Нови игри

Vo vrska so Last of Us 2 dali gi imate videno protechenite snimki?

Katastrofa i cist uzas.
Немој сеа вака да праиш, ептен сум хајпнат за играта. :D
Во кој смисол катастрофа и чист ужас?
Ако не е спојлер во врска со причата, стај ги тука ликнатите снимки да ги видиме.

Vo vrska so Last of Us 2 dali gi imate videno protechenite snimki?

Katastrofa i cist uzas.
Ги немам видено(имам некои насоки и претпоставки), но многу одблиску го следам цело шитшоу како почна да се отплеткува пред месец дена уште со известувањето за кранчот во Naughty Dog, па преку тоа какви се сумњиви идеолози биле консултанти или инспирација за сиквелов, како се спроведувале фокус групите, протекување на клучни плот поинтс од сценариото пропратено со катсцени и гејмплеј(главен извор за беклешот), копистрајкање на јутуб комент канали, банирање редит и твитер јузери, се на се доста фасцинатно е за следење како се дешава тоталка мелтдаун пред релизов на најбитната игра за годинава заедно со Сајберпанк, за мене лично и во минатите неколку години.
Заклучоците се дека -
Пропонентите во одбрана на ликовите велат дека е вон контекст и изинжинирано со цел што повеќе потенцијални купци да офсетне, тука се и споредби со битни поп-културни ликнувања у задни неколку години кои на хартија личеле срање, а во егзекуција биле сјајни...
Од спротива се облигаторните гет воук-гоу броук толпа, кои викаат ова е бијонд спасение, и прашање на датум е пропаста како финансиска така и медиумска.
Јас останувам претпазливо оптимистичен и покрај што во овој момент изглеа се е против нив свртено, а насетив уште ко ја ривилнаа во која насока ќе тераат и го пишав ова
Интенционо им се дава повод на шпајз-дечурлана да дигаат галама и држат актуелност со провокација, али не веруем дека Ноти дог се толку слепи да сјебат топ3 женски лик у гејминг и цело нејзино созревање да се одвива околу сексуалноста. Гејмплејот иако воочливо скриптиран, делува запрепастувачки јако, али ќе зависи многу и од АИ-то.

Spojler se podrazbira sho e.
Ne si vcerasen na internetov.
Mozese da ne kliknes.
Автоматски споено мислење:

I ne sum ja taa sho ja zaeba igrata, tuku Naughty Dog.
Тоа е твое лично мислење. Ако тебе не ти се свиѓа, не значи дека треба на сите други да им ја расипеш, и не значи дека на другите нема да им се свиѓа.
Не очекував дека и тука ќе се најде некој таков. Таква игра лабаво да си ја раскажеш, треба баш воопшто да не размислиш пред да пишеш. А не си од вчера на интернет па да не знаеш дека има многу луѓе кои пробуваат да избегнат било каков спојлер.

Да се потсетиме дека @Pluh пишуваше по пп спојлери, ничим изазван.
Да, требаше веројатно со 72 фонт и црвени букви да се предупреди, иако е ставено во спојлер, но сепак си идете на ризик кога кликате спојлер.
А играва нема да биде со multiple endings?
Пфф, требало таква да ја направат.

мене тоа мултипле ендингс ми го крши филмот кај некоја игра, и најчесто тие игри ги заборавам, а пак овие другите ми остануваат во меморија

Тоа е твое лично мислење. Ако тебе не ти се свиѓа, не значи дека треба на сите други да им ја расипеш, и не значи дека на другите нема да им се свиѓа.
Не очекував дека и тука ќе се најде некој таков. Таква игра лабаво да си ја раскажеш, треба баш воопшто да не размислиш пред да пишеш. А не си од вчера на интернет па да не знаеш дека има многу луѓе кои пробуваат да избегнат било каков спојлер.
Tocno, zatoa mi bese stavena vo spojler tag.

Ke znam vajda drug pat deka za posebnite slucaevi, ke moram milion nested spoiler tagovi da praam.

Tocno, zatoa mi bese stavena vo spojler tag.

Ke znam vajda drug pat deka za posebnite slucaevi, ke moram milion nested spoiler tagovi da praam.
Озбилно пробуваш да се оправдаш за ситуацијата? Која е поентата да раскажеш се тука и да им уништиш на другите? И во милион спојлер тагови да го ставиш, пак не мења ништо тоа. Побарано беше доколку ликовите не се во врска со приказната, да кажеш. И нормално е дури и тоа да го ставиш во спојлер затоа што не секој сака да знае.
Стварно не ми е јасно како после ГоТ уште треба да се објаснуваме за спојлери на форумов, не сме деца...

Озбилно пробуваш да се оправдаш за ситуацијата? Која е поентата да раскажеш се тука и да им уништиш на другите? И во милион спојлер тагови да го ставиш, пак не мења ништо тоа. Побарано беше доколку ликовите не се во врска со приказната, да кажеш. И нормално е дури и тоа да го ставиш во спојлер затоа што не секој сака да знае.
Стварно не ми е јасно како после ГоТ уште треба да се објаснуваме за спојлери на форумов, не сме деца...
Вака некој ќе те чита ќе си рече не ни искористила spoiler таг, намерно сакала да сјебе некој.
Која е поентата на спојлер тагот?
Која е формулата според која се одредува што смее во спојлер а што не?
Озбилно пробуваш сеуште да убедиш дека некој е крив што ставил нешто во спојлер а друг свесно кликнал и се сјебал?

za da go kliknes izgleda :toe:
Да, а за совршен рецепт, покрај кликањето, треба да го прочиташ и после да се буниш како ти спојлерисале нешто.
Неочекуван развој на настани.

Праќачот на конкретниов спојлер е потполно свесен за колку сензитивна и лесно воочлива содржина се работи, не е ова некое елаборирано објаснување, па уште побош без предупредување ако е дадено... се дешаваат и далеку по-подмолни спојлерувања на луѓе кој во испратен мејл до таргетираниот, првично со најдобри намери во него, и на сред текст маваат ди-тур спојлање... некои нови форми на растројства од кој црпат задоволство.

последно развивање на настаните откако овие одрекоа дека се работи за некој нивен -
https://www.eurogamer.net/articles/...oLoB8jJNIqvIlZ_AqfiQyTloBBt-85RbVTVg6A-o0Z0VQ

"I think the footage that leaked is from devs playing an early build (I haven't watched it). Most importantly, rumors of this being an act of protest by a contractor whose pay was robbed are not true. (ND actually extended pay and healthcare benefits for contractors due to covid)."

Дрт 5 ( Dirt5) најавена од страна на Codemasters. Според логото што го објавија за играта а и трејлерот, повеќе ќе биде слична и ќе потсеќа на Дрт 1,2 и 3. Четворката малку се оддаличи од тој концепт, не беше премногу забавна и беше доста репетитивна, со петката како да сака Codemasters да се врати на она старото провереното. Dirt Rally серијалот се исто така многу добри. Еве го и трејлерот:

Дрт 5 ( Dirt5) најавена од страна на Codemasters. Според логото што го објавија за играта а и трејлерот, повеќе ќе биде слична и ќе потсеќа на Дрт 1,2 и 3. Четворката малку се оддаличи од тој концепт, не беше премногу забавна и беше доста репетитивна, со петката како да сака Codemasters да се врати на она старото провереното. Dirt Rally серијалот се исто така многу добри. Еве го и трејлерот:
Кога ќе направат игра ко Грид кецот тогаш може да речеме се оправиле.

Зборот ми беше конкретно за Дрт серијалот, онака сеопфатно гледано незнам кој период и кои баш игри им се нај нај.

Го глеав искбокс евентот вчера и е неверојатно дека се што таму беше покажано и ова горе треба да се у иста клапа на некст ген по тоа како личат.
Нај гарбиџ нека излезе сторилајнот, али овој левел на фиделити,анимации,светло,војс актинг, посрамотуе и игри ко GOW,RDR2,Witcher 3.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom