"Никна" нова држава на Балканот

• Креатор на темата Креатор на темата 048
  • Време на започнување Време на започнување

048

Член од
12 април 2010
Мислења
10.104
Поени од реакции
15.067
Вит Једличка, поранешен чешки европарламентарец на 13ти овој месец, прогласил држава Либерланд. Државата се простира на 650 хектари (0.65км2) на брегот на Дунав меѓу Змајевац (ХРВ) и Бачки Моноштор (СРБ).
Једличка смета дека дека после војната во Хрватска, ни една од двете држави немаат ингеренции на подрачјето од 650 хектари, па истиот го означил како ничија земја.
Једличка се повикува на меѓународното право и се повикува на меѓународното право и тврди дека поединец во современа Европа може да воспостави нова држава.
Једличка е претседател на таа држава. Мото е: Живеј и остави ги другите да живеат. По уредување е уставна демократска република со чешки како службен јазик.
Локација и мрежно место на истата република.
Преземено од тука.

Не се салам бре овие. :D

Вака слично почнале многу балкански војни.ХММ,чудно ми е некако ова.И тоа баш на граница

Terra Nullis. Од легално правен аспект ни Србија ни Хрватска немаат територијални барања за таа област официјално не припаѓа на ниедна држава иако де факто Хрватска ја контролираа таа област. Има таков случај и меѓу Словенија и Хрватска на границата. Обично се случува кога сакаат некоја поголема и позначајна територија и за да си го зајакната барањата прифаќаат дел од територијата да не ја бараат. АКо се случи никој од двете држави да ја бара тогаш може да е ничија земја.

Front za oslobođenje hrvatskog Liberlanda
1 час ·
Dobio sam informacije iz prve ruke od David Icke, da je taj Čeh masonsko-iluminatsko-američko-britanski reptil, te da mu je krajnji cilj sadnja GMO biljaka na teritoriju tzv. SAO Liberlanda, nakon čega će vjetar to GMO sjemenje raznositi po Slavoniji i hrvatskoj Vojvodini, što će uzrokovati pomor svega što je hrvatsko.

ауу овие ептен отишле:pos:
едит :vozbud:
https://www.facebook.com/pages/Srpski-Liberland/1574623159477661

Nothing what(where) I expected, disappointed...:ROFLMAO:

слаби сте со темиве

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom