Нов LED TV, помогнете во изборот.

• Креатор на темата Креатор на темата kostov7jk
  • Време на започнување Време на започнување

Кој бренд за LED TV би преопрачале

• Sony

Гласови: 5 20,8%
  • Samsung

Гласови: 6 25,0%
  • LG

Гласови: 10 41,7%
  • Philips

Гласови: 3 12,5%
  • Друг

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    24
Член од
8 јуни 2010
Мислења
83
Поени од реакции
16
Здраво другари, кога го купував PC-то од голема помош ми бевте, сега ќе Ве молам за помош околу нов ТВ.
Спремен сум да дадам 35.000 мкд
Сакам LED, 42+ инчи (46 или 48 би било идеално), Смарт и 3Д не ми требат бидејќи ке имам врзано PC на него.
Изборот на брендот би го ставил меѓу Sony и LG.

Ме занимаат вашите искуства и мислења. Некако за око ми падна ова
http://tehnomarket.com.mk/products/09135376/sony-kdl-48w585bbaep

48' ама само 100Hz :/

Поздрав! :свиркам:

Било кој IPS модел на Panasonic, или LG.

Еве, овој како за почеток.

Било кој IPS модел на Panasonic, или LG.

Еве, овој како за почеток.
Разбирам дека поенатата ти е IPS >> TN ама една ластовица не прави пролет.
Башка што некогаш IPS от може да е толку ефтин што TN ќе вади поубава слика од него.

Од искуство - самсунг пружа најдобри смарт опции - филипс има најдобра слика.

А најубаво да видиш за тие пари што се нуди низ продавниците и да си носиш со тебе добра снимка од филм (не мора цел - само нека има добра снимка да не е некој RIP со накрцана пикселажа) и направи си споредба.

Разликите за не тренирано око можат да бидат занемарливи така да на крај може решавачки фактор да ти се тук таму некоја опција или дизајн.

Башка со IPS такса refresh rate :)

Разбирам дека поенатата ти е IPS >> TN ама една ластовица не прави пролет.
Башка што некогаш IPS от може да е толку ефтин што TN ќе вади поубава слика од него.

Од искуство - самсунг пружа најдобри смарт опции - филипс има најдобра слика.

А најубаво да видиш за тие пари што се нуди низ продавниците и да си носиш со тебе добра снимка од филм (не мора цел - само нека има добра снимка да не е некој RIP со накрцана пикселажа) и направи си споредба.

Разликите за не тренирано око можат да бидат занемарливи така да на крај може решавачки фактор да ти се тук таму некоја опција или дизајн.

1. Никогаш.

2. Не постојат тн телевизори. Само VA/MVA/C-MVA/IPS....

3. Самсунг е преценета фирма кога се работи за монитори/телевизори. Ако смарт функциите се приоритет тоа е друго, на за квалитет на приказ не.

Panasonic гази во последниве 2/3 години со своите Alpha IPS модели, било кој нивни IPS или на LG од класата на + 500 евра, е одличен телевизор, освем ако не ти се падне фаличен. Цела Viera IPS серија е одлична, нема утка, лично сум видел над 4 Viera модели со IPS панел од различни класи 450 - 730 евра, и сите биле бомбона, поготово за парите. Panasonic направи револуција кога почна со продажба на Alpha IPS модели по багателни цени...

Samsung се ствар на минантото, освем плазма од нив друго не би допрел. Филипс исто така просечен бренд, но имаат по некој ок модел.

Фала дечки, некој збор за Sony, и моделот што го спомнав?

Нема поента да се дебатира за други модели, затоа што нудат помалце за парите, ова ти е како да ти нудат Хонда Акорд, и Ибица за иста цена. Што ќе земеш?

Panasonic само еден модел најов online, и тоа е 40к+
Нешто слабо IPS модели има ?

IPS моделиве даваат далеу подобра слика од другиве јас конкретно имам LG LA660 сликата е врв!

каде би пазариле Техномаркет или Нептун, искуства со пост-пордажен сервис и слични заебанции?

Се експерти, да ви дадат два различни панела нема да познаете кој е кој :)

Оди во салон, види на лице место кој ти прави највеќе мерак и земај го. Работи шо треба да ги пазиш се црната боја колку е темна, контрастот (ако ти е во светла просторија ќе ти значи), смарт опции и димензиите, се друго можеш да занемариш.

Другари што можете да ми кажете за вградениот сателитски рисивер во телевизорот? Што ми треба за да гледам сателитски канали, дали некој користи на тој начин сателитска и се останато шо ќе ви текне за тоа... Поздрав и фала :-D

Другари што можете да ми кажете за вградениот сателитски рисивер во телевизорот? Што ми треба за да гледам сателитски канали, дали некој користи на тој начин сателитска и се останато шо ќе ви текне за тоа... Поздрав и фала :-D
Мене сите до сега ми рекоа дека не се исплатело демек била скапа таа картичката за годишен план .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom