Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
DSCF39431.JPG

Не дека ги дрнкав двете серии подолго време :)
1. Отворите за вентилација
2. Тапацирот на вратите
3. Минимална разлика во седиштата
4. "Вртачите" :) за вентилација
5. Мењач, рачна, пластики
6. Прекидач за 4 жмигавци - кај 1ва серија на волан

Значи од полуписмен да бегаш,таа поговорка не е кажана за џабе.Значи или не сакате да разберете или туркате инает само или не знам веке што.

Значи секој НОВ автомобил е подобар од било кој половен автомобил само поради една причина.Зошто е нов затоа.Значи е произведен качен на камион донесен во изложбен салон.Можете да дебатирате до сабајле да раскажувате рибарски приказни во стилот...а бе на другар му дедо му не му се погоди колата а ја купил нова...

Како се на ваши другари и другарки не им се погодуваат колите,а?Те Пунто 2008-ма не чинело,те Цитроен Ц1 не чинел а утре можеби ке напишете дека и БМВ 525 не чини,од кај да знам....Значи според некои си ваши извитоперени стандарди испага дека сите нови коли не чинат,туку вашите канти се прва класа....

Него зошто не си признаете на форумот како сите нормални луге...немам пари за ново или не ми држи вентилот да купам нова кола....Туку изнесувате разни приказни за добра нок.Нема ништо лошо во тоа ако не ви држи вентилот да искеширате 10К за ново ауто или ако немате доволно пари за нов автомобил,па сега мора да се задоволите со половњак.Но не пишувајте глупости како еден половњак со 234567км и 13 години стар е подобар од било кој нов автомобил.

Мислам дека темата почнува и мене да ме замара зошто очигледно дебатирам со луге кои или водат инает,а самите ја знаат суровата вистина дека ...Ново си е ново или луге кои навистина немаат поим од животот....

Значи на крај пак ке речам една работа дека убаво ке биде да сите вие еден ден дочекате да влезете во некој од автосалоните низ МК и му кажете на цуцето со минич што стои до колата...мала пиши продадено,а ти не зевај прави фактура,доагам за пол саат да ја земам:)

Е тогаш ке ве прашам како ке се чуствувате...А до тогаш создравје возење и помалку посета на сервисите,ок

Како се на ваши другари и другарки не им се погодуваат колите,а?Те Пунто 2008-ма не чинело,те Цитроен Ц1 не чинел а утре можеби ке напишете дека и БМВ 525 не чини,од кај да знам....Значи според некои си ваши извитоперени стандарди испага дека сите нови коли не чинат,туку вашите канти се прва класа....
Не велиме дека нашите канти се прва класа. Барем јас не велам (иако побрзо би возел мерцедес од 78-ма околку било кој пикавец макар и нов... вкус е тоа) и си го посетувам сервисот како ќе дојди редот. Ништо страшно, нити незнамтијас какво. Пунто 2008-ма не дека нечини, настрана од тоа. Прајме муабет дека невреди за парите бе брат. Макар и било ново, не вреди. Мене ме нервираат ситници, а такви ситници за да не те нервираат се плаќа. И тоа дебело. А гарантирам со глава дека Шевролетите се едно 18 пати подобри од Фиат. Мада секој со својот буџет и математики. Некогаш испаѓа за уште 2000 евра можиш да земиш многу поарно возило (пример Астра Класик, или Киа Сид), ама па и 2000 евра не се ситна пара.

А БМВ нов ако не ти чини (дефект да не е во возна состојба), имаш сервис низ цел свет, гаранциајта ти важи интернационално. Ако се сјеби нешто поголемо, плаќаат и хотел/патни трошоци на нивна сметка, евентуално даваат друга кола за твојата замена. То го немаш кај ефтините возилца.

Значи на крај пак ке речам една работа дека убаво ке биде да сите вие еден ден дочекате да влезете во некој од автосалоните низ МК и му кажете на цуцето со минич што стои до колата...мала пиши продадено,а ти не зевај прави фактура,доагам за пол саат да ја земам:)

Е тогаш ке ве прашам како ке се чуствувате...А до тогаш создравје возење и помалку посета на сервисите,ок
Цуце со минич да, во овластен сервис на Мерцедес. Сум видел, од прва рака. Извини вака, ама во сервис на Фиат/Пежо/Опел во Битола имаш само цуце, 120 кг. Без миниќ. Ако не ти смета то шо е маш, немам јас проблем никаков.

Не велиме дека нашите канти се прва класа. Барем јас не велам (иако побрзо би возел мерцедес од 78-ма околку било кој пикавец макар и нов... вкус е тоа) и си го посетувам сервисот како ќе дојди редот. Ништо страшно, нити незнамтијас какво. Пунто 2008-ма не дека нечини, настрана од тоа. Прајме муабет дека невреди за парите бе брат. Макар и било ново, не вреди. Мене ме нервираат ситници, а такви ситници за да не те нервираат се плаќа. И тоа дебело. А гарантирам со глава дека Шевролетите се едно 18 пати подобри од Фиат. Мада секој со својот буџет и математики. Некогаш испаѓа за уште 2000 евра можиш да земиш многу поарно возило (пример Астра Класик, или Киа Сид), ама па и 2000 евра не се ситна пара.

А БМВ нов ако не ти чини (дефект да не е во возна состојба), имаш сервис низ цел свет, гаранциајта ти важи интернационално. Ако се сјеби нешто поголемо, плаќаат и хотел/патни трошоци на нивна сметка, евентуално даваат друга кола за твојата замена. То го немаш кај ефтините возилца.

Цуце со минич да, во овластен сервис на Мерцедес. Сум видел, од прва рака. Извини вака, ама во сервис на Фиат/Пежо/Опел во Битола имаш само цуце, 120 кг. Без миниќ. Ако не ти смета то шо е маш, немам јас проблем никаков.

А зошто мислиш дека не вреди?Па за 8000евра што очекуваш дека ке добиеш?Серија 3 со фулл опрема?Немааааааа.Колку пари толку музика.Јас лично немам замерки кај Матизот иако е стар 8 години.Се функционира безпрекорно,па дури и пластиката на шал табла што знае кај повекето возила да побели,кај мене е супер а стои под ведро небо.Е сега за тие пари толку бе брат.Ама барем знаеш дека е ново.Еве и Лансер-от што го земав.Ееееееееее ми ја наполнаа главата...те ке сум земал те вакво Ауди,те такво БМВ......Јас одлучив да биде ново и тоа ауто со солидно ниво на опрема,па дури и аутоматик клима има замисли:)

Бензин е,немам намера да го турам на плин и онака не возам многу(годишно 4000км).Едноставно немам потреба да палам кола за до ВЦ:):):)

Значи ке повторам по 1000пат,секогаш ке има луге кои ке купуваат нови возила без разлика за која класа се работи,и секогаш ке има луге кои ке купуваат половњаци од финансиска гледна точка(се нема пари,итн..)

И аман веке дајте нешто конкретно,да видиме дали сум јас грешка или вие.Во сите дискусии само се спомнува..те имала клима,те имала АBS,те имала лиен бандаж....Разберете не вози климата,не вози лиениот бандаж,не вози АBS,туку вози моторот,подвозјето......

А се знае какво е подвозјето по поминати 234567км....

Глупости. Тестостеронски глупости.

Финансиски извештаи на никој не подавам, а најмалку на тебе.
Само пишаницата ти е тестостеронски глупости.

Ајде бе баце нем така барем вие од Источнио дел на Мк,секогаш ста имале стил за коли.....

Пред 3 години купив тристач добро очуван од некој постар чичко, немаше многу километри. Го средив, поправив што требаше, му стаив спојелри, налепки со некоја шара од огнови, алуминиумски бандаши и разбира се на шовершајбна за сонце да не ме мава плава налепка Спорт (на латиница е ова де). Многу јако испадна, со сервис неам некои трошоци едино троши бензин троа повеќе ама затоа сум главен фраер.

Сепак различни седишта... може модел е у питање :)
Најверојатно зависи кој модел/ниво на опрема го има... мада пунтото на другар ми има: електрика на предни стакла, city серво, клима и централна. 1.2 со 60 кс под хауба, бензин.

А зошто мислиш дека не вреди?Па за 8000евра што очекуваш дека ке добиеш?Серија 3 со фулл опрема?Немааааааа.
Епа затоа ти викам, има. Само нема да биди ново, ќе биди подвозено. Конкретно, колега мој купи Астра 2008-ма, 1.4 бензин 100 кс, со највисоко ниво на опрема: старт на дугме, вратите се заклучуваат/отклучуваат со сензор (нема клуч), електрика во седишта, клими, чуда, ѓаоли за 8000 евра со 40.000 км. Колата е купена од АутоМакедонија, платена е над 15.000-ки за тоа ниво на опременост. Или вујко ми, купи фиеста 1.4 TDCi во 2007-та, фул опрема со бандажи околу 12.000 евра беше. Колата има поминато 100.000 км до сега, и ја продава за 5.000 евра. Никој не ни сака да ја погледни, а шо е најтрагично уште ја нема доплатено. Јас немам толкав стандард да загубам 8 иљадарки за 6 години. Да не го спомнувам моментот со станови и слични чуда. Ако немаш кај да живејш во поблиска, или подалечна иднина, автомобилот ќе ти биди последна дупка на свиралото. Дај шта даш, колку да се тркала.

Колку пари толку музика.
Точно така, мада морам да ти напоменам дека ново возило е достапно на кредит и лизинг па немора да имаш 10 кркачи в џеб за да го купиш. Можиш и со 20% учество да средиш, то е многу битен момент зошто се продаваат нови возила кај нас.

Јас лично немам замерки кај Матизот иако е стар 8 години.Се функционира безпрекорно,па дури и пластиката на шал табла што знае кај повекето возила да побели,кај мене е супер а стои под ведро небо.Е сега за тие пари толку бе брат.Ама барем знаеш дека е ново.Еве и Лансер-от што го земав.Ееееееееее ми ја наполнаа главата...те ке сум земал те вакво Ауди,те такво БМВ......Јас одлучив да биде ново и тоа ауто со солидно ниво на опрема,па дури и аутоматик клима има замисли:)
Колку имаш со матизот поминато? И до сега немаш ништо сменато од страна на подвозје?

И аман веке дајте нешто конкретно,да видиме дали сум јас грешка или вие.Во сите дискусии само се спомнува..те имала клима,те имала АBS,те имала лиен бандаж....Разберете не вози климата,не вози лиениот бандаж,не вози АBS,туку вози моторот,подвозјето......
Ете ти го конкретниот пример со Астрата и Фиестата.... Незнам шо поконкретно да ти посочам.

А се знае какво е подвозјето по поминати 234567км....
Свати дека немора да има 50.000 км колата за да биде зачувана и одржавана. Подвозје се менува многу лесно, со 300 евра имаш нова предница за 90% од возилата. Ете ти го, исто ко од фабрика. Посекако за 7-8 години редовно возење по нашите патишта ќе треба да го замениш/сервисираш. Битна е каросериајта и внатрешнсота каква е, мада километрите не се битни за состојбата. Можи да биди крчма и со 50.000. Можи да биди цут и со 300.000.

Za ovie 2-3 godini 10 pati nagore nadole. So ponova ne bi ni odel,nonstop da mu ja misliam dali ke mi crkne po pat. A proveren tdi od 95-2000 sreden,spremen i servisiran se znae deka ne zastanuva.
Не застанува или пак ти е страв да го изгаснеш, да не не можеш да го запалиш. Хахаха.

Не застанува или пак ти е страв да го изгаснеш, да не не можеш да го запалиш. Хахаха.
Дај бе некое сличе од количето... батали овие натегања, баш ме интересира како изгледа внатре. И како е со бучавата на поголеми брзини?

Јас имам на Спаркот ваква гаранција.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 16:50 ---
Дај бе некое сличе од количето... батали овие натегања, баш ме интересира како изгледа внатре. И како е со бучавата на поголеми брзини?
Ќе пуштам слики. Супер е. Појше од 120 ако ја возиш, има бучава и не е пријатна. Ама 130, 140 ја и онака не возам никаде. Може со Невиан ќе те посетиме зимово. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom