Новата реклама на власта

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Taman rabota, bas naprotiv mnogu dobro pamti kolku bese vo juli mlekoto, lebot, mesoto, suvemsnite proizvodi, sekjer, zejtin, brasno, kozmetikata, kolku bea vodata i komunalnite uslugi minatata godina, a kolku se sega, za tri pati e zgolemen danokot na imot itn.Bravo za Grujo. Vakvo manipuliranje do sega nemalo. Poniski danoci, no zatoa dvojno pogolemi ceni. ... sto izrazeno vo pari e mnogu pogolem danok.Bugetot bil poln kako nikogas, pa normalno :helou:
Meguta moeto mislenje e deka spotot e odlicen. Samo taka neka prodolzat pa kje se cudat zosto koga gubi DPMNE na izbori gubi so 5:0 , a koga dobiva edvaj so 3:2 pominuva.Kje placat pak deka e falsifikat :pos2:

Да бидеме искрени Грујо не е виновен за растот на цените. Цените на храната растат секаде.

Сосема неточно!
Норвешка ни под разно не сака да се зачлени во ЕУ, а имаат и инвестиции и економија и капитал. ЕУ ли им ги носи инвестициите?
Црна Гора се стреми кон ЕУ, но милијардата во инвестиции не и е од ЕУ, напротив, од Русија доаѓа.
Целта за инвестиции најпрво треба да се побара во стабилноста и безбедноста на државата, тоа го бараат бизнисмените, а не дали некоја земја е зачелнета во ЕУ или не.

Види јас би сакал да си во право. Да можеме сами е можеби најубаво. Но еве веќе 15 години пробуваме сами и не ни иде.И Норвешка и Швајцарија не се членки на ЕУ точно. Но споредување на МК со нив е далеку од реално. Во право си дека стабилноста и безбедноста е на прво место во бизнисот но изгледа дека странските инвеститори потврда за тоа гледаат во членството во ЕУ. Навистина сум зборел со бизнисмени од Бугарија,дека после објавувањето дека Бугарија ќе влезе во ЕУ бројот на инвестиции нагло се зголеми. Можеби сепак има врска дека сме Балкан. И странските инвеститори не веруваат на стабилноста што сами ја презентираат владите. Со некаква си најава за членство во ЕУ веќе и ЕУ стои со гаранција зад сето тоа. Зошто една Хрватска, Србија па и Црна Гора што ја спомена сакаат влез во ЕУ. А влезот на русите во Црна Гора е најобично купување на земја поред море.Тоа е хир на руските новокомпонирани богаташи. Ништо посериозно.Никој не гради фабрики таму. Тоа е мое мислење.

Сосема неточно!

Норвешка ни под разно не сака да се зачлени во ЕУ, а имаат и инвестиции и економија и капитал. ЕУ ли им ги носи инвестициите?

Црна Гора се стреми кон ЕУ, но милијардата во инвестиции не и е од ЕУ, напротив, од Русија доаѓа.

Целта за инвестиции најпрво треба да се побара во стабилноста и безбедноста на државата, тоа го бараат бизнисмените, а не дали некоја земја е зачелнета во ЕУ или не.

Норвешка има нафта, а само 4милиони жители.

Црна Гора има море, ако не беше милијардата од русија ќе беше од друго место.

Секој треба да се процени колку вреди и што има па соодветно на тоа да инвесира во својата иднина. Ние немаме ниту море ниту нафта, па затоа мора да одиме во НАТО и ЕУ. А тогаш какви такви на толкав пазар ќе се снајдиме, па само 2 милиони сме.

Норвешка има нафта, а само 4милиони жители.

Црна Гора има море, ако не беше милијардата од русија ќе беше од друго место.

Македонија има вино за кое французите и италијаните можат само да сонуваат!
Македонија има планински и селски потенцијален туризам!
Македонија има историски туризам!

Македонија ЛЕЖИ на ЈАГЛЕН.

Штета што не го разбираат луѓево тоа...

Nezavisen напиша:
Да бидеме искрени Грујо не е виновен за растот на цените. Цените на храната растат секаде.
Немој така брачко, грујо е крив и за глобалното затопливање, и за гладните во Етиопија, крив е и за цунамито пре две години....Не греши душа.

Македонија има вино за кое французите и италијаните можат само да сонуваат!
Македонија има планински и селски потенцијален туризам!
Македонија има историски туризам!
Македонија ЛЕЖИ на ЈАГЛЕН.
Штета што не го разбираат луѓево тоа...

Сето тоа го имаме. Ама сме си Балкан.И уште едно немаме луѓе кој сето тоа ќе го реализираат. Со влез во ЕУ доаѓаа и поголема контрола од ЕУ, каде што на нашиве политичари им се скратуваат можностите за "сопствени бизниси". Влезот во ЕУ не е единствен пат за наш напредок, ама мислам дека е најбрз.

Kade sekade ?
A koj e kriv, Pero masinbravarot.

Во Грција, во Бугарија, Србија. Храната и козметиката растат секаде. Не ги одредува Грујо цените за овие производи. А за комуналните услуги да. Нив ги одредува владата.

Единствено што од спотот разбрав е дека ние обичните граѓани на Македонија повеќе не треба ништо да работиме и доколку случајно најдеме некаква работа која тешко се наоѓа оти владата работела за нас.Значи "лежи лебу да те јадам" e основната порака на спотот како "игран филм".

Единствено што од спотот разбрав е дека ние обичните граѓани на Македонија повеќе не треба ништо да работиме и доколку случајно најдеме некаква работа која тешко се наоѓа оти владата работела за нас.Значи "лежи лебу да те јадам" e основната порака на спотот како "игран филм".
:tapp:добро, секој си ја сваќа како му одговара

Уште не сврши? :shok:

Отидовте ептен офтопик, ама интересна дискусија у секој случај.
И сега некој ќе ми објасни зошто партијата на власт ја почнува кампањата 2 години порано? И зошто има потреба од кампања со рејтинг ко оној на Милошевич од времето на Српските војни?! :toe:

Уште не сврши? :shok:
Отидовте ептен офтопик, ама интересна дискусија у секој случај.
И сега некој ќе ми објасни зошто партијата на власт ја почнува кампањата 2 години порано? И зошто има потреба од кампања со рејтинг ко оној на Милошевич од времето на Српските војни?! :toe:
Јас токму тоа и кажав.Нема потреба некој мене да ми кажува дали јас живеам подобро или не. Ако ми е подобро сам ќе си кажам. Од убавото никој не бега. А зошто го прават ова. Да се тргнат мислите од лошиот извештај од ЕУ. Така беше и темпирано појавувањето на спотот.

Јас токму тоа и кажав.Нема потреба некој мене да ми кажува дали јас живеам подобро или не. Ако ми е подобро сам ќе си кажам. Од убавото никој не бега. А зошто го прават ова. Да се тргнат мислите од лошиот извештај од ЕУ. Така беше и темпирано појавувањето на спотот.
Е све све, ама ова е најглупавата реченица што ја сретнав на темава. Е како можи бе да се тргнат мислите од извештајот на ЕУ со една реклама, луѓето фино лепо си ја направија рекламата за да поле 2 години на избори кажат „Еве во 2007 направивме реклама која го претставува нашиот труд во времето на нашето владеење„ што е точно и не гледам негативни последици од една ваква реклама.:toe:

Ако де, нека се рекламираат. Дај Боже да продолжат да работат како до сега, па ако треба и нека се рекламираат, а не ко СДС да се бламираат (хи, ова и со рима излезе).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom