Независни игри и IGF

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
^Многу високи критики зеде Frozen... само малку скапичка е 20$/евра.
-----
Во меѓувреме, Trino e на daily deal Steam за 2,5 евра.
Многу интересна игра - еден вид акционо-стратешка-maze игра. Игра на заробување и избегнувањена непријателот.
Ме изненади, подобра од колку што си мислев.

Gridrunner Revolution (има демо на сајтот)

налик најобичен bullet hell (shump - шумп) сп психоделична еститка, пример како Really Big Sky погоре. Ама Big Sky е глуп, а овај функционира многу добро.
Темпото е клучната работа овде. Растењето на тежината, должината на нивоата, па и подреденоста на секој момент, секоја секунда има влијание на играчот. Такво влијание што многу природно играчот влегува во т.н. „тек“ (анг. flow).

Бурч вика
Gridrunner Revolution is a game about discerning order out of chaos.It is a game about being completely overwhelmed, yet triumphing through a keen knowledge of the game mechanics. It is a game about using gravity wells to redirect bullets and create literal walls of death. It is also a game about getting shot, and bouncing off your enemies like a sentient pinball until you can grab a flying sheep and save your ship.

UfoPilot : The Phadt Menace
на мое големо изненадување најдов уште една интересна и заразна игра. Налик на пукачка игра во ретро стил, а всушност е игра каде спасуваш луѓе а ги пукаш леталата што те спречуваат да ги спасиш. Да речиме ретро шутер + Лемингс!

Поголема глупост од Frozen Synapse здравје
Трпение спасение. Стратешка и бавна игра тоа е тоа. И мене не ми прави многу кеиф ама да речам лоша никако.

Ама затоа е тука Atom Zombie..., исто стратешка ама многу побрза. Земи ја види ја, има и демо.

Еве една и од мене
NOITU LOVE 2: DEVOLUTION
Многу добра акциона 2д игра која е навистина интересна и иновативна.
Се работи за продолжеток на првиот дел каде што годината е 2288. Еден град е заштита од организација наречена
The Peacekeepers League и се е добро освен што градот е под напад од армија на роботи под контрола на професор Darnacus Damnation....... или не ? 100 години пред настаните од Noitu Love 1 новата ѕвезда на организацијата Xoda Rap и таа се среќања со ненадејно обновување на Роботската армија но градот изгледа како да е од минатото што може да го предизвика ова ?
Користејќи го вашето глувче како брзо маневрирање за напад на непријателите Xoda
ќе се соочи со се што и стои пред патот во име на мирот. Играта дели малку од тоа што го има во Noitu Love 1, повеќе е продолжеток во тој универзум затоа очекувајте повеќе акција и изненадувања.
noitu2_scr00.gif

noitu2_scr02.gif

Ако е некој заинтересиран, отворени се наградите од публиката. Тоа што е достапно за PC главно ми е пробано, а гласав за Atom Zombie Smasher.
Според мене тука главно ќе биде борба меѓу AZS и Frozen Synapse оти тие и комерцијално беа најуспешни од сите номинирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom