Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
@budget bugout нема ли некаде каде што живееш да си делниш некоја гранка? Кај мене има една дива маслинка, само незнам како ќе испадне внатрешноста.

@budget bugout нема ли некаде каде што живееш да си делниш некоја гранка? Кај мене има една дива маслинка, само незнам како ќе испадне внатрешноста.
Ако е од оние што ги има низ скопје, не ја бива, сум пробал. А и не е секое дрво маслиново добро за рачки, најчесто се бели внатре без вени. Имам неколку гранки од хрватска и сите се без шара(вени). Во скопје има ossage orange жолто портокалово дрво, ѕреба да се проба.

Sent from my Mi 4c using Tapatalk

ne e problem za drebong ke najdam koj ima za sipka od mesing kaj da najdam, a za drvo se odluciv so maslinka samo da znam kade da najdam
Меркур складот во кругот ма МЗТ , кога сум купувал шипка 3м минимум .Сега незнам, а ни цената , но една шипка не е некој трошок...

Незнам дали ја знаете песнава, закон е :).

Да се пофалам со нов EDC нож:

Оригинал е, а најдоброто е што го добив буквално за 0 (нула) денари :) .

Последно уредено:
Да се пофалам со нов EDC нож:

Оригинал е, а најдоброто е што го добив буквално за 0 (нула) денари :) .
Честито, многу добар нож, и јас имав мерак на овој модел, некој подарок ти е или?

Да, поклон од пресреќен клиент од Тексас :) . Ептен му се свидеа ножевите.

@eMilanist eve tebe da te prasam od kaj kupuvas mesing za nitnite za nozevite??

Во железара.
Побарај месингани шипки за заварување, имаш 3.2мм 4мм, 6мм.

И од бриса http://brisa.fi/metals/brass.html , само што треба да имаш минимум порачка 30 евра, и 15 евра за поштарина, и евентуално нешто за царина.

Последно уредено:
После две години уште еден нож за мене.

Сечивото е пак од мајстор Беца.

.

Уште пиновите му фалат.

Еве го завршен:

И една групна со она што собрав од фиока набрзина:

.

Последно уредено:
Еве го завршен:

И една групна со она што собрав од фиока набрзина:

.
Да не вртам наназад на темава(слабо ја пратам)....ова ти го изработуваш? Сечилата ги купуваш или.........

Да не вртам наназад на темава(слабо ја пратам)....ова ти го изработуваш? Сечилата ги купуваш или.........

Повеќето од сечивата се купени, неколку сечива се моја изработка, но тоа се само 3-4 сечива. Рачките и футролите се мое дело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom