Новогодишни одлуки '10 (New Year's Resolution 2010)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само да повторам, поентата е да си задајте нешто за кое самите може да придонесете. Одлука, најчесто лична и не многу голема, до која ќе се придржувате годинава.

На пример:

Да не мислам толку многу на секс.
Нема толку многу да мислам на сексот...Нема толку многу да мислам на сексот...Нема толку многу да мислам на сексот...Нема толку многу да мислам на сексот...да мислам на сексот...да мислам на сексот...да мислам на сексот...да мислам на сексот...на сексот... на сексот... на сексот... на сексот... секс... секс... секс...секс.... Ај, јебига...“

А не за јебени мир во свет, пошо не се исплатит. Пак Обама награда ќе добијат. За мир дома, да, поштувам.

Никогаш не сум си поставувала цели за годината што следи. Ама ајде, да пробам...

1. Да бидам поискрена, да бидам пољубезна, да имам трпение, да бидам индиректна! Ќе се обидам да ги сменам овие четири што навистина во минатава година ми уништија односи со неколку личности.

2.Да завршам со просек 5.00!Има злобни луѓе што ме мразат, дел од моите професори, што дури и покрај моето знаење ми оставија две четворки.Позлобни луѓе мислам дека нема!

3.Да си го поправам речникот!Веќе во навика ми премина!Лошо, лошо...

4.Да ги почитувам одлуките на моите дома и да правам како што ќе ми кажат.Многу пати во изминатава година ми се потврди тоа дека постарите се помудри и дека знаат многу повеќе отколку мене.Со други зборови, да не се праам паметна!

Толку сега за сега.Ќе ги заборавам ако напишам повеќе.

1.Да успеам да си ги земам парите кој миги должат.

2.Да сменам работно место и фирма.

3,Да ги земам парите штомиги должат :) (ова се други)

4. Да се заебам и оженам:pos2:

5.Моторон да проврти со 700.000 RPM без притоа да биде опасен по имот и здравје.

6. Да не платам ниедна оштета како последица од истиот погоре.

7. Да поминам повеќе време оваа година во МК

8. Да се напијам пиво уз десетка со кромид со еден лжов од форумов

9.АБЕ ИМА ЕПТЕН МНОГУ АКО ГИ НАБРОЈУВАМ СИТЕ ОТИДЕ ТЕМАВА

Желбите за 2009, напишани во 2008 беа овие:
Hmm,Let Me Begin...
Значи,да сумирам,оваа 2008 не беше баш и лоша година:)Многу повеќе убави работи ми се десија отколку лоши(но сепак се тука и тие).
Во врска со школото,па и не бев задоволна,крај на трета со успехот,но тоа беше и помина,сега сум доста подобра и се надевам таква и ќе продолжам да бидам:)
Во врска со љубовта : Оh,well.Ups and downs all the time:)Многу бурна 2008 во поглед на оваа точка:)Бев заљубена,па скршена,па заљубена пак(:pos:),па пак ме повредија али сепак не се предадов и сеуште сум жива и полна со оптимизам:vozbud:
Во врска со здравјето:Добро ме служеше цела година фала богу:)
Во врска со други одредени убави настани хмм:прекрасно го прославив роденденот,воочив кој ми се пријатели а кои не,конечно се осмелив да свртам нова страна во животот и да превземам некои работи кои ми го подобрија истиот.Го зацврстив и подобрив мојот карактер,поради што ми е многу драго,итн итн(сеа да не се фалам:pos:)
Лоши работи за 2008..Хмм..Дефинитивно загубата на две личности кои ми значеа цели 17години:((Rest In Peace),лицемерите и дволичните кои ги има насекаде околу мене,под чиво влијание потпаднав еден период од годинава,една караница која го смени мојот тек во животот,сеуште незнам дали на позитивен или на негативен начин итн итн
Е сеа,планови за 2009:)
-да го постигнам успехот во школо кој го посакувам и да се запишам на посакуваниот факултет па и таму добро да ми тргне:)
-подобри односи во смејеството,со пријателите
-нова љубов,врска која се надевам ќе биде различна од изминатите(на позитивно нали):)
-одлична прослава на мојот 18ти роденден:pipi:
-да симнам некое килце:pos:
-во однос на карактерот да бидам поупорна,понемрзлива и да не спијам толку(ова тешко али ај:icon_lol:)и некои други ствари:)
Ова се некои од побитните работи кои сакам да ги направам(и се надевам така и ќе биде:icon_lol:),а другите се некои ситници:pipi:
Реализирани/Нереализирани:
1. Се запишав на посакуваниот факултет и одлично ми тргна:)
2.Па може да се каже дека оваа година имаше помалку караници и со моите и со сестра ми..:)
3.И тоа се случи...:pipi:
4.Одлична прослава хм, па не беше којзнае колку одлична, но воглавно бев задоволна од тоа како пројде се`:).
5.Килцата се симнаа ама сеа зимава пак се накачија:pos: - значи полуизвршена задача:icon_lol:
6.Си пишува убаво де, тешко..:)Богами многу тешко за исполнување:).Така да, ова можеби ми е единствената нереализирана цел за 2009:).

E сеа!:vozbud:
Сума сумарум на 2009 има во друга тема така да нема што да пишувам тука само со еден збор- солидна година.
Цели за 2010:
- да продолжам со успесите на факултет и да бидам задоволна и со 9ки:kesa:
- со најдобриот другар и другарка уште повеќе да ни се подобрат односите.Кај пријателите од факс, да стекнам доверба која ќе биде заслужена и конечно да си најдам асално друштво:)
- Како што јас ќе се обидам повеќе да ги сфаќам мама и тато, така и тие да се обидат повеќе да ме сфаќаат мене со што би се избегнале караниците.
- Да се трудам да не потпаднам на разочарувањето како и на лицемерните суштества кои се насекаде околу мене, да не бидам толку наивна, да станам повеќе себична, помалку солзи исто така..:)
- Љубовта да цути, многу поубаво од минатата година, со повеќе разбирање, компромиси и помалку кавги.
- Да го ослабам бар пивсково стомаче и да не го вратам пак во зима:pos:
- Останатите цели кои ќе си ги зададам за оваа година, да ги исполнам и да бидам упорна до крај:).

Тоа е тоа, со известувања дали се реализирале или не овие цели, наредна година ќе пишеме:pipi:

Нешто ново да посакам, немам. Само ќе посакам:

1. Да продолжи да ме служи здравјето;
2. Да го одржам одличниот просек на факултет, во смерот преведување;
3. Да го одржам одличниот просек на факултет, во смерот толкување;
4. Да продолжам (паралелно со факултетот), добро со работата, како што ми тргна.
5. Да продолжам со исто темпо во љубовта... Да уживам, да се радувам со неа. :pipi:

Over and out... :salut:

1. Работа. Многу работа, искуство и збогатено СV.
2. Јога. Warrior 3, crow, headstand и standing split. Само кротце да не сјебам колено.
3. Да научам да плетам еднаш засекогаш.
4. Еве пуштам само книжевност 6 да ми остане за во септември. Може, но не мора. Сеедно.
5. Да седам мирна бар до EXIT и да му се стаиме годинава со жените. Океј и мажите може.
6. Да си купам точак.Нов. Тиркизен со корпа напред.
7. Да симнам кило до две три четирипетшес. Осум. Не бе, три се океј. Или осум.
8. Трансплантиранава машина за чукање да продолжи да го типка љубовното писмо.
9. Да пишувам повеќе.
10. Да не ме мрзи да работам на колажот. Животен.

Тоа.
Исто ги молам тие од министерство да ми вратат стипендија ако може. Ќе седам мирна до четврта обеќавам.
Озбилно. Фала.

Имаше многу малку фини моменти, а таква година како што поминав јас нејќам на никој да му се случи, никој нејќам да искуси такви работи. Од лошо - полошо, али сепак жив сум, здрав - не, али ќе се опраам со време.

Демек по утрото се знаел денот, така и почетокот на годинава беше солиден, со фина работа, па уште поарна работа си најдов и конечно во еден момент си помислив: "Фала Богу и кај мене еднаш на фино да тргнат работите".

Наеднаш нешто се случи.. таман е муабетот за животот и тркалото од пони, или партизански точак, свеједно:
- бркање од работа
- потреба за една операција и еден куп пари потрошениа, сепак на крајот операцијата испадна дека неможе да се оствари (да ти ебам здравството);
- смртен случај после тешки маки кои ги истрпе баба ми, воедно и ние дома;
- нова потреба и правење операција на мене на главата, демек едноставно беше а ептен се искомплицираа работите, тоа чудото можело голема беља да направи и на коската, па.. покрај големите компликации некако (ваљда) се среди тој проблем;

"Можеби сево ова е и некој тест, можеби животот те спрема да си посилен понатаму" - кажа другар ми.

За во 2009тa година имам само желба, а тоа е само здравје, за работа и пари некако ќе се снајдеме, а ако го укинат визниот режим пред да ми излезат документите, одма одам за Холандија и око не ми трепнува, оти од тука.. мајќе ми ништо не бива.

Сепак, животот е убав.

Заборавив дека сум пишал овде, али ко се прочитав, ми изгледа ко лесно да сум поминал во 2008ма, оти реално, од 2009та не помнам полоша година во мојот живот, а богами ни моите дома.

Посакав една работа за изминатава 2009та, здравје, ко да реков оти ич не ми е потребна, не сотра. Сега е доволно добро за живеење, се трпи. Друго, визен режим укинаа, ама исто ко да не. Работа и пари, нешто измеѓу доволно и средно.

Како и да е, поминав и убави моменти годинава, hustle моментите, Виклајски концертот, запознав многу добри луѓе, летниот одмор во Охрид, hustle моментите, излекувањето на сестра ми, hustle моментите и тоа што не престанав да верувам во себе, колку и да стојам на стаклени нозе и се движам по кршлива подлога.

Во 2009та јас не направив ништо и направив премногу, зависи од која страна гледаме.

За 2010та сакам: Помалку нервози, здравје и добра работа, се надевам не барам премногу.

Сеуште се држам до ова: "Можеби сево ова е и некој тест, можеби животот те спрема да си посилен понатаму"

До следнава година.

освен на љубовен план, 2009 не беше баш лоша година, се одеше прилично добро, па во новава година сакам:
-помалку проблеми со мајка ми
-повеќе среќа на љубовен план и некој асолен дечко
-помалку проблеми со школото
-да не ги заборавам и проблемите со професорите
-од муабетите дека сум наркоман или самоубиец да слушам помалку
-да завршам одлична годинава
-помалку кавги со другарките
-драстична промена на косава
-уште повеќе дружење
-и секако појќе ум (:

то би било се, ма да листава ќе ја заборавам наредната недела, а и онака не се држам баш до некој листи. ме интересира какво мисење ќе имам наредната година за листава:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom