Гоч
33 1/3 rpm
- Член од
- 17 мај 2009
- Мислења
- 1.417
- Поени од реакции
- 47
Во рамки на оваа држава НЕМА! Има надвор од неа, некаде надвор, далеку од Балканов... Ова прчвара тука, кој дошол ебал, турил кур, си играл курташак... Нема АИР!
BYE-BYE :helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во рамки на оваа држава НЕМА! Има надвор од неа, некаде надвор, далеку од Балканов... Ова прчвара тука, кој дошол ебал, турил кур, си играл курташак... Нема АИР!
Имам со Фокус пробано, не иде. Мрсна е хартијата за потпала, чади. Ако е и оваа иста, џабе е.Весник кој го дели бесплатно, блог кој никој не го чита (не дај боже некој коментар да стегне), неделник кој вреди само за потпалување печка.
Тогаш не сме биле планирани ни како фетусиСите патриоти кои тука серете, каде бевте 1903, каде бевте 1941... А сега ќе серете за Геро :helou:

Да! Ми се здосади во државава, сакам да скокнам до Лондон, Брисел, Парис... Досадно ми е да бидам роб на нечии идеологии..
Англичаните од пет камења направија светска атракција и никој не прашува дали така и навистина било а тука од нешто што евидентно може да се рекламира и популаризира се саботира од внатре.
Место ум лејка!
Не знам, но веројатно тие “5 камења“ во Англија ги испитуваше некој дали навистина се направени од човечка рака. Кај нас, за Кокино, сеуште се чека на испитување од УНЕСКО, а НАСА се потпира единствено на истражувањата на Македонските археолози и сеуште не направила увид на лице место. Go imam vesnikot pred mene. Na naslovna stoi:
Laze li nekoj deka Kokino e drevna opservatorija?
Vo tekstot, megju drugoto, pisuva i za toa deka Kokino, od strana na drzavata e zastiteno pod kategorija "kulturen predel", vo kogo vleguvaat dve sodrzini, vulkanskite karpi i geoloskite segmenti so prirodnata okolina, kako i bronzeno-dropskata naselba koja se naogja tamu.
Drzavata seuste ne se osmelila odlucno da zastane zad tvrdenjeto deka Kokino e megalitska opservatorija.
Не знам, но веројатно тие “5 камења“ во Англија ги испитуваше некој дали навистина се направени од човечка рака. Кај нас, за Кокино, сеуште се чека на испитување од УНЕСКО, а НАСА се потпира единствено на истражувањата на Македонските археолози и сеуште не направила увид на лице место.
Без разлика и тоа, можеби Кокино е Опсерваторија, но ништо не е готово додека не е готово, а и според нашата влада, не е готово, бидејќи и самата не се произнела дека Кокино е мегалитска Опсерваторија.
Канческа-Милевска: Кокино приоритет во програмата на Министерството за култура за годинава
- Сакам да информирам дека е добиен одговор и оти локалитетот е влезен во првата фаза од листата за акредитација на УНЕСКО што е од големо значење за локалитетот и за економскиот развој на околните места, рече Канческа-Милевска.
http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/530749/index.html
http://www.kokino.org.mk/pocetna.html
Чекај ти друг да ти ги среди и верифицира работите па можеби твоите внуци и ќе дочекаат.
Што па толку се знае за Стоунхенџ конкретно? Неколку големи камења наредени во круг и направија светска атракција. Никој не знае конкретно ни за што ни како се користеле. Прикаската се продава.
Ама нив ги бива да си ги изрекламираат работите и не се саботираат одвнатре.
Аха да, Застанал, Џони и рекол: дис ис вери импортанд, мејд бај мен, ај ноу, анд ју ол вил ексепт дет!!! Не бе чоек, па испитал некој Археолог, веројатно... многу арехелози и хемичари и физичари...
Но се уште не е готово. Нели?
Аха да, Застанал, Џони и рекол: дис ис вери импортанд, мејд бај мен, ај ноу, анд ју ол вил ексепт дет!!! Не бе чоек, па испитал некој Археолог, веројатно... многу арехелози и хемичари и физичари...
Но се уште не е готово. Нели?

Абе се ти знаеш, како е и како треба да биде.Ти си изгледа од оние жени што на секое прашање прво одговраат со не.
Ако ти е целта само да контрираш на секој пост без да читаш или размислиш што се мачам да ти објаснувам?
Терај како мислиш дека треба и внимавај да не те изеде самодеструкцијата :smir:.
Абе не е ова ни само мој став. И владата не рекла дека е Кокино опсерваторија. Па што не му го кажеш ова на Груевски, место мене,