Nokia N73 vs Nokia N80 vs SonyEricsson K800

К800 vs N73 vs N80

• SonyEricsson K800

Гласови: 8 32,0%
  • Nokia N73

Гласови: 12 48,0%
  • Nokia N80

Гласови: 5 20,0%

• Вкупно гласачи
    25

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Sk8eR_BoY напиша:
Не ми е јасно зосто е ставен к800 во оваа конкуренција кога во ниеден статистички податок не е сличен на останатите два. тој треба да се споредува со нокиа 6600, 6630 .... :pos2:
:zver:
Иста им е камерата на К800 и 6600? исто мегапискели имаат, иста леќа, двата имаат автофокус, свата имаат ксенон блиц.
Двата имаат исто бои на екранот, двата имаат иста резолуција на екранот, двата имат исти звучник, двата имаат блутут 2.0............

Еј абе заборавив дека Н80 има 1.2 блутут а Н73 има 2.0:baeh:

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Moj favorit e N73, top telefonce i po eleganten e od N80 i potenok i polezi na raka. Sony errikson nikako vo sporedba so nokia. Samo Nokia i nisto drugo. No sepak N95 mi e najtop telefon, i edvaj cekam koga ke go zemam.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Sk8eR_BoY напиша:
Не ми е јасно зосто е ставен к800 во оваа конкуренција кога во ниеден статистички податок не е сличен на останатите два. тој треба да се споредува со нокиа 6600, 6630 .... :pos2:
Според мене К800 вади многу подобра слика од Н80, не само за да ја гледаш на компјутер туку утре да отидеш да ти ја развијат нема да напраат некоја голема разлика дали е од дигиталка или од мобилен...

еве ти компарација...

K800_vs_N73

K800_vs_N80

напротив Н80 има верзија на блутут 1.2 а к800 в2.0
ако на темава го напиша постов само за да биде интересно и мислиш дека е смешна компарацијата и дека сум идиот што не сум ја ставил во чек дис аут, тогаш нема потреба да ја отвараш повеке... ниту да пишуваш во неа.

п.с. Нокиа ставаат Карл Зејс леки... претходно ставаа од наочари оптика...
СониЕриксон одсекогаш ставале сони леки, исти како на фотоапаратите од фамилијата на DCS... можеби ви текнува како изгледаше првиот мобилен телефон со камера на сониериксон?

вади бољи - кога мислам на бољи значи чиста! слика од било која друга вга камера.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
armin06 напиша:
E ne ste go stajle D900 a dve Nokii ste stajle.:(
сакав да го стаам, но знаев дека освен ти никој друг немаше да гласа за него.

Башка и покрај тоа што го мразат К800 што има бољи д900 од него?

ако го стаев и самсунгот во анкетава ке ме банираа... :pos2: :pos:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
@Мистичен
Не ми одговори колку дена ти држи батеријата. И ако ти е уклучено WiFi-то колку време може да издржи?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
@Мистичен имаш Н80? оти знам 9300та нема вифи, има 9300и со вифи... или јас сум збунет?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Necrophilia напиша:
сакав да го стаам, но знаев дека освен ти никој друг немаше да гласа за него.

Башка и покрај тоа што го мразат К800 што има бољи д900 од него?

ако го стаев и самсунгот во анкетава ке ме банираа... :pos2: :pos:
Nema dzojstik:helou:

Член од
30 април 2007
Мислења
17
Поени од реакции
0
realniot test e Samsung D900 , Nokia N73 i SE K800i....gi testiraat radi kamerite (3.2 mpix ) i site se tuka nekade samo Sony-to e malce podobar ,...
zaradi autofocus i Xenon flashlight

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
NOKIA n80 би го земал затоа што има symbian оперативен систем.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Alucard напиша:
realniot test e Samsung D900 , Nokia N73 i SE K800i....gi testiraat radi kamerite (3.2 mpix ) i site se tuka nekade samo Sony-to e malce podobar ,...
zaradi autofocus i Xenon flashlight
Се читаш што пишуваш?

СониЕриксонот има Сони Лека, незнам колку си внесен во технологијава, но иди во Хоби форумот и има таму за фотографирање теми, прашај некој поискусен да ти каже што значи мобилен телефон со Карл Зејс лека да имаш или уште подобро камера со карл зејс лека. т.е. Зејс леките се и едни од најдобрите леки и за наочари а уште појке за камери камери.

Мислам дека анкетава е одлична. Ако мислиш дека мегу нив фали Самсунгот Д900 да го вброиме отвори друга анкета.
Како и да е од 3 мегапикслениве 3г телефони мислам дека самсунгот има најлоши опции. Кажи ми што има подобро Д900 од Н80? или од Н73? или од К800???

Самсунг лека и флет кабел?

Chejo напиша:
п.с. И Н73 има...

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Chejo напиша:
neznam kolku si zapoznaen ama btw i n73 ima symbian

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
BEZSTRASNIOT напиша:
neznam kolku si zapoznaen ama btw i n73 ima symbian
прочитај го мојот претходен пост.

последните два реда.

Член од
30 април 2007
Мислења
17
Поени од реакции
0
Necrophilia напиша:
Се читаш што пишуваш?

СониЕриксонот има Сони Лека, незнам колку си внесен во технологијава, но иди во Хоби форумот и има таму за фотографирање теми, прашај некој поискусен да ти каже што значи мобилен телефон со Карл Зејс лека да имаш или уште подобро камера со карл зејс лека. т.е. Зејс леките се и едни од најдобрите леки и за наочари а уште појке за камери камери.

Мислам дека анкетава е одлична. Ако мислиш дека мегу нив фали Самсунгот Д900 да го вброиме отвори друга анкета.
Како и да е од 3 мегапикслениве 3г телефони мислам дека самсунгот има најлоши опции. Кажи ми што има подобро Д900 од Н80? или од Н73? или од К800???

Самсунг лека и флет кабел?

п.с. И Н73 има...
Задржај си ја суетноста за тебе...како прво Карл Цајс леката на Н73-ката не е толку голема закана за К800-ката,...точно дека за некоја минимала нокиата за камера е појак ама пак во спротива батеријата и брзината се поголеми кај Сонито. За перформансите на брзината разгледи резултати од JBenchmark помеѓу N73-kata и К800-ката.Единствено к800-ката на слабо светло подобро се покажува. А н80-ката пак уопште нема Цајс лека....а знам убаво каква леќа е цајс од причини што 4 години користам Sony DSC F717-ka.... а го тестираат Д900 наместо Н80-ката заради различност на тестовите.... Патем Самсунгот има доста солидна камера. Извини вака ама не сум баш невнесен во технологијата :)

http://www.gsmarena.com/3mp_test_nokia_n80_se_k800-review-79.php
http://www.gsmarena.com/n73_d900_k800_photo-review-102.php
http://www.phonearena.com/htmls/3-megapixel-camera-phones-comparison-D900-K800-N73-N80-N93-review-r_1520-p_1.html

Што се однесува до опции се согласувам дека самсунгот има најслаби и дека нокиите се примарни во таа категорија заради Symbian-от.
Ама пак кога ке земеш во предвид цените цените, тогаш ке видиш кој телефон најмногу ти одговара. А мегу n73 i n80, мислам дека symbian-от на н73-ката (трета ревизија) е далеку постабилен од оној на н80-ката.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
во секој случај, со твојот претходен пост автоматски докажа дека Н73та е бољи од К800, Н80 и дека со самсунгот Д900 не конкурираат Н73 и К800 кога се збори за камера.

во секој случај резултатите од анкетата зависат од различните вкусови на потрошувачите, можеби прочита уште на првата страна дека на некој му е битна леката т.е. камерата, на друг функциите на трет издржливоста.

Kajgana Shop

На врв Bottom