Некогаш и сега...

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 март 2009
Мислења
22.204
Поени од реакции
18.244
Локација
Skopje
... 1958 оригинал на Чук Вилис

.. 1960 Conway Twitty
[video]http://www.mojvideo.com/video-tom-jones-what-am-i-living-for/a1c5b09eb1b3c5586118[/video] ..superb unknown '60 version на Том Џонс

.. ливе верзија на Џонс, 2004 - 2005

А овде треба да поставуваме стари песни, и нивните денешни верзии?

pa idejata mi e kako golemite hitovi opstojuvat so decenii, normalno so izmeni... no i samite peaci koj se aktivn po 3-4-5 decenii i nemozat na stari godini da ja povtorat izvedbata od pred 40godini, no zatoa i davaat drugi formi i stil...
..interesna e istorijata na legendarniot hit " Unchauned Melodi" , izveduvan so decenii, od Duncan, Hibler, Hamilton, Belafonte vo 50'; vo 60'te e izveden od poveke peaci, Sam Coke, Marty Robbins, Cliff Richard, Sonny&Cher...., a vo 65 The Righteous Brothers napravile Cover -nov "original"..; vo 70'te go izvele Jones. a vo 1977 l Elvis Presley, na poslednite koncerti pred smrtta ... i konecno vo 88 i U2...

Еве тогаш, јас би сакал да споделам еден хит исто така.

не е баш 100% преработка

--- надополнето ---

не е баш 100% преработка

Тука се ставаат преработки на песни или истите песни од истиот артист само подновени?

Во нашево време сите денди артисти славата ја стекват со преработки на стариве хитој од пред 3-4 децении.Никој не е оригинален аку пари и слава се во прашање,дур пишам песна ќе преработам - ем полесно, ем поисплатливо.За жал трудот на денешниве артисти не е доволно ценет, шо негативно се одразвит на квалитетот на денешнава музика.

уствари ме зачуди то шо е обратно... овие The Baseballs се нови германци :)

Исто и јас прочитав, биле основани 2007.
Дали се работи за истите, поим неам, зошто според песниве и спорот, изгледаат како рок бенд од 80-тите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom