Не станувам без кафе!

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Поради тоа што обично седам до подоцна.. И кога сум втора смена ми е тешко да станам.. Ама зошто сум да речеме - Кафе зависник, без кафе неможам да се освестам, цел ден ми е наопачки и поспано ми иде се.. Не помага ако се напијам кафе подоцна.. Мора кога ќе станам, и онака на пример навечер можам и да заспијам после кафе, и го пијам по цел ден, а не го чувствувам, ама она утринското секогаш ми ги отвара очите..
Како е кај вас, има ли Добро Утро без Утринско кафе?

И јас така мислев на твои години! :smir:

Не е до годините.. Исто е и кај мајка ми.

E da si gi jadish ushite sonce....radi tebe i jas sega nemozam da stanam bez kafe na sabajle,a porano ja nemav taa maka.Ah be.. :pos2:

Има добро утро и без кафе... не пијам кафе уопшто бтв
Не ми е баш по Фкус, мислам нема да е кафе кога би ставил 1 тон шекер нели (=

Не е до годините.. Исто е и кај мајка ми.
Со мајки мешање си немаме!:smir:
Зборот ми е дека не е се во кафето и тоа не е единствен начин за освестување. Твојов 'проблем' сум го имал и јас едно време, ама веќе одамна го немам. Еве ти неколку примери:
Си легнуваш у 4.00 наутро а во 7.00 си на работа. Ќе станеш пола сат порано да пиеш кафе или самата помисла дека доцниш ќе те освести?
Си слушнала дека пола чашка топла ракија наутро расонува/освестува колку литар кафе? А?
Си слушнала дека едно јаболко или чашка шампјанско исто така се поарни и за зелудникот и за нервниот систем од кафето наутро. :back:

Верувај ми дека станувам 1 и пол саат порано за да пијам кафе, а меѓудругото и кога доцнам пијам кафе, па ако треба и ич да не отидам..
А иначе незнам дали се тие поарни за желудникот или не.. Но нит ракија пијам, нит планирам да се расонувам со шампањско или јаболко.. Плус станува збор конкретно за кафето.. И не ми е тоа проблем.. Напротив.. Си ја сакам таа навика..

Кафе пием само во друштво а не од сабајле сам џоа вампир :)
Ќе си пиете млеко од сабајле, ни глава те боли после ни ништо:pos:

И јас сум кафе-зависник, ама некако па и не ми е неопходно за почеток на денот....доста ми е ладна вода и паста за заби :smir:

Неодолив мирис, топлина на рацете од шолјата и расонување ммм......совршно доброутро. И да не сакам да пијам кога ќе станам (ама сакам :)) "морам" мама ме буди секое сабајле со веќе сварено кафе и оди не го пиј :)

Пијам и прва смена кога сум, станувам пол саат порано само за кафе да се напијам. Ми се има случено да станам у 5 демек ќе учев, си сварив кафе, си го испив и па си заспав :pos2: битно беше кафето :)

Ама најубаво е коа ќе ти се тупат гости у 6 саат сабајле на кафе (Елена :back: ) и после на школо, ем нема сам да одиш ;)

Kafe pijam samo koga sum zaokruzhena so kafe opsednatite u Makedonija ;) drugarkite koa kje mi se istovarat doma, ke si vlezat sami baba mi ako gi pusti, i ke pocnat da me tresat dodeka u megjuvreme varat kafe. Ali prvoto ne mi e slatko, na prazen zheludnik epten mi e gadno, posto go pijam bez sheker. Ako stavam sheker grozno mi e, taka da go pijam za uz drustvo, a nikakov apil mi nema. Ali filter kafe bi piela po celi denovi, epten mi e ubavo pa koga sum na rabota od sabajle i koga ke go napravime prvoto kafe, nemozam a da ne stegnam 3-4 fildzani.

Навикнат ми е организмот на кафе. Станувам за време викенди само ако сестра ми ми рече дека сварила кафе. Турско кафе мразам за посабајле, правам или нес или од кафематото на факс зимам. Нормално едно е малце од кафемат па зимам две:) ме гледаат малце чудно ама подобро за нив. Ако не пијам кафе сум како со точак на угорница у 8ма.
Јес да се може и без кафе, ко што рече Џингс а не верував али дедо ми еднаш згреа рано рано посабајле и кафе не ми требаше:)

Не можам без него дефинитивно....Секакво го сакам, турско, макијато ама она капучино во Италија не можам да го заборавам:pipi:

Немам никаква зависност нити пак потреба од кафе. Никогаш не пијам дома, само кога ќе отидам кај другар/ка или во кафич - нес или капучино.

Да да,станувам :vozbud: , цели 20 години. Не пијам кафе, не ни сакам да пијам. Мило ми е што ја немам таа навика.:pipi: Сестра ми ја има:pos2: нејзина работа :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom