нокиа н95 vs сони ериксон в880

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување

нокиа н95 или сони ериксон в880

• н95

Гласови: 8 88,9%
  • в880

Гласови: 1 11,1%

• Вкупно гласачи
    9
  • Гласањето е завршено на .

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
нокиа н95 е има платформа на сумбијан,со подржка за бежична мрежа Wi-Fi,GPRS,EDGE,HSDPA и Gps навигација.податоците ги меморира у sd card со капацитет од 1 гига, а освен а освен приказот на видео содржините ,има и вградени звичници и камера со 5 мегапиксели :vozbud::vozbud::vozbud:,со оптика Carl Zeiss и автофокус.има лизгачки дизајн.се отвара на две страни од кои на едната има нумеричка тастатура ,а на другата типки за контрола на мултимедиални содржини .има и негативни страни со тоа што слабо држи батеријата. цената е околу 750 долари во америка.

сони ериксон в880 има 2 мегапикселна камера 1 гига меморија 256 000 бои има медиа плеар мп3 со многу добри звучници,но не е добро тоа што копцинјата се многу мали .:toe:

Abe kakov erikson za k*r ne go biva pa kamo li da se sporeduva so N95. Nokia brat samo toa e telefon a N95 e eden od najdobrite tel, multimedia kompjuter.

ама в880 е многу тенок за разлика од нокиа н 95 ама сепак тоа не претставува никаков проблем:toe:

Мислам дека уште пред да ја отворам темава и да ја прочитам се знае кој би победил нели? и мислам дека темава е глупа!!!

Кажи ми кој е будала ако му нудат Н95 и W880 да го одбере послабиот? некој СониЕриксон фан?? мислам дека и тие би се откажале од сонито...

Оти ако ја имаш нокиата и ја продадеш со истите пари 3 сониериксони ке си купиш...

да ама и сони ериксон држи цена мислам дека е околу 500 евра

нели го критикувасе н95 несо не ти се свигал ова она па ај сеа кртикувај некој од овие два п.с. Necrophilia

Stef:] напиша:
да ама и сони ериксон држи цена мислам дека е околу 500 евра

Шо збориш бе? какви 500 евра? јас моментално го немам, во германос го имаат али сите знаат дека германос има астрономски цени за некои мобилни, посебно кога се работи за премиера на телефонот како пред месец ипол за Н95 кога ја даваа 1400 евра а уствари не знаеа ни како изгледа телефонот.

Според функциите што ги има телефонов е обична копија на ДБ2020 платформата т.е. копија на К610 само што има појака мемориска...
п.с. К610 е некои 180/170 евра.

К800 според мене има појаки функции од W880... а сепак К800 е на ново 260/70 евра.

тука се согласувам за тоа со к610 ама и на к610 мозе да му се стаи појака мемориска а иначе к800 е бомба мислам дека најдобар телефон што го напраиле

тука се согласувам за тоа со к610 ама и на к610 мозе да му се стаи појака мемориска а иначе к800 е бомба

Па тоа и ти кажав во мојот претходен пост дека разликата е можеби само малце хардверска и мемориска картичка т.е. појачана меморија.

бај д веј W880 има само 16мегабајти своја меморија!!!

а еден гига М2 е некои 50/55 евра.

во секој случај очекувам и од другите членови и критики и гласање...

Како и да е не верувам дека ке има појке од 2 гласа за W800 и тоа за него ке гласаат луге што го купиле тој телефон а не слушнале дека Н95 има многу подобра и платформа и функции.

картицката бесплатно ја дааваат таа од 1 гига заедно со телефонот кога ке го купис
мислам

картицката бесплатно ја дааваат таа од 1 гига заедно со телефонот кога ке го купис

Пак ти мене не ме сфакаш.

Јас ти вика телефонот е копија на К610 што у превод би значело купи си мемориска од 1гига и ке имаш нешто слично како W880 разлика е малце хардверски дизајн и потешко да најдеш делови... се разбира чим е потешко во превод значи по поскапо.

п.с. еве ти ја разликата ѕирни Тука!

п.п.с. Дури W880 е поголем од К610!!!

Откако ја направи разликата помегу овие два телефони!

дали би дал 200/300 евра појке, според тебе за W880 да имаш???

мислиш к610 е поголем од в880

не би дал ама глупи се оние кренале цени како од дијамант како да е телефонов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom