Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Ја разгледував странава но не знаев дали сигурно испорачуваат до Македонија, сега кога веке имам потврда може и да се порача. За колку време отприлика стигнува пратката ( имам порачувано од странство од Кина и Америка испод 25 дена никојпат не е било,ваљда е пократко од Финска сепак на ист континент сме) и да многу ти фала за овие корисни информации, се надевам ќе успеам да направам нешто, ако заглавам ќе те барам за помош ;)

eMilanist ме интересира, сега засега само како информација, колку би чинел (приближно, се разбира, од-до) еден кукри нож со добар квалитет, и за колку време би бил изработен?

Сабазиј, моментално немам доволно широк челик за кукри, ќе те информирам ако добијам.
Од 5000 денари би чинел па нагоре зависи од некои ситници.

Еве уште еден скоро завршен. 100 мм сечиво од 12c27 челик, месинг, кожа, даб:

3-3.jpg

1-4.jpg

Да прашам само дали, како, каде ... ги употребувате или не ги употребувате ги имате само како колекција ножевите

Moite gi koristam kako alatki za secenje vo priroda ili doma. Za secenje drvo, hrana, koza...
A dobar del od tie sto gi imam objaveno ovde se napraveni po poracka ili se za prodavanje.

футрола за овај нож каде можи да најдам.
1_0e549ba499a93e33361d796867fbd1c3.jpg

Zdravo na site ljubiteli na ladno oruzje
eve nesto od mojata kolekcija sto imam za prodazba ...ako ima nekoj zainteresiran neka pise privatna poraka za poveke info
Pozdrave113ce5064b84660ae5b5f59b9c4e90a.jpga07f1f2f66be40b19a2cd8233690541c.jpgd6b3d149f9cf4c1fbfe194fa687d5c71.jpg

eMilanist Здраво друже сакав да те прашам дали си пробал да изработиш нож на склопување или не си заинтересиран за тој тип на ножеви. Сигурно и механизамот е покомплициран за правење...

eMilanist Здраво друже сакав да те прашам дали си пробал да изработиш нож на склопување или не си заинтересиран за тој тип на ножеви. Сигурно и механизамот е покомплициран за правење...
Seuste ne sum probal. Preklopnite se mnogu pokomplicirani za izrabotka, i dokolku se racno izraboteni sekako se prilicno poskapi od fiksnite.

Еве еден преправен преклопен нож, сечивото и опругата се старите, се друго е ново. "Case" Sod Buster модифициран:

PICT0797_zps2b88952a.jpg
.
Тој доле е Enzo pk 70, мој доживотен ЕДЦ нож.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom