Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sven напиша:...има ли много етнически албанци в Черна гора?
Тоше напиша:ami ima
...ха-ха братле! Даде ми тема за размис'л. Нали знаеш, че п'рви бјагат пл'ховете, последен капитана - само дето не се сештам, кој точно е капитана!krakra напиша:Всички напускат пот'ваштија кораб...
Sven напиша:...ха-ха братле! Даде ми тема за размис'л. Нали знаеш, че п'рви бјагат пл'ховете, последен капитана - само дето не се сештам, кој точно е капитана!
))
То није питање да ли желе или не желе са Србима, већ да ли треба да обнове државност коју су имали чак и у турско време, кад ниједна друга балканска земља то није имала. Црногорци су сачували жељу за слободом код Срба, наша прошлост садашњост и будућност је везана.
(мислим да је Холандија сад на првом месту.) Мој деда је био висок преко 2 метра, ја сам нешто мало нижи

, без обзира на границе.
Mandrak напиша:Србија има единствен излез на море преку Црна Гора и логично е официјалните власти во Србија да не гледаат со благонаклоност кон одделувањето на Црна Гора од заедницата. Сепак, добро организиран и фер референдум мислам дека еднаш за секогаш ќе ги реши овие дилеми.Народот на Црна Гора треба сам да одлучи дали сака да остане во заедница со Србија или не. -Ако дојде до отцепување на Црна Гора од заедницата со Србија, тогаш јасно е кој најмногу губи, а од друга страна таквиот акт може да генерира понатамошно цепкање на територијата на Србија. Војводина која е населена со голем број Унгарци може да покрене идеја за такво нешто, а тоа не ќе биде прв пат, до сега барем неколку пати сум слушал за такви идеи. И што ќе остане најпосле од Србија кога ќе си остане без Косово, Црна Гора и Војводина? Београдски пашалук?