НЛБ Јадранска лига 09/10 - Партизан шампион!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
partizan i ovaa godina ke zemat titula

Тешко мајсторе...

Звезда е потеднакво иста со Партизан

Будучност е многу јака оваа сезона...млади играчи ама гризаат...

ке биде тешко...како фан на Партизан многу тешко..:wink:

Тешко мајсторе...

Звезда е потеднакво иста со Партизан

Будучност е многу јака оваа сезона...млади играчи ама гризаат...

ке биде тешко...како фан на Партизан многу тешко..:wink:
Zvezda ne e ni priblizno blisku so Partizan ... Ne se gleda od prvite odigrani utakmici so najslabite vo ligata... A osven Partizan golem favorit e FMP koj go zameni Partizan vo proizvodstvo na mladi i talentirani igraci vo poslednite nekolku godini...

Zvezda ne e ni priblizno blisku so Partizan ... Ne se gleda od prvite odigrani utakmici so najslabite vo ligata... A osven Partizan golem favorit e FMP koj go zameni Partizan vo proizvodstvo na mladi i talentirani igraci vo poslednite nekolku godini...
Те молам..не треси зелени...

Си ги видел играчите на Звезда оваа сезона?

Види ја статистиката по петте одиграни кола:

1. Tadija Dragičević (CZ), 22,8
2. Omar Cook (CZ), 19,6
3. Jakov Vladović (Zag), 19,2
4. Sam Hoskin (Cib), 18,4
5. Marlon Garnett (St), 17,4Skokovi:
1. Vladimir Golubović (Voj), 9, 6
2. Predrag Samardžiski (FMP), 8,2
3. Sam Hoskin (Cib), 8,2
4. Domen Žerak (Hel) 7,4
5. Todor Gečevski (Zad) 7,2
Asistencije:
1. Omar Cook (CZ), 7,4
2. Ivan Tomas (Šir), 7,0
3. Antony Akins (St), 6,0
4. Jakov Vladović (Zag), 5,2
5. Dušan Đorđević (Voj), 4,4
18.10.2007.

Омар Кук,Тадија Драгичевич,Немања Александров...знаеш ли што збориш...

Јас не велам дека Партизан не се јаки ама тука се негде...

Напротив...Партизан има помлада и екипа која се бори..тоа е предност кај Партизан...

Величкович,Боровњак,Трипкович,Тепич...се младичи...Кецман и Паласио се тргаат на страна...како постари..

Фмп од дамна е пред Партизан околу млади таленти...Фмп има сопствена сала(2 во 1)...додека Партизан ја има само Пионир...Фмп има подобри услови за развивање на млади таленти заразлика од Партизан...

Партизан,Звезда,Будучност,Цибона....се тие кој ке се борат за титулата..оваа година...го имам кажано ова и порано..

Со желба да ја освои Партизан!..

Brate cekja strpi se ... Pocetok e ... Nekoi ne se i uigrani seuste ... Se kje si dojde na svoe mesto ... :helou: A vprocem Partizan ne se ni mnogu zamara okolu NLB nie igrame u evropa a ne u liga so lokalni balkanski klubovi :baeh:

Brate cekja strpi se ... Pocetok e ... Nekoi ne se i uigrani seuste ... Se kje si dojde na svoe mesto ... :helou:

Не да се разбереме не дека сум фан на Партизан..знам дека Партизан и оваа година ке земе титула во Србија,за Нлб малце потешко,ама може и тоа...:wink:

Фмп од дамна е пред Партизан околу млади таленти...Фмп има сопствена сала(2 во 1)...додека Партизан ја има само Пионир...Фмп има подобри услови за развивање на млади таленти заразлика од Партизан...
No sega slusam deka za ntprevarite vo Evroligata kje ni se otstapi Beogradska Arena i kje ima moznost so povekje grobari da dojdat i da ima povekje uspesi Partizan ... A na KKPartizan ozbilno mu fali edna sala koja sto kje bide nivna a ne da ja dela so cigancinjata ... A toa e ostvarlivo , ne da reces deka ne e ama ne vo blizok vremenski period ... :icon_roll

[SIZE=-1]Partizan - 81
Zadar - 71
[/SIZE][SIZE=-1](20:25, 21:8, 20:20, 20:18)
5-1 ! Najdobri vo Partizan bea Tepic so 16 i Palacio so 13 ... Sledna utakmica e so Barcelona vo evrilgata .
[/SIZE]

Buducnost volim te . Napred Buducnost gordost crnogorska , tesko deka ke zemat titula no jas se nadevam

No sega slusam deka za ntprevarite vo Evroligata kje ni se otstapi Beogradska Arena i kje ima moznost so povekje grobari da dojdat i da ima povekje uspesi Partizan ... A na KKPartizan ozbilno mu fali edna sala koja sto kje bide nivna a ne da ja dela so cigancinjata ... A toa e ostvarlivo , ne da reces deka ne e ama ne vo blizok vremenski period ... :icon_roll

Да да и ја слушнав..исто...би требало да ја тепаме Барса пред 20000:)(дома играме нели)

Он топик:

6 коло-резултати:

Војводина-Будучност 79-73
Загреб-Хелиос 70-79
Широки-Звезда 82-83
Партизан-Задар 81-71
Сплит-Хемофарм 73-77(Сплит имаше 20 поени предност,но ги прокоцнка)
Фмп-Слован 97-75

Денеска:Олимпија-Цибона

Табела:
1.Партизан 5-1
2.Звезда 5-1
3.Фмп 4-2
4.Хемофарм 3-3
:helou:

So ogled na toa deka imame najjaka kosarkarska navijacka grupa vo Evropa ( toa go kazale sitew onie sto dosle na gostuvanje , pa duri i Hrvatite ) nema da pretstavuva nikakov problem da se napolni arenta ...

Омар Кук,Тадија Драгичевич,Немања Александров...знаеш ли што збориш...

Јас не велам дека Партизан не се јаки ама тука се негде...

Напротив...Партизан има помлада и екипа која се бори..тоа е предност кај Партизан...

Величкович,Боровњак,Трипкович,Тепич...се младичи...Кецман и Паласио се тргаат на страна...како постари..

Партизан,Звезда,Будучност,Цибона....се тие кој ке се борат за титулата..оваа година...го имам кажано ова и порано..

Со желба да ја освои Партизан!..
Точно,
Звезда има одличен тим оваа сезона, добар, млад тренер, и може да кажам дека ги добија сите мечеви што влегоа во пенал завршница, што зборува за менталитетот на екипата. Но сепак се ќе биде појасно веќе после првото дерби. Ако биде под 10 за Партизан, има надеж за нив :vozbud:

So ogled na toa deka imame najjaka kosarkarska navijacka grupa vo Evropa ( toa go kazale sitew onie sto dosle na gostuvanje , pa duri i Hrvatite ) nema da pretstavuva nikakov problem da se napolni arenta ...

Сепак,и со Арена...пак ке треба да се плаќа,значи пак неможе да се развиваат таленти како во Фмп,таму не плаќаат,тие имаат сопствена сала,секој тренинг е дополнителен трошок за клубот...:wink:

Hemofarm - Partizan :76-79
Teska utakmica koja vo cetirite cetvrtini zavrsi so neresen rezlutat ( 68 : 68 ) . No vo prvoto prodolzenie Palasio se rabudi i pogodi nekolku vazni poeni za pobeda na Partizan 76 - 79

I am back:)

Rezultati od novoto kolo...

Geoplin Slovan-Vojvodina 88-87

Helios-Fmp 85-88

Hemofarm-Partizan 76-79 po prodolzenija....Milt Palacio so 17 poeni,bese najzasluzen za pobedata na Partizan...

Crvena Zvezda tesno protiv Split 86-79....Cook so 21 i Tadija Dragicevic 28 bea najzasluzni za pobeda na Zvezda...

Deneska se igraat..:

Zadar-Zagreb CO
Cibona-Siroki
Buducnost-Olimpija vo derbito na koloto...

Partizan - C zlezda na 3ti noemvri
Ajde da gi simneme od oblaci ... :wink: ( inaku ovaa utakmcia odamna go izgubila statusot na derbi :baeh:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom