продавница https://www.lamnia.com/en/p/2274/knives-and-folding-knives/knives/cold-steel-g-i-tanto
Вика дека ЕМС поштарина е беспари а ножот 45Е.

Само... танто изгледа супер ама, барем мене, ми е нај не употреблив тип на сечиво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom