Nokia 6300 или Nokia 7500 Prism

• Креатор на темата Креатор на темата draganask
  • Време на започнување Време на започнување

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Здраво, деновиве треба да си купам нов телефон па се мислам помеѓу два модела од Nokia:

Nokia 6300

nokia6300.jpg

или

Nokia 7500 Prism

Nokia-7500-Prism.jpg

Значи карактеристиките не ми се којзнае колку важни, единствено сакав да е поелегантен телефон со кој можам да ги извршувам основните потреби, да се јавам, да пратам смс, понекогаш да сликнам, да слушам радио и слично.

Ме интересира кое е вашето мислење и ако имате некој друг телефон во глава дајте ми идеја, но цената да биде тука некаде колку што е на овие два модела. И по можост да биде Nokia.

Благодарам однапред и очекувам ваши совети!
:srce:

сигурно имаш веќе направено споредба на двата но сепак еве ја
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2017&idPhone1=1800

по фаца има 6300 метална маска е сребрена топ телефонче цврсто ... е сеа камерата вади матни слики на компјутер, призмата би требало да вади почисти + имаш блиц колку толку за навечер ќе извади подобра слика од 6300 ... софтверски се исти с40 платформа ... екраните им се исти ... 7500 прима поголема мемориска ... 7500 е понов модел ... 7500 го немаат толку колку што 6300 ...
за женско повеќе одговара 7500 призма, за машко 6300 по бизнис фаца има :)

според мене се издвојува 7500 призма од овие два модела
уште да најдеш 7900 кристал призма за слични пари уште подобро има целосна метална маска ама малце е поголема од 7500

Благодарам за искрениот совет. Очекувам уште совети. :smir:

исто е, ама не е исто..
7500 има почиста камера, блиц и појаки звучки, појака батерија но пластична маска, дугмињата од Нечување знаат да се одлепат и мн брзо се гребе Нокиа логото, бројките итн...

додека 6300 негативности му се сите позитивности што ги набројав кај 7500 малце погоре и е најдобра нокиа.

А ако не си купи сеуште телефонче јас да ти продадам 6300?? Би сакал? Девојка ми го имаше и сега си купи призма на муабетов. А јас веќе имам моја нокиа 6300 :D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom