Нешто не е во ред со процесорот?

• Креатор на темата Креатор на темата kengur
  • Време на започнување Време на започнување
Се мислам дека е до лисицата, и мене ми праеше проблеми па отидов на опера. :drk:

Го исчистик од прашина, го отворив просесорот и него го средив му ставив и нова паста исто и графичката. Сега работи добро посмирено.
Инаку нема вирус барем така мислам го скенирав со Касперски 2009 и со Ад-Аваре не најдоа ништо, само Аварето некое колаче.

Ај и јас да се надоврзам на темава за сличен "проблем". Кога ќе уклучам ЦС/фајрфокс/фотошоп процесот работи со 40-50 % cpu usage (за 4-5 табови на фајрфокс истовремено вклучени... да не правиме муабет). Компјутерот е преинсталиран двапати, еднаш само Ц, вториот пат сите 3 партиции (со 2 различни цедиња). И пак на истите игри/програми ми прави проблем. Конкретно кај CS имам едвај 30ина фпс. За графичката ги инсталирав најновите драјвери (од официјалната страна на нвидиа) и пак зеза... Можно е да сум толку баксуз и да сум симнал некои чкљ инсталациони верзии или во прашање е нешто друго :) ?
Процесорот/графичката се исчистени од прашина, и сите делови се проверени и прицврстени на лежиштата. А температурата е некаде околу 40ина степени...
Ideas :)?
Sto procesor imas? Ako imas P4 celeron toa e sosema normalno. Eve jas ovde na rabota imam C2D @ 2.0GHz so upalen firefox so 5 taba go opteretuva ~30% procesorot. Koj windows go koristis? Ako si na vista probaj so XP ili 7 beta. A za kanter bi trebalo da e samo do grafickata, taa i so celeron bi trebalo da ide ok. Ako imas postara graficka (8000, 7000) probaj da stavis postari drajveri, mnogu lugje mi se zalele deka so novi drajveri imaat poslabi performansi od prethodno.

Sto procesor imas? Ako imas P4 celeron toa e sosema normalno. Eve jas ovde na rabota imam C2D @ 2.0GHz so upalen firefox so 5 taba go opteretuva ~30% procesorot. Koj windows go koristis? Ako si na vista probaj so XP ili 7 beta. A za kanter bi trebalo da e samo do grafickata, taa i so celeron bi trebalo da ide ok. Ako imas postara graficka (8000, 7000) probaj da stavis postari drajveri, mnogu lugje mi se zalele deka so novi drajveri imaat poslabi performansi od prethodno.

Процесор: Core 2 Duo 3.0ghz
Графичка: Nvidia GForce 8400 GS 512 mb
ОС: Windows XP Professional (SP2)

Процесор: Core 2 Duo 3.0ghz
Графичка: Nvidia GForce 8400 GS 512 mb
ОС: Windows XP Professional (SP2)
U toj slucaj cudno e taka da ti se ponasa, probaj so windows vista ili 7 beta. Moze da e nekoj problem specificen za toj hardware so toj operativen. Mene na primer mi se slucuvase na vista da se ukocuva media player i da go blokira cel windows, bez razlika na verzija (32 biten, 64 biten). Otkako staviv 7 beta si raboti ok :toe:

Преинсталирај го со друго windows cd, може ако е пиратски windowsot самиот во него да содржи вируси,или да недостасува некој битен фајл!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom