Носење крзно

• Креатор на темата Креатор на темата Catching Fire
  • Време на започнување Време на започнување
Да не продолжуваме понатака, ќе забегаме. Носењето крзно не е наменето за преживување. Си стојам на своето.

Стој си, ми е гајле. Али не се дрзнувај да навредуваш други членови, особено не кога мислењето на кое толку цврсто стоиш се потпира на лицемерие.

Стој си, ми е гајле. Али не се дрзнувај да навредуваш други членови, особено не кога мислењето на кое толку цврсто стоиш се потпира на лицемерие.

Ова е форум и он има право да се дрзнува како што сака.А ако има поголема глупост и навреда од некоја што пред сликата на живи одрани ракуни вели "Крзно. Ммммммм Поубаво чуство нема, кога ќе го облечеш, ќе го почуствуваш колку е мазно и меко, колку топли."
А во врска со лицемеритето, не верувам дека додека пишува на форумов носи крзнена бунда.

Ова е форум и он има право да се дрзнува како што сака.А ако има поголема глупост и навреда од некоја што пред сликата на живи одрани ракуни вели "Крзно. Ммммммм Поубаво чуство нема, кога ќе го облечеш, ќе го почуствуваш колку е мазно и меко, колку топли."
А во врска со лицемеритето, не верувам дека додека пишува на форумов носи крзнена бунда.

Баш и нема право да се дрзнува како што сака, ама ајде и тебе нека ти биде.

Лицемерието да се мереше само според постапките извршени во моментот на дискусијата, воопшто немаше ни да постои.

Не ми е јасно зошто ги квалификуваш другите дека ги злоупотребуваат животните, а самиот најверојатно возиш кола или велосипед, миеш заби, переш коса, користиш желе за слатки или гумени бонбони... Бројките за медицински експерименти и за друга намена (во другата тема) стојат, па ме интересира која е целта на Пета и дали сте сериозни со оглед на тоа што и ти и тие сте корисници на медицнските истражувања и на ред продукти каде се користат животински производи, директно или индиректно.
тоа е нејзино право, барем е искрена дека и се допаѓа. И мене ми се допаѓа и кожа и крзно, тоа е мое право.

Не ми е јасно зошто ги квалификуваш другите дека ги злоупотребуваат животните, а самиот најверојатно возиш кола или велосипед, миеш заби, переш коса, користиш желе за слатки или гумени бонбони... Бројките за медицински експерименти и за друга намена (во другата тема) стојат, па ме интересира која е целта на Пета и дали се сериозни со оглед на тоа што и тие се корисници на медицнските истражувања и на ред производи каде се користат животински производи.
тоа е нејзино право, барем не е лицемерно.

Само претерано одвратно.Подобро да оди со лицемерие, отколку да се "подигрува" на животни кои којзнае колку страдале.Дерење жив знаеш,неможам да си замислам полошо.

А во врска со тоа што велиш дека ги квалификувам другите,ти објаснив и во предходната тема неколку пати ама ај колку за другите, уште еднаш еве.Не квалификувам јас никого нити пробувам некого да убедам.Тукушто постирав на човек кој рече дека јадел пилешко и,и покрај тоа што јас сум веган тоа е негов избор.Целта на одредени луѓе е колку што може помалку да наштетуваат на животите.Тоа е се.А целта на овие теми е да презентираат информации.

Ја знаеме каузата на групите за права на животни.Тие се обидуваат да се стават во заштита на животните.Прашањето е која е твојата цел.Дури и оние кои заработуваат навистина од убивањето на животни си ја бранат само својата гранка ама ти си во одбрана на сите овие гранки, па дури и дерењето живи ракуни.

Уште еднаш целта е да се презентираат информации па секој нека одлучува како сака.

Само претерано одвратно.Подобро да оди со лицемерие, отколку да се "подигрува" на животни кои којзнае колку страдале.Дерење жив знаеш,неможам да си замислам полошо.
А што со тоа што користиш паста за заби во која најверојатно има животински производ, желе, бел шеќер, шампон, се возиш во автобус чии гуми имаат делови од мртви животни...или вакцини и лекови кои се користени врз животни кои стопосто не преживеале од нив? Дали тоа не е лицемерно?

Знаеш ли колку глупо делува кога од страна гледаш лицемерие ?
На вака ситуиран дечко како што си ти не би му претставувало проблем да вдоми 1000 кучиња скитници а сепак избрал да се треска од земја по форуми и самиот себе си да се убедува дека прави нешто корисно, епа не е така зтоа и сите ви се потсмеваат не на каузата туку на глупавоста и на начинот кој што се обидувате едно да наметнете како одвратно грозно и неморално а од друга стрна да игнорирате се што не ви одговара и не ви оди во прилог.
ОДВРАТНО е лицемерието и глупавоста, одвратен е ставот дека баш ти и таквите ко тебе се замислуваат дека се на повисоко ниво на свест од сите останати само атоа што сте изгледале две три видеа на јутуб пласирани од исти такви лицемери.
НЕ СИ ништо попаметен ништо подобар од било кој рандом човек на планетава , тоа дури и те става на подолно ниво , те прави лажго,слаб карактер,безидејник кој што не знае што со себе си па одбира некоја бесмислена кауза и се убедува самиот себе си дека прави нешто битно.
У КРАТКИ ЦРТИ И ПЛАСТИЧНО КАЖАНО ШУПАК а шупаци никој не сака нити пак ги почитува.

А што со тоа што користиш паста за заби во која најверојатно има животински производ, желе, бел шеќер, шампон, се возиш во автобус чии гуми имаат делови од мртви животни...или вакцини и лекови кои се користени врз животни кои стопосто не преживеале од нив? Дали тоа не е лицемерно?

Ти одговорив на ова со надополнување на предходниот пост.Патем темава е крзно и ти се обиде да ја однесеш во вегетаријанство/веганство.Толку од мене за вегетаријанството,темата е носење на крзно.

Ја знаеме каузата на групите за права на животни.Тие се обидуваат да се стават во заштита на животните.Прашањето е која е твојата цел.Дури и оние кои заработуваат навистина од убивањето на животни си ја бранат само својата гранка ама ти си во одбрана на сите овие гранки, па дури и дерењето живи ракуни.

Уште еднаш целта е да се презентираат информации па секој нека одлучува како сака.
пак судиш без основа. Ова веќе наликува на детска работа, како и борбата на Пета со некоиси ветерници...да се бориме за краповите во Преспанско и пангите во Кинеско Море. Но да се бориме и против тракторите и комбајните и против одгледувачите на пченка кои годишно убиваат повеќе зајци, лисици, ракуни и глодари отколку што јас цел живот можам да изедам месо, дури и секој ден да јадам. А таа пченка е на менито на веганите.

пак судиш без основа. Ова веќе наликува на детска работа, како и борбата на Пета со некоиси ветерници...да се бориме за краповите во Преспанско и пангите во Кинеско Море. Но да се бориме и против тракторите и комбајните и против одгледувачите на пченка кои годишно убиваат повеќе зајци, лисици, ракуни и глодари отколку што јас цел живот можам да изедам месо, дури и секој ден да јадам. А таа пченка е на менито на веганите.

Како и да е Lurtz повеќе пати ти објаснив и немам повеќе што да ти кажам,се е напишано во последниот пост,како и едно десетина пати пред тоа.Доколку одлучуваш да ги игнорираш одговорите тоа е твоја работа.Што се однесува до мене јас се повлекувам од конверзацијата со тебе зошто доволно време посветив на објаснување исти работи.

Нема потреба, учествував единствено заради непотребните критики врз некого кому крзното е меко, убаво и софистицирано. Не ви се мешам повеќе затоа што не гледам што понатаму ќе се докажува.

За какво лицемерие зборуваш? Мене само мислењето ми беше одвратно, напишав и така мислам сеуште. Исто така на оној идиот погоре му посакувам да биде нечие крзно или бунда, да топли некого.

За какво лицемерие зборуваш? Мене само мислењето ми беше одвратно, напишав и така мислам сеуште. Исто така на оној идиот погоре му посакувам да биде нечие крзно или бунда, да топли некого.
Само затоа што сакам и ми се допаѓа крзното сум идиот? :pos:
Ма дај немој да ме заебаваш бре. Вие „бранителите“ и „грижобрижниците“ на животните, сте се запрашале ли колку луѓе умираат дневно, од глад, од болести, од измачување, силувања, војна? Дали ти лично си се запрашал и си помислил на тоа? Доста ми е од глумење лудило за некаква кауза за животните, кога ВИЕ не сте ни помислиле на другите луѓе. Ако веќе си толку загрижен, почни од луѓето, на некој начин и ние сме животни. Пробај на овие „животни“ да им помогнеш.
Животните се начин, преку кој ние ЛУЃЕТО преживуваме. Секогаш било така и секогаш ќе биде така. Па не знам колку кампањи и да направите против нивно „измачување“.
И ако не знаеш да водиш дискусија, не вреѓај. Полесно и подолно од тоа нема. Само ја покажуваш така својата слабост, неукост и простотија која и повеќе од очигледно ја поседуваш.

Само затоа што сакам и ми се допаѓа крзното сум идиот? :pos:
Ма дај немој да ме заебаваш бре. Вие „бранителите“ и „грижобрижниците“ на животните, сте се запрашале ли колку луѓе умираат дневно, од глад, од болести, од измачување, силувања, војна? Дали ти лично си се запрашал и си помислил на тоа? Доста ми е од глумење лудило за некаква кауза за животните, кога ВИЕ не сте ни помислиле на другите луѓе. Ако веќе си толку загрижен, почни од луѓето, на некој начин и ние сме животни. Пробај на овие „животни“ да им помогнеш.
Животните се начин, преку кој ние ЛУЃЕТО преживуваме. Секогаш било така и секогаш ќе биде така. Па не знам колку кампањи и да направите против нивно „измачување“.
И ако не знаеш да водиш дискусија, не вреѓај. Полесно и подолно од тоа нема. Само ја покажуваш така својата слабост, неукост и простотија која и повеќе од очигледно ја поседуваш.

Еве ме направи прост и неук, иако мора да признам дека воопшто и не ми значи. Тоа што водам грижа за животните и не ми се допаѓа човечката себичност не значи дека не водам грижа за луѓето.

Ти ли најде да ми кажеш дали водам грижа за луѓето или не, ниту ме знаеш ниту ме познаваш. Крводарител сум, често донирам и учествувам во донаторски акции за оние кои им треба и од се срце помагам на таква категорија на "животни". Никако не можам да ја сфатам твојата аналогија дека ако сакам и помагам на животни не сакам луѓе, ама нема врска, најмалку форумот е место кадешто треба да ти докажувам.

Инаку да ги мразам оние кои носат крзно заради софистицираност, лисица заради тоа што ќе им биде потопло или пак ловат заради лична сатисфакција и чепатење... Е на таквите никогаш не би им помогнал.

И премногу е јасно за какво лицемерие зборувам. Се паѓа у несвест ако некој спомне крзно, а се заборава на се друго што е произведено од животинска кожа на пример.

Ако веќе си толку јак на навреди за луѓето на кои им се допаѓа крзното, тогаш ти самиот би требало да бидеш апсолутен пример за човек кој го живее својот живот комплетно посветен на правата на животните. Тоа би значело дека ништо што ти користиш во секојдневниот живот не е произведено на штета на животните, дека не конзумираш ама баш никаква храна од животинско потекло, дека не користиш козметички препарати кои биле тестирани на животни и уште мал милион примери.

Ова вашево фанатично лобирање против крзното како моден аксесоар е како препишано, плитко и без реална поента и нема никаква основа - освен жално што било за животните. Ако ти е жал за животните - жали ги до крај, а не само таму каде што ти одговара.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom