Носење крзно

• Креатор на темата Креатор на темата Catching Fire
  • Време на започнување Време на започнување
Море како добро би ми дошло едно вакво капче сега за зимава.
images

Не да велат не било во мода, не да било сељачки,не на некој не му се бендисвало, не греота биле зајаците, анима мунди на глава ако сакат нека застанат, око нема да ми трепни.
100% природно зајачко крзнo, а јас секогаш тврдам дека природно си е природно посебно кога се работи за крзно.

И премногу е јасно за какво лицемерие зборувам. Се паѓа у несвест ако некој спомне крзно, а се заборава на се друго што е произведено од животинска кожа на пример.

Ако веќе си толку јак на навреди за луѓето на кои им се допаѓа крзното, тогаш ти самиот би требало да бидеш апсолутен пример за човек кој го живее својот живот комплетно посветен на правата на животните. Тоа би значело дека ништо што ти користиш во секојдневниот живот не е произведено на штета на животните, дека не конзумираш ама баш никаква храна од животинско потекло, дека не користиш козметички препарати кои биле тестирани на животни и уште мал милион примери.

Ова вашево фанатично лобирање против крзното како моден аксесоар е како препишано, плитко и без реална поента и нема никаква основа - освен жално што било за животните. Ако ти е жал за животните - жали ги до крај, а не само таму каде што ти одговара.

ОК продолжи си понатака, искрено и не гледам поента во нашата дискусија. Да искрено жално ми е кога некој гледа низ што се треба да помине за да стигне крзното до крајниот потрошувач и притоа си вели супер, така треба да биде. Што се однесува до останатото што го спомена: If you don't know me, don't judge me.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom