Nokia N80

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Денес си порачав Nokia N80, па би сакал да ве запрашам за мислење за него.
Еве слики

Технички карактеристики

Димензии95x50x26 мм
Teжина134 g
БатеријаLi Ion 820 mAh
Време на разговордо 3 часа
Време на мирувањедо 190 часа
GSM Band850 / 900 / 1800 / 1900 / UMTS
Дополнителни карактеристики
Вибрации.....Да
Полифонија....Да + MP3
Меморија....40 MB внатрешна + 128 MB мемориска картичка
Екран....TFT 262,000 бои
Камера....3 Mpixel камера +видео
Мобилен интернет....Да
Трансфер на податоци....Да
Bluetooth....Да
Infrared....Да
MMS....Да
FM Radio....Да
Други функции....Symbian софтвер; WLAN

Еве што вели и официјалната страна на Nokia за овој апарат, тука

Уште би сакал доколку знаете некои трикчиња, менување на софтвер и сл. за овој телефон, да пишите, како би го персонализирал телефонов.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
drugarka mi ima vakov i super e mnogu e dobar... :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ај пиши цена и од каде го нарача

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
mRnO напиша:
Ај пиши цена и од каде го нарача
Цени - Космофон
24-месечен пост-пејд договор 29.490 ден
12-месечен пост-пејд договор 30.990 ден
Пост-пејд 33.990 ден
Цена на телефон 35.490 ден
Јас го порачав преку ИМПУЛС, бидејки договорот со Космофон ми е преку нив.

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Ај некој кој има ваков телефон или некој од иста серија, да ми пише подесувања за GPRS. Сакам да се поврзам и работам на интернет дирекно од мобилниот, не да го користам како модем за PC (бидејки тоа пробав и работи). Единствено не сака да се поврзе дирекно на интернет за сурфање.
Кога треба да се поврзи со некоја страна ми ја јавува пораката:
No gateway replay?
п.с. Услугите GPRS и MMS ми се активирани од операторот.
плс хелп :se_ molam

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Иди на iphone-forum.org зачлени се и симињај си ги сите програми излезени за Symbian платформата

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Најдов.:aplauz:
На некој ако му треба, нека пиши слободно.
Телефонот сам си ги симна сите пристапни точки, ама од мрежета на Мобимак, за Космофон изгледа немаат таква услуга (иаку сум претплатник на космофон, се конектира пеку мобимак????).
Сепак, сега функционира и си извадив, преку мобилен, софтвери од страната на нокиа.

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Sega pisuvam od mobilen.

Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
A zosto ne koristis WIfi koga imas takva kartica na nego :)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
iceman напиша:
A zosto ne koristis WIfi koga imas takva kartica na nego :)
Н80, нема таква картица туку таков модем телефонот во функции си е закон, има ептен јаки ствари може да се каже до сега најмокната нокиа не само поради камерата, има мали негативности во дизајнот и големината, проблеми со батеријата и софтверот али со тек на време ке се навикнеш, иначе немој да се чудиш пред нова година да биде Н80ската околу 350 евра оти сега е накај 550 можда и помалце се очекува нагло да падне крај на септември пошто татко ми ке донесе некои 70 комада и тој еден Марјан околи 200 комада ке растурат моментална цена во Дубаи на големо е околу 440 до септември веруј ке падне и тоа ептен!

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Е ако де, ќе купат повеќе луѓе, па ќе имам со кого да разменувам искуства за него.
Сега засега од странски форуми збирам информации и ставам софтвери.
Само ова е нова серија на софтвер OS9.1 и за него сеуште нема доволен број на апликации :toe:, како за другите синбиан телефони.
Што се однесува до стабилноста, знае да се укочи понекогаш, само не сакам да го флешувам сеуште, додека не најдам некој што го правел тоа и порано, за да не го “зафркнам“ нешто.
Се на се: премногу сум задоволен од „телефончево“ (за некој месец кога ќе излезат и други апликации, ќе бидам уште позадоволен):zlo:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
se naogaat app za S9.0 isti se ko sony ericsson p910 a mislam deka i nekoi do s60 ke primaat ako ja imaat taa platforma.. msilam so fleshuvanje nema nisto da ti pomogne, slicen efekt ke postignes i so format dokolku ti e virusiran ili imas nekoi trojan app sto go kocat eve ti sifra *#7780# za full reset i *#7370# za format... flash ke ti pomogne samo dokolku ima T-Mobile platforma ili orange, vodafone znaci ako ne e originalen softwer a ti preci sto e na druga firma zasto se desava na Vodafone softverot da neke mp3jkite da gi stava za zvonenje itn...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ako saks flashiranje kontaktiraj me na alfamobil@on.net.mk ali mislam deka nema veze.. uste ti e rano a i ne postojat uste dlaboki virusi za S90 da receme da ti sjebe eEprom ili sl...

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Супер е телефончето, моментално е најмоќна Nokia. И јас планирам да земам, чекам уште малце да падне цената :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom