Новата roamfree сим картичка

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Brat. Neznam od kade ti takva informacija deka e 17 denari minuta. Jas kolku sto sum informiran bev i se rasprasav i mi objasnija deka treba da go prsasam fiksniot operator ili t-mobile za tarifite koi gi imaat tie.

Po moe insistitranje mi dadoa informacija koja mi rekoa deka neznaat dali e tocna (negde 30 i nesto denari + ddv). Jas iskreno si napraviv kalkulacii poradi toa sto mnogu patuvam i mi vrtat pretezno koga sum vo stranstvo i ja kupiv kartickata. Sega za sega sum zadovolen, na kraj u kraeva so mi e gajle kolku plakjaat tie sto me baraat???

Mene mi e bitno jas da ne plakjam za toa. Glej kolku mi zimaat mene za minuta koga vrtam. Bev vo Svedska i vrtev na bratucetkami koja sto se naogja vo Spanija (ona ima isto taka Roamfree karticka). Mene mi naplatija gore dole okolu 30tina denari za minuta. E sega neaznam dali ne se isplati da vrtam od brojot i da mi vrtat.

Inace za razlika od kvalitetot koj go nudi Cosmofon za roaming, roamfree ja nudi 10 pati bolje. Neznam za tebe ali ja sum na kosmofon.

Neznam za tebe brat , ali jas DEFINITIVNO ke prodolzam da ja koristam poisto zasteduvam epten.

na kraj u kraeva so mi e gajle kolku plakjaat tie sto me baraat???
За ова си во право, на крај краева тие имаат потреба да те чујат, тие ти вртат. Јас кога одам на одмор, стално го јадам на роаминг од особи кои ми ѕврцнале за муабет од типот на "шо праиш".

definitivno brat imas pravo .kako sto rekov tie sto se javuvaat od tipot "so prais" "kako si i slicno" treba da si platat a ne mene da me repnuva po dzeb

Јас не реков дека не сум задоволен од цената нивна, него од начинот на кој во Битолската продавница ми рекоа дека од фиксен е 17 денари минута.

Јас ги правев истите пресметки како и ти, дали се исплаќа, и видов дека се исплаќа ептен според тоа што ми го кажаа (а тоа беше 17 денари од фиксен).

Истото им го кажав на сите што сакаа да ме бараат, дека цената е таа.

После испадна дека не е таа цена. Она се што ми го кажаа во роамфри, беше само убаво спакувана лага. Тие ми рекоа дека цената со сигурност е 17 денари минута од фиксен, а не знаат од мобилен ако ме бараат колку е, да прашам во т-мобиле или космофон.

Ова е ептен лош начин на продажба, особено од фирма како нив.

Друго што ме нервира е што на интернет наидов на информација дека картичката трае 6 месеци без кредит, а овде ми рекоа дека е неограничен рок (па после им кажав дека на интернет прочитав дека е 6 месеци, и ми рекоа дека е две години, а не неограничено). Баш ме интересира што ќе се случи по 6 месеци.

Jas i za toa prasav, isto go proveriv sajtot, prasav i mi kazaa deka imaat nov vo izrabotka.hehehe. Nekoe devojce da ne ti ja dalo taa cifra na tebe?? da ne e nekoja nova primena?? se zalese do operatorot ?? sigurno ke go sredat toj sto ti dal takva cifra :D:D:D:D:D
pozdrav brat, se nadevam deka sega gi znaes cenite samo zal mi e sto ne te informirale kako sto me informiraa mene...
A, ke zaboravev.... Inace jas ne ja kupiv od bitola :) Bev vo Skopje i od tamu ja kupiv.

Inace ako rabotis ( cim imas Roamfree karticka patuvas ) , ne treba mnogu mnogu da te interesira koj ti vrti tamu koga si, posto sepak toj te bara tebe.... A ako te baraat majka ti i tatko ti onda okey, moze nekoe resenie da se najde kako na primer ti da im vrtis niv ili slicno, sepak poeftino ke te fati taka???

Да, во право си, им пишав меил и се извинија, се надевам ќе си ги поправат работите во своите редови.

А тоа дека другите ако сакаат да ме најдат ке си платат, е исто така ок, ама не е ако сум им кажал дека ги кошта 17 денари. Така јас нив ги лажам, заради некои што не знааат разлика меѓу 17 и 40 денари.

Во секој случај, јас трпам штета, кој знае уште колку други што „девојчето“ фино лепо направи „зголемување“ на продажбата.

N3C :
sranje ponuda ! :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom