Неодговорноста како карактеристика!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Edna slucka koja me ostavi bez zbor me natera da razmisluvam na ovaa tema!Se pronajdov sebesi kako licnost najneodgovorna na svetot,nikogas ne sum se custvuvala poloso i sekogas ke go pametam ova,za nikogas da ne go povtoram!

Patuvav za Ohrid,na odmor trebase da idam!So drugarka mi sedevme na razlicni sedista poso nema guzva i sakavme da ni bide posiroko!Vo negotino vleze eden tip,so drugari,i oni odele u ohrid na odmor!On sedna do mene,drugar mu do drugarka mi...ok...pocna neso da mi zboruva,bla bla,kaj idete,kade ke ste smesteni!Vecerta pred da trgneme nemav spieno ic,ne mi se spiese ni po patot ama tokmu pred Ohrid,kaj znakot za seloto Kosel,padnav vo koma,sum zaspala cvrsto..parite so gi nosev so mene mi bea staveni vo novcanik,novcanikot mi bese staven vo tasnata so ja nosev na ramo i ja drzev pred mene vo skut!Nisto ne bi mozelo da i se sluci neli?

Stignavme vo ohrid,bev mn vozbudena i edvaj cekam da idam na kafe niz carsijata!Gi zemav torbite i otidovme da cekame taxi!Na drugarka mi i se piese sokce,pa i kazav deka ja ke ja castam!Brknuvam vo cantata,MI GO NEMA PARICNIKOT!site pari mi bea vnatre!gi nema ni vo avtobusot,guzva,guzva,zesko,mene mi se stemni pred oci!KAKO MOZEV DA ZABORAVAM NA PARITE BE!KAKO MOZEV DA NE PROVERAM KAJ MI E NOVCANIKOT!samo za eden moment zaboraviv na niv,a onoj do mene go iskoristil mojot cvrst son i mi go ukral!Tipot go nemase nigde,go barav niz avtobuskata...duri i se zacudiv zaso ne mi kaza cao,koga za vreme na cel pat bukvalno ne prestana da mi pravi muabet!

KAKO MOZEV DA BIDAM TOLKU NEODGOVORNA!ke se potrudam stvarno nikogas ova da ne mi se povtori!Prvite tri dena od odmorot mi bea pekolni,pari najdov ali do krajot na zivotv ke mi ostane faktot deka bev ZA NIKADE,nikogas NE MISLEV DEKA MOZAM DA BIDAM TOLKU neodgovorna!

vi se slucilo li vas neso slicno!Ne e problemot do materijalnoto,problemot e toa sto se zaboravame po neso drugo,izbrzuvame i na krajot sledi kaenje!

Токму така!Јас па како личност сум претерано неодговорна, и ми смета многу. Ама тоа е кога не го цениш тоа што го имаш.Слично и мене ми се има случувано и тоа повеќе пати, не само со материјано ми се се има и случено да ми речат иди прошетај ги дечињава низ парк а јас не внимаваф,сум злутала низ мислите и ГИ ИЗГУБИВ, еејј само зш сум неодговорна.И после добро е ги најдоф, али уште се каам замислете што можеше да се случи да не ги најдеф.Чувај боже од таа случка натака се поправиф али пак ... не сум одговорна како што сакам да бидам :pishtoldzИ сум губела пари милион пати, клучеви, мобилни и што не само заради мојата неодговорност :tapp:

Секогаш сум одговорен ако се во прашање пари, новчаници, мобилни, клучеви, секогаш прво што ми паѓа на памет да проверам дали се во мене.
Новчаникот на секој 10 минути го проверувам дали ми е во задниот џеб, да не го здрпал некој, и секогаш си стои на место. :)

epten sum neodgovoren vo ocite na drugite :) ali jas mislam deka ima ipak malce odgovornost vo mene.
OFFTOPIC: Vodkamixx 100 pati ti rekov da zemes fen za kosa za vo Ohrid i pak ne go zema. Kakva neodgovornost e toa eeeej :):):)

vodkamixx напиша:
Секогаш сум одговорен ако се во прашање пари, новчаници, мобилни, клучеви, секогаш прво што ми паѓа на памет да проверам дали се во мене.
Новчаникот на секој 10 минути го проверувам дали ми е во задниот џеб, да не го здрпал некој, и секогаш си стои на место. :)

Абе не кажувај кај ти стои новчаникот:) да не ти го собере некој од тука:)
Иначе одговорна сум за тие работи, пари, моб, клучеви....само 1имам изгубено клуч и тоа како мала....моб-никогаш, а пари знам да истресам...
Во принцип си ги чувам моите работи, се приврзувам многу и тешко ми е кога ке изгубам нешто....не мора да е вредно, сепак ми значат и малите работи

BAMARGERA напиша:
epten sum neodgovoren vo ocite na drugite :) ali jas mislam deka ima ipak malce odgovornost vo mene.
OFFTOPIC: Vodkamixx 100 pati ti rekov da zemes fen za kosa za vo Ohrid i pak ne go zema. Kakva neodgovornost e toa eeeej :):):)

Абе фен е фен, за пари е поголема одговорноста.... за некои ситни работи се случува да сум неодговорен.... али важно најдовме фен бе уживај, 5 пати го поебавме, и сам се опраи. :)

Јас сум неодговорна. Дозволив да ми го кренат мобилниот од пред нос. А пред то, многу пати го имав загинато и пак најдено. Исто и за пари, многу често знат да ми „летнат”. А клучеви од дома имам загинато милион...Зато сеа се си чувам во чанте, и чантето нон стоп со мене.

neodgovorna u smisol deka gubam-ako vi se veruva pari,mob,kluc i se stoe taka vredno nikogas nemam izgubeno,a nesto positno da
a inace ja sum krajno neodgovorna koga stanuva zbor za obvrski-priznavam!!

Единствено нешто во што покажувам неодговорност и тоа кон сама себе и сопствените емоции, е љубовта.Обавезно дозволувам, да ме прелаже некој МШС*, а јас така слепечки да му поверувам.Страшно се нервирам што остарев,а не научив да не им верувам на мажите.:)

Во секој друг поглед,поодговорно створење од мене,на Планетава нема! Одговорна и во однос на правата и во однос на обврските.И во однос кон блиските и луѓето воопшто.Кон себе така слабо.:)

*машка шовинистичка свиња (не се вреѓајте де,не зборам за вас,тууууу...)

Еци незнам зошто гледаш на цела случка како твоја неодговорност? Мислам на секого може да му се случи ова, дури и на најодговорното лице на крај краева каде и да би го ставила наовчаникот, ако некој џепчија сакал да ти го украде ќе ти го украдел. Него си се запрашала дека можеби не ти е украден туку дека си го изгубила?

Во врска со одговорноста многу не сум размислувал за ова најверојатно сум одговорен, никогаш не сум дозволил некои работи да ми избегаат од контрола, предмети и такви нешта секогаш сум ги чувал. Него да прашам доколку некој се секира дали овој месец во фрижидерот ќе има јадење во куќата или не тоа се смета за одговорност?

Скоро невозможно е сега да изгубам нешто, порано да, постојано губев се и сешто, но сега ме карактеризираат како една мн.одговорна личност, не само за матријалното туку и за се што може да се случи, знаат моите пријатели дека сум тука во било кое време за било што.

Odgovorna sum za se!Bez razlika dali e vetuvanje ili nekoja druga rabota so treba da ja napravam,kolku i da ne mi se dopaga ke ja napravam i nema da zaboravam.Sekogas se trudam da ostavam raboti kaj sto mozam da si gi najdam i ne gi gubam,ama sepak se desava neli,ne e smrten grev,ama nesto pogolemo ne sum izgubila nitu pak zaboravila

Se do pred 2 godini mi odese super, potoa pocna da me faka edna mrza i da me bolu uvo za se. Se do togas dobivav samo pofalbi za mojata odgovornost i vrednost. No se pocna koga go izgubiv ili mi go ukradooa se uste neznam i nema ni da doznaam mobilniot pred 2 godini vrakajki se nakaj doma. Se smeevme so drugarka mi a mene mobilniot celo vreme mi se matkase vo race i vleguvajki vo nekolku prodavnici (so samosto staven kredit) svativ deka mi go nema. Dobro se pomiriv so toa. Potoa vo diskoteka kade ne bev vinovna od garderoba zaedno so dzemper vo rakavot mi ja snema jaknata nova. Potoa misteriozno od masata doma mi isceznaa 500den. I toa uste ednas od dzep 500 den, znaci vkupno 1000ka. Potoa od kafic od zakacalka mi ja snema jaknata 2-3 meseci stara (6000den vo voda) a site si ja drzea nekade na vidik. Potoa vo Juni godinava od kaj drugarka od masa mi go snema MISTERIOZNO mobilniot i site drugari go baraa i zaklucivme deka samsung-mobilniot ispil redbull pa dobil "KRILA" i na kraj letoska uste prviot den na plaza zaboraviv kade posleden pat go ostaviv peskirot i ne go najdov. Sega kazete mi vie sto se slucuva so mene dali sum jas baksuz, NEODGOVORNA ILI?????

Јас сум одговорна,некогаш дури и претерано.До сега да не се почудам пу пу немам ништо загинато.Посебно кога тргнувам на пат провервам по сто пати дали сум го зела пасошот,парите,клучот и цело време провервам дали се во мене.И кога знам дека нема шанса да ми исчезни нешто пак ќе проверам.Се нервирам шо „паничам„ толку понекогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom