Нова Volga!

Ne izgleda uopshte losho!
Pogotovo za tie pari shto gi spomna i toa shto nudi...Volgava e i te kako konkurentna.
Interesno,interesno...

Искрено дизајнот ко да е правен за амерички пазар, далеку од лош ама таков впечаток ми остава.

Stranicno mnogu potsekja na linijata na prethodniot toyota avensis,od napred farovite i maskata licat na hundai a od posadi si e cist chrusler.
Ali za tie pari...e povekje od odlicna kola.

Којзнае колку би коштала на наш пазар и дали воопшто би ја имало? Инаку би била добра конкуренција. Сепак возило од средна класа е, а и изгледот е одличен!

леле коа ќе се сетам у Грузија коа бев пред 5-6 години ...абе Волги на секој чекор....ама се знае руска зделовка :) мора да се вози....

а искрено коли со мадинња....можеш комотно вол да пикнеш внатре.

А еве линк како се прави хибрид од БМВ и ВОЛГА.....импресија wooowww

BMW_Volga_Roadster-7.jpg

klik tuka

Колава изгледа сосема прифатливо, според наведените карактеристики сосема е ок, а цената е да се искинеш од смеење...во дилема сум само оклу тоа како ќе изгледа кај овој модел завршната обработка која е катастрофално лоша се до ден денес кај автомобилите од некогашниот источен блок.

Мислам дека и тука ќе има напредок пошто техничари и инженери од Волга беа неколку месеци на обука и усовршување во Крајслер, Америка. Секако нема да биди на ниво на западна европа но не би требало ни да биди на ниво на Нива и Самара (зборувам за тапацири, пластики, рачки...)

Вака, на прв поглед изгледа супер!
И мене, како и многумина, ме интересира каква ќе биде завршната обработка.
Волга, сама по себе е за класа погоре од Лада во квалитетот на изработка, уште од времето.
Но, верувам дека ветриштата на промените ја оддувале и таа шлампавост и непрецизност.
А, искрено, би возел една ваква :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom