Новата линија 3D телевизори на LG

• Креатор на темата Креатор на темата angelangel9410
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот омилен телевизиски бренд

• LG

Гласови: 12 27,9%
  • Samsung

Гласови: 8 18,6%
  • Panasonic

• Philips

Гласови: 7 16,3%
  • Sony

• Вкупно гласачи
    43
Член од
20 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
11
Конечно после претставувањето на новите модели на телевизори на Samsung, Sony, Philips,... пристигнаа и новите модели на LG. Сите модели од генерацијата 2013 ја имаат Smart TV опцијата, Dual Core процесор, подобрена слика, нов Magic Remote 3-та генерација, со подобрени гласовни команди, gesture команди и интересен изглед. За разлика од претходната генерација на 3D телевизорите на LG, 3D квалитетот е значително подобрен, за што придонесува и двојадрениот процесор.Повисоките серии се карактеризираат со исклучително тенка и незабележлива рамка односно Cinema Screen рамка и промотивна продолжена гаранција од 5 години. Воведени се и нови технологии за споделување на содржините како NFC, Tag On, Miracast и други кои го олеснуваат поврзувањето на сите ваши уреди.
Magic-Remote.jpg

lg-tv-led-lg-cinema-3d-42la690s-106-cm-full-hd-mci-dinamic-400-triple-xd-engine-dts-wi-fi-smart-tv-500x360.jpg

LG-3D-TV-Malaysia..jpg

--- надополнето: 12 мај 2013 во 14:43 ---
Дали некој има 3D телевизор од LG, кој модел и како е задоволен од него

Во план сум да земам 3D Тв,а колку повеќе гледам толку е потешко да се одлучам.Ако има некој што се разбира да ми објасни што е разликата во овие 2 LG телевизори.

lg 42 la 6130

•42"(107cm) Full HD 3D LED TV
•Triple XD Engine
•Резолуција: 1920x1080, Direct LED
•100Hz MCI •Cinema 3D
•2D/3D конверзија, Dual Play Ready, 3D Depth Controll
•Dolby Digital, Dts, Virtual Surround Plus
•4xHDMI 1.4, PC in, Scart, Component, RGB in, LAN
•2xUSB 2.0 (JPEG, MP3, AAC, DivX HD)
•DVB-T/C/S2 MPEG-4

цена - 34 995 ден.

lg 42 la 640 s

•LG Smart TV, Triple XD Engine, Wi-Fi, Full Web Browser, DLNA
•Резолуција: 1920x1080, Edge LED, , Dual Core CPU, MicroPixelControll
•200Hz MCI •Cinema 3D
•Real Cinema 24p
•2D/3D конверзија, Dual Play, 3D Depth Controll
•SmarthPhone remote support, MHL, Miracast, 2nd Screen, NFC, WiDi
•Dolby Digital, Dts, Virtual Surround Plus, 3D Sound Zooming
•3xHDMI 1.4, PC in, Scart, Component, RGB in, LAN
•3xUSB 2.0 (JPEG, MP3, AAC, DivX HD)
•PVD, USB Rec, Timemachine II
•DVB-T/C/S2 MPEG-4

цена - 41 999 ден.

Во Нептун едино што ми кажаа беше - овој вториов имал интернет.So what?
Најверојатно има подобар квалитет на слика,подобро 3D ама што ќар ако имало на него интернет не сфаќам?
И првиот можеш да го приклучиш на PC и ете ти интернет.

Во план сум да земам 3D Тв,а колку повеќе гледам толку е потешко да се одлучам.Ако има некој што се разбира да ми објасни што е разликата во овие 2 LG телевизори.

lg 42 la 6130

•Triple XD Engine
•Резолуција: 1920x1080, Direct LED
•100Hz MCI •Cinema 3D
•2D/3D конверзија, Dual Play Ready, 3D Depth Controll
•Dolby Digital, Dts, Virtual Surround Plus
•4xHDMI 1.4, PC in, Scart, Component, RGB in, LAN
•2xUSB 2.0 (JPEG, MP3, AAC, DivX HD)
•DVB-T/C/S2 MPEG-4

цена - 34 995 ден.

lg 42 la 640 s

•LG Smart TV, Triple XD Engine, Wi-Fi, Full Web Browser, DLNA
•Резолуција: 1920x1080, Edge LED, , Dual Core CPU, MicroPixelControll
•200Hz MCI •Cinema 3D
•Real Cinema 24p
•2D/3D конверзија, Dual Play, 3D Depth Controll
•SmarthPhone remote support, MHL, Miracast, 2nd Screen, NFC, WiDi
•Dolby Digital, Dts, Virtual Surround Plus, 3D Sound Zooming
•3xHDMI 1.4, PC in, Scart, Component, RGB in, LAN
•3xUSB 2.0 (JPEG, MP3, AAC, DivX HD)
•PVD, USB Rec, Timemachine II
•DVB-T/C/S2 MPEG-4

цена - 41 999 ден.

Во Нептун едино што ми кажаа беше - овој вториов имал интернет.So what?
Најверојатно има подобар квалитет на слика,подобро 3D ама што ќар ако имало на него интернет не сфаќам?
И првиот можеш да го приклучиш на PC и ете ти интернет.

Генерално вториот е бајаги нашминкан со сите нови карактеристики, но она што е најбитно е што и покрај се вториот има двојно повеке херци од првиот (првиот реално има 50 херци, вториот 100) што е многу битно за квалитетна слика и дуал кор процесорот го прави побрз што е фино, но не дека па којзнае колку ќе го искористиш. И како што рече ако приклучиш PC ке завршиш работа. Генерално вториот е подобар, ако можеш да си го дозволиш. Ако не, и вториот брка работа

Мислам подобар телевизор од LG LA серијата нема, дома го имам LA660 и презадоволен сум сите функции се одлични MagicRemote, Voice Control, NFC, Local Dimming а од Smart опциите и не сум баш задоволен некогаш знае и да закочи цел телевизор па да треба да го исклучиш и да чекаш од ново да стартува :D

Local Dimming на ЛГ е за никаде во споредба со Самсунг, па и Филипс... реално и тестирано

Вака, еден другар ми рече дека имало проблем со web browserot т.е дека неможе да стримува филмови или други видеа преку него.. Знам дека и предходните модели имаа проблеми со flesh playerot односно не дозволуваа апгрејд на повеќе од осмата верзија.. Дали некој е запознаен со овој проблем и дали знае дали постои некакво алтернативно решение ?

Вака, еден другар ми рече дека имало проблем со web browserot т.е дека неможе да стримува филмови или други видеа преку него.. Знам дека и предходните модели имаа проблеми со flesh playerot односно не дозволуваа апгрејд на повеќе од осмата верзија.. Дали некој е запознаен со овој проблем и дали знае дали постои некакво алтернативно решение ?

Јас немам проблем со тоа сеа на одредени страни да каде треба и јава plug-in колку што пробав на некој сајтови вклучуваќи го и maxtv е во ред :)

ахам, ај само ако сакаш провери и на filmovizija.com , а тој јава плагин неможе мануелно некако да се спушти и да инсталира така ? Само доколку они автоматски не го апдејтираат браусерот..

ахам, ај само ако сакаш провери и на filmovizija.com , а тој јава плагин неможе мануелно некако да се спушти и да инсталира така ? Само доколку они автоматски не го апдејтираат браусерот..

Не работи филмовизија Ludak мислам дека е како што треба :) Проверено филмовизија прави проблем со Java-та

Имам lg la640s. бев приклуцен на локалната кабелска и немав проблем со дигиталната слика. Сега сум на Телекабел и дигиталните ми сецкаат по малку , зависи од фрекфенцијата, макар што сигналот е над 80 %. Пробав со друг телевизор и нема проблем, од телекабел донесија и ресивер , преку ресиверот не сецка ништо. Нешто е најверојатно со телевизорот. Некој ако има сличен проблем нека пише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom