Нешто што не ви се исполнило

• Креатор на темата Креатор на темата cherrykiss
  • Време на започнување Време на започнување
Желбите во животот ни се раѓаат, менуваат и заминуваат зависно од текот на настаните во животот и искуствата во него.

Во секој период од животот поединецот си има одредени желби и соништа кои дали ќе му се исполнат или не зависи од искреноста и веројатноста за да истите се манифестират од дотичното духовно ниво во материјала форма во реалноста.

Неисполнетите желби и соништа се движечката сила за прогрес и развој кај поединецот, кои понекогаш за жал се причина за предизвикување на крајно не етички и морални постапки само со една и единствена цел - нивното исполнување.

Човекот како суштество секогаш ќе има неисполети желби или соништа.
Тоа е во неговата природа.

Неисполнетите желби не одржуваат во живот.
На некој начин...

Се што сакам кога тогаш ми се исполнува.Можеби нешто што сум сакала пред неколку години тогаш не ми се исполнило ама затоа години подоцна ми се исполнува и баш ми е мило.

Нормално и јас како секој поеинец имам свој мечти и неисполнети сништа и желби, а тоа е добар вовет за продолжување понатаму.
По природа сум голем оптимист и реалист, знам да го контролирам чувството на силни емоции, депресија, разочарување, тага, задоволен сум од досегашниот тек на настаните....
А сега моментално ми е многу добро и кул :icon_cool

Ах да, за малку ќе заборавев. Моја неисполнета желба е да станам владател на светот:costumed4

Желби, цели исто ми се фаќа...или штедам/позајмувам пари за ги исполнам, или учам ко скот за да ги реализирам..доволно ми е сега за сега, останатото ќе си дојде полека. :wink: А доколку не ми се оствари посакуваното, си ги преземам последиците и причините и не кукам :icon_lol:

Ах да, за малку ќе заборавев. Моја неисполнета желба е да станам владател на светот:costumed4

Само добра визија и план, па со среќа нека ти е.

Откога го изгледав Death Note пред 3-4 години сакам вистинска Death Note:pipi:

ах... имам многу работи кој сакам да ми се исполнат а свесен сум дека нема теоретски шанси да ми се исполнат....

штета... али.. надежта последа умира :)

Мн мн мн мн мн парии :-)))))) :salut:

Да го запознаам Рикардо Кака...И,се надевам дека еден ден ќе ми се исполни..ова..Зарем многу барам::jaj:

Да се сликам со Недвед и да идам да ги гледам еднаш Јуве, ама има време не се жалам.
Никад се не зна.:smir:

уште го немам напунето Wembley... ама ај, ќе биде xD

1. Да работам на факултет - професионално поле

2. Да го најдам човекот на мојот живот - љубовно поле

Да присуствувам на метал концертот кој моментално се одржвит во Софија. Големата четворка ... :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom