Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
цеден лимон со цимет во млако-топла вода сабајле го убрзува метаболизмотМногу овошје и зеленчук; мусли со малку цимет и млеко со ниска масленост; печена риба со варен зеленчук; непечени бадеми; суво овошје (без шеќер) ... зелен чај и многу вода.
На сабајле почнав да пијам еден цеден портокал со 250 мл вода и една лажичка ленено масло (викаат дека го забрзува метаболизмот).
Иначе според мене манџи без запршка се супер за луѓе кои се на режим, нискокалорични се, а сепак заситуваат.
Мојата диета е комбинација од ниско-калорична и високо калорична храна но здрави калории. Правам комбинација од овошје, зеленчук, мусли, овесни снегулки, ориз, таан, малтекс, микс од непечени кикирики/бадеми/лешници/суво грозје, темно чоколадо (75% какао) итн. Не јадам пржено, леб/тестенини и благо.
Во Рамстор купувам некогаш од Горенка (понеубаво) а некогаш Микадо (поубаво е ама и 80 ден.). Од Европа исто не се лоши тие новите од 75% само што многу брзо идат пошо се 85 грамски. Избегнувај ги чоколадите со назнака „за готвење“ или само „dark chocolate“ затоа што тие се со многу повеќе шеќер, минимум 45-50% и гледај на самата опаковка да има назначено процент, од 75% нагоре се подобри.ме интересира ова за темното чоколадо кое го користиш и од кој бренд
ме интересира ова за темното чоколадо кое го користиш и од кој бренд
Мислам дека отворив една тема за темно чоколадо. Во Европа земете на рефус цели табли 100 гр. 30 денари од 75%.Во Рамстор купувам некогаш од Горенка (понеубаво) а некогаш Микадо (поубаво е ама и 80 ден.). Од Европа исто не се лоши тие новите од 75% само што многу брзо идат пошо се 85 грамски. Избегнувај ги чоколадите со назнака „за готвење“ или само „dark chocolate“ затоа што тие се со многу повеќе шеќер, минимум 45-50% и гледај на самата опаковка да има назначено процент, од 75% нагоре се подобри.
Све што е незачинето, или многу малце а во форма на манџа е доста здраво.